Dárky pro učitelky - proč se to tak přehání?

400
29.6.23 06:58

Dárky pro učitelky - proč se to tak přehání?

Jen takový povzdech, přijde mi, že za nás se dávala kytka, max čokoláda, a teď je to samé “ručně vytkaná deka”, “poukaz do knihkupectví za 500Kč a k tomu čokoláda a víno” apod. Obdarovávají se družinářky, školnice, kuchařky… někteří rodiče v mém okolí utratily i 5000Kč (ve školce dvě učitelky plus asistentka, ve škole učitel, asistentka a další personál)…
Práci učitelů oceňuji, ale prostě nemám před dovolenou tolik peněz a připadám si jak svůj Nick, když dám všem jen čokoládu … :oops:

Příspěvek upraven 29.06.23 v 07:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
400
29.6.23 07:00

Jako že mi přijde že to pak vypadá že kdo zaplatí nejvíc tak učitele nejvíc oceňuje, přitom já je velmi oceňuji, ale prostě tolik peněz nemám…už jen každému bonboniéra a dárkové tašky a nechala jsem v tom 1000Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.6.23 07:03
@Jednablbka píše:
Jen takový povzdech, přijde mi, že za nás se dávala kytka, max čokoláda, a teď je to samé “ručně vytkaná deka”, “poukaz do knihkupectví za 500Kč a k tomu čokoláda a víno” apod. Obdarovávají se družinářky, školnice, kuchařky… někteří rodiče v mém okolí utratily i 5000Kč (ve školce dvě učitelky plus asistentka, ve škole učitel, asistentka a další personál)…
Práci učitelů oceňuji, ale prostě nemám před dovolenou tolik peněz a připadám si jak svůj Nick, když dám všem jen čokoládu … :oops:Příspěvek upraven 29.06.23 v 07:01

Tak to nedavej. Nebo priste zorganizuj, aby se slozila cela trida. Kazdy, da 150 kc a vyjde tw to min, než kytka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
29.6.23 07:03

Moje sestra učitelka velebí rodiče, kteří dají čokoládu, víno nebo nějaké normální ořechy. Těch „ručně vyšívaných dek“ pak dostane třicet a co pak s tím. Drobné jedlé věci se využijí snáze. Kytky nosí prarodičům na hroby.

Co je super je, když se rodiče, zvlášť, když mají takové megalomanské obdarovávací choutky, složí klidně po pajdě a koupí pančelce poukaz do knihkupectví. To se využije úplně vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
29.6.23 07:04

My dávali učitelce na ZŠ klasicky kytku (vybírala jsem si jí podle sebe, protože reálně hrozilo, že syn jí doma zapomene a bude nakonec moje :mrgreen: ) a dvěma učitelkám do školky dáme každé láhev vína. Víc nic.
Taky nechápu drahé dary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
29.6.23 07:05

Já jsem vždy nosila učitelce jen čokoládu, přišlo mi zbytečné jí dávat kytku, když jich dostane milion. Čokoláda se sní. A budu to tak praktikovat i se svým dítětem. Nedivím důvod, proč jí obdarovávat poukazy a já nevím čím. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
29.6.23 07:06

No, nikdo tě nenutí dávat velké dary, někteří rodiče třeba ví, že mají náročnější děti nebo jim učitelky pomohly nad rámec a chtějí to ocenit. Btw brečet, že nemáš před prázdninami na dárek pro úču je stejně trapný jako brečet před vánoci, že nemáš na dárky. To nejsou události, které se znenadání objeví. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.6.23 07:08
@Jednablbka píše:
Jako že mi přijde že to pak vypadá že kdo zaplatí nejvíc tak učitele nejvíc oceňuje, přitom já je velmi oceňuji, ale prostě tolik peněz nemám…už jen každému bonboniéra a dárkové tašky a nechala jsem v tom 1000Kč…

Rodiče vůbec mají tendence hodně věcí přehánět. Učitelé už takhle musí poslouchat, jak se za tak málo práce mají královsky, teď na konci roku se na ně vytahuje ještě to, že dostávají plno dárků a ještě si o ně málem říkají. Kytka je úplně v pohodě a když nebude ani ta, my to fakt neřešíme. Otázka je, jestli to neřeší rodiče mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
29.6.23 07:13

Přijde mi to v některých případech jako pozérství a taková soutěž „heč, kdo dá víc a dražší dárky? “:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
29.6.23 07:14

Zrovna dnes jdu koupit synovi pro třídní a ještě jednu učitelku po sáčku oříšků. Za mě stačí symbolický dárek. Větší jsem dávala jen na konci školky a prvního a druhého stupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
29.6.23 07:15

Dite si vetsinou pro vysvedceni nechodi, protoze uz je tou dobou bezpecne v zahranici na dovolene.

Pokud si pro vysvedceni jde, tak fajn ucitelce da malou kyticku plus bombosku, bratru dohromady za 500.

U te letosni, jsem rada, ze je dite pryc, ta by spis mela davat mne. Nastesti ji pristi rok dite nema :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
29.6.23 07:16
@debra.morgan píše:
No, nikdo tě nenutí dávat velké dary, někteří rodiče třeba ví, že mají náročnější děti nebo jim učitelky pomohly nad rámec a chtějí to ocenit. Btw brečet, že nemáš před prázdninami na dárek pro úču je stejně trapný jako brečet před vánoci, že nemáš na dárky. To nejsou události, které se znenadání objeví. :roll:

Ano, ale měli jsme i nečekané velké výdaje na auto apod, hodně se to tento měsíc sešlo. Občas se to stane…normálně mi peníze nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
29.6.23 07:17
@Zita Aussig píše:
Přijde mi to v některých případech jako pozérství a taková soutěž "heč, kdo dá víc a dražší dárky? ":-D

Ano, přesně tak mi to připadá, rodiče posílají foto těch ručně vyrobených veledarů a k tomu ty drahé poukazy na wellness apod a v podstatě je z toho soutěž kdo dá víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
29.6.23 07:19

Já vymýšlím něco originálního, je všeho plný net. Ale většinou jsou to jedlé dárky. Letos poprvé půjde drobná věc i do školky. Syn chodil jinam a tam jsem neměla chuť cokoliv dávat. Vlezla jsem se do 1000,– pro 4 lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.6.23 07:19
@Jednablbka píše:
Práci učitelů oceňuji, ale prostě nemám před dovolenou tolik peněz a připadám si jak svůj Nick, když dám všem jen čokoládu … :oops:Příspěvek upraven 29.06.23 v 07:01

Mě do toho ještě drtí to věčný diktovani si třeba na FB. Jsem učitelka, kytku nechci, mám ráda oříšky, ocenila bych tašku atd. Já už ale svůj plán mám, takže uvidím ve škole, zatím do školky nenosím nic, děkuji pouze ústně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin