Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vedlejší diskuse mě inspirovala k otázce - co dáváte k narozeninám a Vánocům svým výrazně bohatším příbuzným?
Dnes jsem tu prošla všechny dárkové diskuse, velmi mě pobavil leguán pro tatínka, ale na zvířecí dar asi nemám dost odvahy ![]()
Teď mají tchán i tchyně oba narozeniny, tchánovi jsem opatřila lístky na hokej, jsem tedy zvědavá, co bude říkat, sport dost sleduje ale hlavně v TV. Nu, tyto experimenty mě vycházejí tak ze 30 procent, tak uvidíme.
Ale nevím, co tchyňce. Často jí kupuju knížky a občas CD, ale ona zas tak moc nečte ani hudbu neposlouchá. Věci, které používá, jsou pro ni všední a pro mě drahé. I když objevím třeba tričko její oblíbené značky slevněné z 1200 na 800, k čemu to, když si je koupí běžně? Totéž kosmetika, věci na sport, věci do domácnosti, delikatesy - ano, má to ráda, ale je to trochu jako koupit jí prášek na praní. A věci které by si sama nekoupila jsou pro mě moc drahé.
K Vánocům jsem jí dala fotokalendář, to mělo obrovský úspěch ale nechci to hned opakovat.
Takže - sem s geniálními dary do 500Kč
Příspěvek upraven 07.02.11 v 04:02
Ahoj,
neviem, na akú diskusiu sa odkazuješ, a možno práve preto nechápem, ako súvisí zámožnosť obdarovaného s tým, aký dar mu kúpiš. To predsa závisí od teba, koľko chceš či možeš minúť, či nie?
(Mmch, spomínam si, ako mi moj pomerne dobre zarábajúci manžel kúpil na Vianoce akurát jeden hrnček s nápisom „Jsi moje zlatíčko!“ a ja som mala z neho takú radosť, ako už dávno nie… ![]()
No já myslím, že to souvisí - pokud ten člověk už má všechno, případně věci, které třeba sbírá nebo používá jsou pekelně drahé a ty, které by chtěl a nemůže si je koupit jsou ještě dražší, tak to může být docela problém…
Když se zamyslím nad svýma bohatšíma příbuznýma, tak jsou to momentálně vlastně všichni
Můj bratr je třeba poměrně náročný (přestože asi tak stejně „bohatý“ jako já), když se ho zeptám, co by chtěl, tak potřebuje snowboard, motorku, nové auto něco do auta v ceně min. 5000,– apod.
Takže naposledy jsme mu přispívali na laserovou myš a obleček na snowboard za 5 litrů
Jeho přítelkyně mu darovala adrenalinový zážitek - už ani nevím, co si vybral, musím se ho zeptat - měl na výběr bungee jumping nebo paragliding myslím. Mamce jsme vymysleli projížďku na koni - brácha to domluvil s kámoškou, takže to bylo dokonce zdarma a ještě s překvapením - jela se zavázanýma očima a netušila kam.
Takže asi ty zážitky jsou super, ale je fakt, že většina je pekelně drahá
Ale když to není přes „agenturu“, dá se to podle mě pořešit levněji… Co třeba poukázka do kosmetického salonu?
Nebo třeba loni na Vánoce jsme taťkovi dávali všichni dohromady kazeťák co přehrává MP3 - do práce a my jsme mu k tomu ještě (teď nevím, jestli to mám takto veřejně…
) vypálili oblíbenou hudbu a přihodili k tomu ještě paklík CD s poukázkou na vypálení jakékoli další hudby, kterou by chtěl…
A uvítám další tipy, u nás se budou taky hodit… ![]()
Gabika, já myslím, že to byla diskuze o nerovných darech https://www.emimino.cz/modules.php?…
Nejlepší jsou asi dary, u kterých nelze cena zjistit, nebo obtížně. Něco koupeného v bazaru ala starožitnbost a podobně.
Nebo dary ručně dělané - namaluj obraz (mimochodem jeden jsi mi slibovala, když to vypadalo na ranný potrat, padlo to, když se Kostějíček udežel?)
