Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@carambol píše:
Jako dcera učitele a neteř učitelky…vždycky doma radili ne kytky a čokolády.Většinou jsem k Vánocům dělala vlastní výrobu pečeného čaje…
Na konec posledního roku ve školce fotoknihu z fotek za celé roky.
Totéž te%d třídní, která už s druháčkama dál nepujde.
Proč ne čokolády? ![]()
@kometa32 píše:
Proč ne čokolády?
Protože je toho moc.
Já nevím, jsem z učitelské rodiny, máme jich v rodině převahu a všichni se shodnou.
Ale dle mého je čokoláda a čokoláda…zase nikdy nevíš, jestli to vůbec jedí…
To je jako u kamarádky, která dítěti nedává čokoládu, ono to ani nechce. Všichni to vědí, ale stejně mají k Velikonocům, Mikuláši hromadu čokolád, které stejně vyhazuje.
Určitě to potěší, jen to, že si někdo vzpomene…darovanému koni…
Já sama se vždycky snažím vymyslet něco originálního, na co si člověk vzpomene…k čemu se časem vrátí.
Jak blbě jsem si připadala, když syn před lety nesl na vánoční besídku v ozdobené skleničce pečený čaj s cedulkou žáčkův pečený čaj…
Po Vánocích nás odchytla paní učitelka a ptala se na recept…že to nikdy nevidělaa všem to moc chutnalo, že byli nadšení…to mě potěšilo nejvíc.
Proto jsem se pak rozhodla investovat do té fotoknihy, přece jen to není nejlevnější záležitost
Jako ucitel mam nejradeji rodice co davaji osobne neco tekuteho. Cokolady jsou take pekne. Jinak jednou si ze mne rodice mych deti udelali legraci a poslali mi mleko. Pra lahev jako lahev. Ale s rodici mam nadstansardni vztah takze jsem si ty lahve mohl dovolit. Jinak jeste mi deti davaji propisovacky. Jednou jsem jich dostal asi 70. Ja je do hodin nikdy nenosim a deti mi je " musi" pujcovat.
Takze zkracene sarapaticky ne konzumni ano. Jeste jedna vec kdyz pouzivate darkove tasky tak tam nepiste zadne vzkazy. Nejde pak ta taska dale pouzit.
Uplne nejlepsi je kdyz se cela trida slozi a nekupuji kazdej vec za 100 kc ale dohromady daji jednu drazsi. Jednou jsem dostal thajskou masaz.
@carambol píše:
Ale dle mého je čokoláda a čokoláda…zase nikdy nevíš, jestli to vůbec jedí…To je jako u kamarádky, která dítěti nedává čokoládu, ono to ani nechce. Všichni to vědí, ale stejně mají k Velikonocům, Mikuláši hromadu čokolád, které stejně vyhazuje.
To mi připomíná, nechcete někdo dva 30centimetrové a sedm 16centimetrových čokoládových velikonočních zajíců? Děti si dají za den tak maximálně dvě lentilky nebo se podělí o jednu Kinder tyčinku, tohle nemáme šanci sníst. A stejně každé Velikonoce nebo Mikuláše taháme kila čokolády z balíčků ![]()
Jinak syn ponese panu učiteli nějakou kvalitní trvanlivou klobásku nebo malý trvanlivý salám. Dají se sehnat i v zajímavých krabičkách.
@IvaB píše:
To mi připomíná, nechcete někdo dva 30centimetrové a sedm 16centimetrových čokoládových velikonočních zajíců? Děti si dají za den tak maximálně dvě lentilky nebo se podělí o jednu Kinder tyčinku, tohle nemáme šanci sníst. A stejně každé Velikonoce nebo Mikuláše taháme kila čokolády z balíčkůJinak syn ponese panu učiteli nějakou kvalitní trvanlivou klobásku nebo malý trvanlivý salám. Dají se sehnat i v zajímavých krabičkách.
Ten salám…cokoliv „jiného“ ušitého na míru mi přijde jako fajn.
Já se drze vetřu s dotazem
. Co dát paní učitelce, která byla naší třídní (resp. synovou
) 4 roky? Vůbec nic mě nenapadá. Byla moc hodná, až na pár nedorozumění na začátku. Chtěla bych něco neobyčejného, co jí udělá radost. Starší paní, tak okolo 60 let. Za ty prevíty co musela ve třídě snášet by zasloužila zlatou medaili ![]()
Jinak, když děti končily MŠ, tak jsme dávaly dáreček oběma učitelkám ze třídy - těm větší, paní ředitelce, uklízečce, vychovatelce a oběma kuchařkám za to, že mi nenechaly děti umřít hladem. Všechny dostaly krásné kytky, které mi navázal místní květinář okolo 100 Kč a k tomu bonboniéru, tuším od Milky, ve tvaru kytky - nadšené byly všechny, protože většinou dárky dostávají jen učitelky, ale na ostatní personál se nekouká. Takže mi to na rozloučenou přišlo jako slušnost
Příspěvek upraven 17.06.14 v 22:34
@IvaB píše:
To mi připomíná, nechcete někdo dva 30centimetrové a sedm 16centimetrových čokoládových velikonočních zajíců? Děti si dají za den tak maximálně dvě lentilky nebo se podělí o jednu Kinder tyčinku, tohle nemáme šanci sníst. A stejně každé Velikonoce nebo Mikuláše taháme kila čokolády z balíčkůJinak syn ponese panu učiteli nějakou kvalitní trvanlivou klobásku nebo malý trvanlivý salám. Dají se sehnat i v zajímavých krabičkách.
