Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím ![]()
Syn je prvním rokem v MŠ a přemýšlím, komu dát na Vánoce dárek. Samozřejmě dám jeho učitelkám a asistentce. Přemýšlím, jestli dát i ostatním (jedná se o 5 lidí - učitelky, kuchařka apod.). Je to malá školka, kde se všichni znají. Nechci dávat nic drahého, jen drobnost. Poradíte?
Kolik je toho ostatního personálu? 1-2 lidi?
Jestli jim chceš něco teda dávat, tak mě tak max napadá nějaká svíčka, porcovaný čaj….fakt bych to nehrotila
To tvoje smozřejmně. My nic nedáváme a ani by mě to nenapadlo. Btw, jen takový dotaz. Kdybys to nezačala hrotit ty, otec dítěte by s něčím takovým přišel? Něco vymýšlel?
možná to nech beze slova na něm a uvidíš, jak „samozřejmé“ něco takového je ![]()
Na Vánoce jsem nedávala ve školce nikomu nic, nevidím důvod. Jen vždy paním učitelkám na konci školního roku.
@izabe píše: Více
Celkem 5 jich je. Jakože dala bych jim něco jen malého.
@Zita Aussig píše: Více
Před mateřskou jsem pracovala v MŠ a tam se právě dávalo. Když jsem byla malá, tak jen na konci roku.
@Yasmen píše: Více
Někdo dává, někdo ne. Manžel i já jsme učitelé a na Vánoce jsme dostávali. Oba to bereme jako takové poděkování. Nedáváme žádné dary za X stovek.
@LusyV20 píše: Více
Tak to určitě máš přehled co se tak dává a jakou drobnost zvolit
hlavně dát všem to stejné, aby se nehádali ![]()
@izabe píše: Více
Já mám v plánu koupit jen to Mon Cheri a Ferrero R. v tom dárkovém balení. Zrovna to bude ve slevě za 60 Kč ![]()
V tak malé školce bych asi podělila všechny nějakou drobnosti. Čokoláda, oříšky..něco takového…nase školka je větší…tam budu dávat jen do tříd kam chodí mé děti.
@Vladusxx píše: Více
Děkuji za radu. Jsem ráda, že nejsem jediná, která bude dávat.
V Praze dávali i na ZŠ a tady na vesnici se na ZŠ nedává, ale nevím, jak je to v MŠ.
Např. mix balíček různé ořechy, čokoláda, gumové bonbóny, sušené ovoce. Kupuji na ochutnej ořech různé balení po kile a to se zamíchá na mix. Naplnit, zabalit. Celofánové sáčky se dají koupit běžně. Jsou různé velikosti. Beru je na netu vždy po 100 ks, abych měla na takové drobné dárky vždy doma zásobu. Nebo na Pinterestu najdeš inspiraci, jak jedlé dárky balit.
Příspěvek upraven 09.11.25 v 15:51
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.