Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky poradíte mi jaký dárek k prvním narozeninám pro kloučka?
Chtěla bych něco aby si s ním mohl hrát hned. Napadlo mě odrážedlo a houpací koník, nebo křesílko ve tvaru včelky, berušky…
ale to je pro starší děti. Musím jich vymyslet víc ještě od babiček, tetiček…k Vánocům. Předem děkuji za rady. ![]()
Hladící knížky ( tady ), kostičky, xylofon, vkládací dřevěné puzzle, hezká jídelní sada, míče všech velikostí a barev, vodolepky, kouzelný kohoutek Yookidoo
U nás měly ted největší úspěch klasické kalíšky (vícebarevné, které se skládají do sebe podle velikosti a jde z nich postavit i komín) všechny ostantí dárky šly stranou.. ale jinak houpací koník bude mít taky určitě velký úspěch ![]()
Krabice s hromadou papírů. Je to levné a dítě to ocení. A nebo balíček vlhčených ubrousků. ![]()
@pufik20 cokoliv, co dělá rachot. Mluvící hrnec, pejsek od FP, vkládačka tvarů, kalíšky, pytel víček od pet lahví a nějaká nádoba do který je může házet, pytel kaštanů a nádoba, velké autíčko od staršího bráchy…
@Alexandrine píše:
U nás měly ted největší úspěch klasické kalíšky (vícebarevné, které se skládají do sebe podle velikosti a jde z nich postavit i komín) všechny ostantí dárky šly stranou.. ale jinak houpací koník bude mít taky určitě velký úspěch
Jo, tak ty u nás taky. A holky mají obyčejné. Ale ještě jsem viděla s různými dírami a ty jsou perfektní do vody. V roce nej hračka.
@pufik20 náš dostal knížky - miluje ty se zvířaty a s auty a pak velké auto - má rukojeť, dobře se mu s tim jezdí
přidávám odkaz
@malinika píše:
Krabice s hromadou papírů. Je to levné a dítě to ocení. A nebo balíček vlhčených ubrousků.
Holky, děkuji za typy. Některé hračky z příspěvků máme, zkusím xylofon, auto, kalíšky do vody a ještě mě napadlo mega bloks.
Ahoj, oživuji diskusi, tentokrát pro holčičku
. Narodila se jako druhá, takže po zkušenosti, kdy prvorozený syn dostával mraky hraček, s nimiž si nehrál, a které nám doma leží ladem, dáváme už dárků méně. V srpnu má 1. narozeniny a mne nenapadá nic pořádného, co bychom jí mohli dát. Po synovi doma máme první odrážedlo, látkový domeček, houpačku, … nejrůznější hudební hračky. Co jste dávali holčičkám k 1. narozeninám vy? Oblečení nechávám stranou, finance do prasátka taky, zajímaly by mne vyloženě hračky pro roční holku, klidně z ranku Montessori či cokoli dalšího. Mne napadl třeba hudební volant, protože zvukové hračky se jí hodně líbí, ale zas podobných hraček máme doma fakt mraky a je mi jasné, že jí to brácha bude brát.
Ahoj, naše nejvíc využila látkovou asi 50 cm panenku. Má dvě, jedna zpívá…a nádobí…hrníčky, lžičky, talířky
U nás frčí panenky, kočárky, voňavky a hřebeny, takže teď pořizujeme kosmetický stoleček ![]()
U nas kocarek, interaktivni stan, kuchynka, tatra, tancujici robot…