Děti si dovolují na dceru ve školce. Jde už o šikanu?

Anonymní
8.11.25 12:20

Jde o šikanu nebo hysterčím?

Zdravím ženy, půjdu rovnou k věci. V září moje dcera nastoupila do školky do předškolní třídy. Těšila se celé léto až bude mít kamarády a budou si ve školce hrát. První týdny byly v pohodě, chtěla tam být i déle. Nicméně občas si postěžovala, že jí některé děti nadávají. Když jsem se ptala proč, tak řekla že neví. Řekla jsem jí kdyby jí někdo nadával, ať to řekne učitelce. Pak byl klid, ale před čtrnácti dny se mi dcera pár nocí za sebou pomočila ve spánku. Přemýšlela jsem, jestli se něco neděje a ptala se dcery, řekla že se nic neděje. Tento týden jeden kluk něco ztratil ve školce a když jsem se mu nabídla že mu pomůžu hledat, okamžitě řekl, že mu to ukradla moje dcera, tak jsem mu řekla, ať jí neobviňuje, když jí tu věc ani nepůjčil. V tom přišel kluk a řekl mu že to má pod čepicí a opravdu tam ta věc najednou byla a já se kluka ptala jak to ví tak se jen smál. Včera vše vygradovalo když jsme po školce šli na hřiště a přišla tam matka s tím klukem co ztratil věc a jednou holkou ze stejné třídy. Oba se s mou dcerou nebaví. Jenže moje dcera šla hned za nimi a oni se jí posmívali že je malá že neumí lézt (provazová věž),potom schválně jí řekli ať leze na nimi nahoru, a přitom se domluvili že budou s věží houpat aby spadla, načež jsem zasáhla ať to zkusí a uvidí. Přestali. Pak se bavili o svých jménech jestli mají pohádkové postavy stejné jméno a kluk se chvástal že jeho nemá a já mu říkám že ano má, a řekla jsem jakou, načež jeho matka po mě začala řvát, ať ho nechám na pokoji a že moc dobře ví, kdo mu ukradl jeho věc. Zeptala jsem se, jak to myslí, a ona se mi vysmála že jsme to byli my a i učitelky to vědí, chtěla jsem jí to celé říct jak to bylo ale vůbec mě neposlouchala a šla si zapálit. Potom odešli a já hořela vzteky, jak nás obvinili a ještě její kluk si takto s tou holkou na mou dceru dovoluje neustále, to mi řekla včera dcera, takže to v pondělí začnu řešit s učitelkou. Nechci aby mé dítě se bálo chodit do školky kvůli dětem kteří si na ní dovolují. Co byste dělali na mém místě vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24630
8.11.25 12:26

Já to nechápu s tou ztracenou věcí. Jakože to na tvou dceru narafičili? Hajzlíci byli, jsou a budou, s tím neuděláš nic. Ovšem proč se pleteš do nějakých jmen, nevím, jsou to malé děti, ať si říkají, co chtějí, ne? Do toho bych vůbec nezasahovala. Proč jsi měla potřebu toho kluka poučovat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4050
8.11.25 12:31

Jo, to uz bych s ucitelkou taky resila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 13:19

@smile_xxx
Stála jsem tam kvůli dceři aby proti ní pořád nebrojili. Moje dcera se bojí ozvat tak jsem se ozvala já, protože mi nepřijde normální, aby po ní pořád řvali, nebo jí shazovali z věže

• Citovat
  • Upravit
8684
8.11.25 13:27

Ty se s těma detma dohadujes jak kdybys byla taky dite… ne kazdej je andílek, no, a vetsinou to jde od rodicu, takze nema smysl jim neco vysvetlovat, na ne se musi razne… stejne tak nema smysl, aby s nimi dcera naschvál navazovala kontakt, kdyz ví, ze ty deti o ten kontakt nestojí. Kdyby si hrála jinde, jinak, s někým jiným, bylo by po problemu. Na skolkovou situaci stačí rict ucitelkam, co jsi viděla, slyšela. Opět je nesmyslný dohadovat se v šatně s cizími dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
8.11.25 13:39

Pochopila jsem dobře, že je to její prvni zkušenost se školkou? Kolik je jí? Má sourozence, je zvyklá být mezi dětmi?
Nechej ji trošku se otrkávat, mluvte o chování některých dětí, jak se bránit, co říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11804
8.11.25 13:45

Řešila bych s učitelku jak dcera zapadla do zřejmě již nějak popartickovaneho kolektivu. Dceři se snaž vysvětlit ať za dětma který jsou na ní ošklivé neleze a hraje si třeba sama…časem si kamarády určitě najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 13:50

@Jana dnešní
Je jí pět let, ano má sourozence a většinou bez problémů naváže s dětmi kontakt, ve třídě se s ní baví jen jedna holčička, zbytek jí prý jen nadává

• Citovat
  • Upravit
8943
8.11.25 13:51

Neumíš komunikovat s dětmi. Chápu, že po situaci ve školce je člověk naštvaný. Ale ty vše bereš, že je útok proti tvé dceři. Taky nechápu, jaký byl důvod, že se montuješ dětem do debaty o jménech? Situace ve školce se měla hned řešit. To jo. Ale od toho je tam učitelka. Věděla vůbec, co se v šatně stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 14:00

Sikana bych tomu nerikala, ale situace, kterou by mely ucitelky resit ano. Nektere deti se nechovaji dobre a tvoje dcera asi nezapadla, na to bych se ucitelky zeptala, ze sis toho vsimla, jak je to behem dne a tak, popovidala o tom.

• Citovat
  • Upravit
31278
8.11.25 14:09

Promluvila bych s ucitelkou, jaké jsou vztahy ve třídě, pokud dceri vsichni nadavaji, je to divné a jeste divnější by bylo, ze by si toho nevsimly ucitelky.

Jinak mi prijde, jestli netlacis na pilu zbytečně. Nektere bitvy si bude muset odbojovat sama, jestli ji spis neskodis, kdyz to za ní řešíš :think:
Nechala bych ty deti vic dychat (treba ty hovory o jménech), zaroven pokud na hristi byli kluci, co víš, ze dělají „zle“, tak bych se s holkou sebrala a sla jinam, spis nez abych se poustela do nejakych půtek.
Vsichni nemusi bejt nejkamaradi, už vůbec ne s raubíři.
Ta vec se ztratila ve skolce? Tak to mely resit ucitelky, proc ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
8.11.25 14:13

Díky za odpovědi.
Nemontovala bych se do toho ve smyslu řešení situací přimo s dětmi, to jí oblibu a repekt mezi nimi nepřinese.
Vidím to tak, ze nejvíce jí pomůžeš radou, rozebíráním situací, povídáním si o kamarádství, ale ostatní děti nepomlouvat… vypadá to tak, že kolektiv už byl nějak utvořený, roli učitelek spatřuji v tom, aby ji zapojovaly do všech procesů, hlavně tam, kde jí to půjde.
Prostě jí nechat uspět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.25 14:17

@Mar__tanka1983
Dcera si stěžovala jedné učitelce a ta řekla že nemá žalovat. Tak neříká už nic. Spíš mi přijde že se nic řešit nechce. Ano on ve třídě furt kňoural že to nemůže najít a já byla na odchodu ale chvilku jsem mu pomáhala hledat v šatně, tak jestli se pak přiřítil a stejně to svedl na mou dceru, tak mi to jeho matka pak vpalila aniž bych tušila co se vůbec povídá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin