Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mkmkz píše: Více
Díky. Možná si to moc beru, ale jednou jsem se setkala s hrozně macho lékařem. Ten mi vyčetl věk a způsob otěhotnění dost nechutným způsobem. Podala jsem sice stížnost, ale k ničemu to nevedlo.
@Anonymní píše: Více
Díky, to mi dává naději.
Snad to bude fakt dobrý, jen si maluju černé scénáře. A je fakt, že já sama přečetla hrozně moc hnusných diskuzí, což mě taky ovliňilo..
@Dollorres píše: Více
Nemam sice deti, ale viem pochopit, ze to, co popisujes zaboli.
Niektori lekari maju specificky pristup k pacientom/klientom.
Tu sa koncentruje velmi vela v reale frustrovanych ludi.
Vybijaju si svoje vlastne problemy. Keby si ich stretla zoci voci, ani by nepipli. Pripadne keby boli v tvojej situacii, ktovie ako by v skutocnosti reagovali. Prostredie internetu a tieto reakcie si musis trocha zrelativizovat
Možná bych tohle téma zkusila dopředu pořešit s psychologem. Aby poradil, jak se k tomu postavit. Zatím sama a až by na to přišlo, tak klidně i s dětmi. Ona je ta puberta občas náročná i s biologickými dětmi počatými úplně nejobyčejnějším způsobem, takže věřím, že tohle může být třecí plocha.
Já měla 6 pokusů se svými, a pak napoprvé vyšlo darované.
Byla jsem za to superšťastná, spí(konečně) nám tu vedle několikadenní miminko.
Ale plně v tomto souhlasím s @Dollorres, dnes už bych to neřekla ani na screeningu, i když je to k výpočtu rizik potřeba, tak se testy dají udělat jinak a o dárkyni toho vím geneticky více než o sobě, takže bych byla schopna zodpovědět spoustu dotazů lépe než o svojí rodině.
Ano, lhát může každý, ale to i v rodině.
Teď je to v podstatě napsané na prvním místě každé lékařské(nejen) zprávy i o tom, co měl člověk k snídani, kamarádka má adoptované dítě a takhle to nikdy nikdo nikam nepíše a to o biologických rodičích nic neví.
Tak ono je to i u „kukacek“. Dnes to asi už není tak časté jako kdysi, ale taky se nevědělo o kukaccim otci a děti žíly a byly slušně vychuvane, zapojené do života.
Jen se zeptám, když jste DV podstupovali, máte nějakou povonnost to dětem říct? Nebo je to čistě dobrovolné?
@Anonymní píše: Více
Povinnost to právě není.
U adopce třeba ano.