Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A zároveň uvítám nějaké tipy na zábavné hry pro předškoláky, procvičování, vědomostní aktivity aj. děkuji ![]()
K dárku pro neteř: Mají doma klasickou vanu? Skočila bych do DM a nakoupila bych tam takové ty pěnivé a šumivé věci do vany. Mají tam různé dětské koupelnové bomby, tablety, perličky, pěny atd. (pokud teda nemá nějaké kožní problémy). Alespoň se ti neteř odmočí od té čokolády. ![]()
@Anonymní píše: Více
nejsou to špíny, ale jsou to čuňata
![]()
nekupuj jim nic
@Anonymní píše: Více
a na co? však to čuňata, co nejsou špíny, beztak zapatlou čokoládou
@stinga tak myšleno tak že doma nemají humus, ale ty hračky prostě vůbec neřeší, nahážou to na konci dne na jednu hromadu a právě se k tomu neumí chovat ani ta malá.
Jak píšu, chci se vyhnout nějakým hrotům že jsme nic nepořídili, ale zároveň nechci kupovat nic drahého.
My taky už nechcem kupovat hračky, jeto o ničem.
Co takhle koupit voucher do heren pro děti (např. Krokodýlek Olomouc nebo Bruno Brno),je toho ted jak hub po dešti, je todocela drahý a dítě se tam vyblbne na klouzačkách, trampoškách, někde je i voda s lodičkama…
U nás byl fajn kinetický písek. Koupili jsme několik sad a k tomu veliký lavor a slouží to roky a zase tak drahé to nebylo čokoláda se tam ztratí.
Vařil, bagroval, tvořil, atd… i v zimě.
Předškolák záleží na zájmech. Tam bych asi brala dle toho. U nás by to byl dalekohled, encyklopedie ( umí číst ), noční promítač obloh a souhvězdí ( někde z Temu nebo z kama ale je moc fajn- a funguje už dlouho ). Hodinky - dají se sehnat v Lidlu asi za 150 Kč - taky fungují už dlouho …
@Snopy123 zrovna ten písek byl u nás nejhorší dárek vůbec, takového bordelu z toho ze sem to po měsíci vyhodila do popelnice ![]()
Mě napadají treba nějaké sady na tvoření, malování vodou, vyškrabování, samolepkove knížky, u toho člověk počítá ze to děti proste spotřebují/ zničí
nebo neco hezkého na sebe, moje tříletá je treba rada kdyz dostane hezké šatičky, nejake sponky do vlasů…
Mě napadá spis ze ma neteř problém ze ma hraček až moc, nasi taky meli sklony vse házet do jedné hromady, protoze toho meli horu a bylo náročné to uklizet, pak sem hračky probrala a vyházela a uz si to zvládají uklizet líp ![]()
@Kriss Tina Naučili jsme ho, že to má pouze v tom velkém lavoru
Ze začátku jsme pod to dávali igelit a nebo se to zametlo pak zpátky.
Ale beru, že to není pro každého.
No a k tomu úklidu. Tak pokud ji k tomu nikdo nevede, tak to dítě hází na hromadu. Je to jednoduší a rychlejší. A kolikrát mají tendenci to dělat i dospělí.
Co je moc hraček nevím. To musí každý zvážit sám.
My děti učili, že každá hračka má svoje místo už od mala tedy a pomohlo i organizovat ten prostor a dělat přehledný. Takže i krabice měly své označení, aby děti věděly kam co patří.
A pak uklízet to průběžně. Ono večer na jednou se jim taky nechtěla uklízet herna vzhůru nohama. Když se to udělalo průběžně a děti věděly kdy je ten čas nebyla to taková pruda.
Ale samozřejmě záleží jak to každý má.
Mně ty nálepky přijdou na prd. Navíc u nás to ani nemělo moc úspěch. Nalepí na papír a vyhodí. Přišlo mi to i škoda. A lepicí sešity ho nebavily nikdy. Škrabadla taky ne. Malování vodou bylo až za nejmladšího. To měl asi 2 omalovánky.
Razítka ho bavila. Asi 3 vteřiny ale jo.
To už raději klasické vodovky. Ale on není tvořivé dítě. To raději bude se rýpat bagrem v písku a dělat vrty na základy domu a garáži ![]()
Příspěvek upraven 26.11.25 v 06:22
@Snopy123 naši si s tím taky hráli jen v takovém bazénku, ale pak to měli nachytane všude po obleceni, menší deti kolikrát i ve vlasech
a rozneslo se to po celém bytě, sem nacházela písek i v posteli.
@Kriss Tina Tak to jsme udrželi naštěstí mimo vše popsané.
Teď už je větší a do lavoru neleze a pokud to vysype, tak si to jde vysát. No a ruky si pak hned oklepe. Ale máme asi kliku.
A nenechávám ho bez dozoru s tím. On si s tím hraje rád hlavně v zimě ( třeba teď ), kdy nemůže před barák do písku.
Příspěvek upraven 26.11.25 v 06:25
Lístky na nějakou akci - dětský koncert, herna, festacek, akvapark, miraculum apod.
Za me duplo, deti si s tím vyhrají, prezije to i velmi nešetrné zacházení a umejt od cokolady to jde taky v pohodě.
Ahoj.
Poraďte prosím co pořídit 3 leté neteři pod stromeček.
Mám ji samozřejmě ráda, ale ona si s ničím nehraje ptž. to neumí a všechno se leda jen všude povaluje, při nejmenším všechno špinavý od čokolády v krabici na jedný hromadě. Takový ty věci jako panenky, miminka, kočárek a kuchyňku to má. Nejsou to nějaký špíny, ale v tomhle jsou to za mě čuňata a neváží si ničeho a neučí to ani tu malou. Je mi líto ji kupovat nějaké lepší a dražší hračky a zároveň si s ní nikdo nebude ani hrát když koupím z těch levnějších edukativní, kreativní hry. Loni jsem kupovala nádherné knihy a dopadly hrozně. Zároveň něco pořídit musím ze slušnosti a vůbec mě nic nenapadá.