Jinak dary dávám symbolické a cítím se pak velmi trapně, když dostanu něco dražšího, zejména když vím, že dotyčný nevydělává víc než já - vlastně moc nechápu, kde na to něškteří lidé berou - my asi fakt šíleně škudlíme, nebo oni zase nešetřej vůbec…
horší je, že na svátky a narozeniny děsně zapomínám, to se pak stydím násobně. Já ani nepopřeji a oni mi dají drahé dary.....
V manželově rodině se dary víceméně nedávají - nejdřív mi to vadilo, ale teď už jsem si vlastně zvykla, protože o vánocích a podobně jsou fakt důležité jiné věci, nejsme děti a nejlepší věci si opravdu člověk koupí sám (nemá li bohatéhoo příbuzného)
teda s manželem si zase dary dáváme, to jsem ho naučila já. A rafánek toho dostane hodně ![]()
Ani nevíš, jak ti rozumím. Já to mám z druhé strany. Cokoli potřebuji nebo chci, to si koupím sama, takže to, co nemám, je většinou příliš drahé
Největší radost mi pak ale udělá, když mi někdo ubere starosti a obstará třeba něco, co stojí sice pár korun, ale nemám čas to zařídit. Naposledy to byly duše na kolo, blbinka, ale bylo potřeba zjistit, jaký je to rozměr, zajet do cykloservisu… pro mě (totálně pracovně nasazenou) to byl tak úžasný dar… A jednou jsem jako dárek dostala namontování okapu, taky skvělé ![]()
Nepřihlášená Nesinka
Mě přijdou dobrý lístky do divadla,
masáž - třeba lávové kameny, nebo čokoládová,
nějaká biopotravina- zajímavá, lepší,
adoptovat zvíře v Zoo
- ale to je asi drahý. Jen mě to tak napadlo.
Rozhodně nepocházím z „lepších“
poměrů, ale osvědčené ve všech situacích a dá se pořídit za rozumnou cenu:
poukaz na kosmetiku
abonentka do fitka nebo divadla, příp. vstupenka na koncert nebo konkrétní divadelní představení
předplatné oblíbeného časopisu
poukaz na večeři v restauraci
suroviny na nějaké speciální jídlo s hezky napsaným receptem
pokud jsi šikovná - já ne
- něco vlastnoručně vyrobeného
dárky s dětmi - kalendáře, trička, podložky pod myši, hrnečky, …
Nevím, jestli by to udělalo radost, ale co něco vlastnoručního - pečeš-li tak dort nebo třeba chleba, já takhle dělám i vlastní marmelády, nakládanou zeleninu nebo třeba paštiku a z toho pak třeba balíček doplněný laskominama, který má dotyčný rád. Já mám tyhle spotřební dárky nejraděj ![]()
Jojo, taky mám nejraději spotřební dárky zejména ručně dělané. raději domácí marmeládu, něž nějaký kosmetický balíček.
Anguo dík. .-) Tak nějak. Člověk může občas dát něco dražšího k výročí ale nejde to všem třikrát do roka.
K těm zážitkům - příští rok bude mít tchán 60, takže plánuju vyhlídkový let který zabrousí nad jejich nový dům, stálo by to asi 3 tisíce. Ale tenhle nápad si šetřím. Návštěvu kosmetičky jsem zkoumala, používá výhradně Clinique nebo Sothys, takže od 1450 Kč za sezení. Kůň je moc pěkný nápad!!!! Použít pro tchýni nemůžu ale ještě se bude hodit a poukázku na CDčka teda také oceňuju!
Pudlo pořád to není domalované a nemůžu s tím hnout, nějak se vytratil ten náboj zoufalství. A je teda fakt že teď maluju spíš akrylem, nechci to v těhotenství s terpentýnem přehánět. Asi to plátno přemaluju na něco něžného pro Rafíka
Nesinka Jojo, tohle taky občas praktikujem - už dostali výměnu kliky a opravu světla nad garáží .-) Chtěla jsem jim dát poukázku na umytí všech oken (mají 2 velké baráky), ovšem já toho teď na rizikáči moc nezvládnu, manžel si nosí práci i domů, s profi umývači jsem cenově tam, co vždy
Ale duše bych jim tedy zkontrolovat mohla, jedno kolo prý uchází! ![]()
Aladina Lístky do divadla jsem zkoušela, jednou na operu - trpěli oba, a pak byli na Cyranovi ve Švanďáku, který mi přišel pěkný a zároveň stravitelný. Bohužel, tchán usnul, tchyňce to bylo líto… Masáže také nefungují, holt Thajky v Thajsku nastavily laťku. S těmi biopotravinami je to fajn, také ty delikatesy občas ulovím. Ale - například - objevím senzační olej, co jim chutná, koupím půl litru a když dochází, objednají si pětilitrovku přímo ze Španělska.