Beru, odkud jsi? Mrknu na profil ![]()
@mlsalkaM píše:
Jako učitelka MŠ preferuju drobnosti - kytka potěší, jinak čokoláda a dobrůtky všeho druhudobré je i mýdlo, sypaný čaj..kafe…prostě něco spotřebního. Představte si že dostanete 25 sošek nebo jiných drobností v jeden den
@tterka píše:
Já se drze vetřu s dotazem. Co dát paní učitelce, která byla naší třídní (resp. synovou
) 4 roky? Vůbec nic mě nenapadá. Byla moc hodná, až na pár nedorozumění na začátku. Chtěla bych něco neobyčejného, co jí udělá radost. Starší paní, tak okolo 60 let. Za ty prevíty co musela ve třídě snášet by zasloužila zlatou medaili
![]()
Jinak, když děti končily MŠ, tak jsme dávaly dáreček oběma učitelkám ze třídy - těm větší, paní ředitelce, uklízečce, vychovatelce a oběma kuchařkám za to, že mi nenechaly děti umřít hladem. Všechny dostaly krásné kytky, které mi navázal místní květinář okolo 100 Kč a k tomu bonboniéru, tuším od Milky, ve tvaru kytky - nadšené byly všechny, protože většinou dárky dostávají jen učitelky, ale na ostatní personál se nekouká. Takže mi to na rozloučenou přišlo jako slušnost
Příspěvek upraven 17.06.14 v 22:34
co ta vzpomínková fotokniha?? Fotky za ty čtyři roky?
@carambol To by bylo určitě moc hezké, ale žádné fotky nemáme. Jen ty co mají ze společných focení
Jsou teď ve čtvrté třídě, a v tomhle věku ještě moc chuť do nějakého focení a společných akcí není ![]()
@tterka píše:
@carambol To by bylo určitě moc hezké, ale žádné fotky nemáme. Jen ty co mají ze společných foceníJsou teď ve čtvrté třídě, a v tomhle věku ještě moc chuť do nějakého focení a společných akcí není
ahááá. Naše školka i škola měly tuny fotek za rok, natož za čtyři.
Já nevím, když sem byla menší tak sem dávala kytku jenom a jeden rok nic mě nakrkla nedala mě vyznamenání tak dostala velký H
a popravdě dodnes s tou hvězdou nebavím, nezdravím až se ji štítím. Jak ju vidím tak mám po náladě. No a nastřední sme se jako třída složili každej rok a koupili něco pořádnýho. Jako bylo nas dost přes 30 tak se i dost vybralo. No a teď u dětí no rozhodl se malej chce koupit kytičku
a prej má paní učitelka ráda bonbony tak aji ty a musí koupit oboum dvou byly prej obě moc hodný ![]()
Jinak k té asistentce je to těžký ale co vím tak dost často pomáhá i té učitelce, takže tak já bych koupila aji drobnost pro ni. U nás je speciálka a dost často potkávám různý třídy a určitě můžu říct, že i ony si to zaslouží. Nebo co vím, tak kamarádka taky maj ve třídě asistentku a pokud byl ten její svěřenec v pořádku tak velmi často pomáhala ostatním dětem hlavně při výtvarce a tak
Trochu později se svou troškou do mlýna..
manžel nosí od dětí (gympl) taky par kytek, čokolády, bonboniéry - což nám rozhodně neva, co se nesní, vezmeme na dovolenou, kde se kamarádi vždycky těší, co zas bude dobrého. Ale pár tříd bylo originálních a dalo mu třeba kravatu se svými podpisy (nosil ji na významné dny), jedni mu dokonce ušili dlouhou „Křemílkovskou“ noční košili a čepeček ![]()
My jsme teď řešili, jak oblíbenému učiteli našeho syna (3. třída a učitel není třídní) poslat láhev. Nakonec jsme ji koupili ve vinotéce a nechali ji tam v dárkové taštičce, kterou syn domaloval a pan učitel dostane diagram, který ho pošle do vinotéky. Tak jsem zvědavá, jestli to klapne a pobaví ho to ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.