Ještě tedy pro Anguu - jaké dary mi během těch 11 let vyšly a měli fakt radost - byly právě takové, kde jsem se trefila. Jako ty s tím koněm. Handsfree když ještě nebyly rozšířené, ta výměna kliky, fotokalendář s rodinou, velká ručně glazovaná marocká mísa (myslím hlavně tchyni dojalo, že jsem jí vlekla v krosně přes celou Evropu zabalenou ve spacáku), semínka zajímavých rostlin, co se tu nedají koupit.
Příspěvek upraven 07.02.11 v 04:05
Ha, kdybych dala tchýni poukaz na úklid, tak se urazí, že naznačuju, že maj doma bordel.
Ale já bych něco takového teda brala. A taky máme doma bordel. ![]()
Katka-m - suroviny a recept si píšu. To je dobrý nápad.
ekaji me narozky tak jsem zvedava co manza vymyslel
ja byla z domova zvykla na darky, jenz se nedaji nazvat „praktickymi“ ale udelaly radost, knizka, obleceni, hudba, proste mama umela davat darky a manza
uz vim co muzu cekat a treba minule opravdu dokonala knizka o cokolade i s recepty me nadchla, on se trochu naucil poslouchat o cem, ze to mluvim
viz posledne batoh ze sketchers ![]()
ale kdyz si vzpomenu jak jsem dostala k narozkam otvirak na konzrvy
je pravda ze byl velice drahy, ja proste nezvladnu otvirat s tema normalnima, tenhle zvlade obsluhovat i 3 lete dite a bez rizika, ale ja byla v soku, co jsem to dostala, ted kdyz jdu otevrit konzervu musim se smat, ze je to vlastne fajn , ale s panvickou nebo valem bych hoo hnala
![]()
janine jojo, pravda, tchánovi jsem jednou udělala domácí aspik a to měl radost velikou (pak teda řekl tchýni, že to ona mu za ty léta neudělala nikdy - takže bylo nakonec uhlí na střeše - ale pořád to byl dobrej dar
)
Domácími laskominami je zásobuju vpodstatě pravidelně, to je jediné, čím můžu oplácet nejrůznější výpomoc od nich. Teď tu mám nachystanou rebarborovo - banánovou marmeládu s rozinkama ![]()
Katka m to je právě to, že tohle jsou pěkné dary pro někoho, kdo je na tom finančně tak normálně
poukaz na kosmetiku - už jsem tu psala, nemá smysl jí posílat někam, kde používají laciné krémy.
abonentka do fitka nebo divadla, příp. vstupenka na koncert nebo konkrétní divadelní představení - zkoušeli jsme, nevyšlo. Asi by je teď potěšil třeba lístek na Cohena, ale třeba na Radůzu to pro ně není nic vyjímečného.
předplatné oblíbeného časopisu - tchánovi jsme předplatili.
poukaz na večeři v restauraci - ano do brasilského Ambiente by šli, mají to tam rádi. Ale to jsme zase na 1500 aspoň. Když je pošlu do levnější, půjdou také, ale holt ten servis co v Ambiente nedostanou. Ne že by mi něo řekli, ale prostě vím, že nebudou úplně spokojení…
suroviny na nějaké speciální jídlo s hezky napsaným receptem - tak tohle je moc hezký nápad, to určitě použiju!!!!!
fotodar s vnučkou jsem zkoušela, z kalendáře radost veliká, ale ty ostatní věci se jim nehodí domů - mile by mi poděkovali a sedělo by to v garáži nebo v nějaké skříňce.
Příspěvek upraven 07.02.11 v 04:01
jizvíková tak tohle mi něco SILNĚ připomíná
![]()
například