Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Luciano, já ti nevím, u takhle malých dětí jde vývoj hrozně rychle dopředu a jsem přesvědčená, že za půl roku, kdy by měli jít do školky, se toho změní ještě dost. Nesouhlasím s tím, že teď už se pozná, jestli je dítě vyspělé na školku nebo ne. U maximálně nespolečenského dítěte se dá předpokládat, že školku nezvládne (i když může překvapit), ale u ostatních dětí bych nerada dělala předčasné závěry. Každopádně každá máma to podle mě aspoň malinko cítí, jestli ano nebo ne.
Tak za těch půl roku to na záchod zvládne on to i ted umí ale je na to moc líný a přes léto mít plínky určitě nebude a jinak u nás ve školce po tka malém dítku nic nechtějí ptali jsme se najíst sám se umí už celkem dávno,mluví na svůj věk dobře líp i než děti o rok starší …takže jedině ten záchod a to zvládneme:)
Já to mám podobný, dcera je v červnu a další miminko se nám narodí v srpnu. Nedovedu si představit, že bych s novorozencem dávala a vyzvedávala ze školky dceru. Chodí už přes rok do miniškolky na jeden den v týdnu (na 4 hoďky) a tak budem dál pokračovat jen v tomhle.
tak my byli včera u zápisu malej chtěl ve školce už zůstat jak se mu tma líbilo…prý nikdy nebylo tka plno že by někoho nevzali a co jsem koukala bylo tam dost mamin co jsou v očekávání:)U nás se budem nejspíš střídta manža jezdí do práce na 7 takže bude malého vozit do školky i on kdžy bde potřeba..jina ěm to nevadí proč taky..aspon si pak nakoupím a tak takže jeslti nebude extrémně moc narváno tak to budem dělat tkahle…je to pro mě lepoší varinata naž malého budit kvůli nákupu navíc s mimčem a v 3letákem se asi bude hůř nakupovat
a aspon v klidu uvařím poklidím a po obědě zajdem pro většího do školky…on tma chce jít tka rpoč byhc ho zbytečně držela doma to je blbost…doma by se akorát nudil už ted se kolikrát nudí tam bude aspon mezi dětma…protože třeba v zimě kdy nebudem chodit nikam na hřiště se mezi děti bohužel nedostane vůbec.
Taky jsem zvažovala zda dcerku dát do školky nebo ne,nakonec mě každý strašil s přeplněnýma školkama,takže jsem zápis riskla s tím,že to určitě nevýjde a ono to vyšlo,takže od září nastupuje, sice jen na 5 dní v měsíci,protože bude mít 3 roky až v prosinci,ale jsem ráda,je ráda mezi dětma,takže se jí tam určitě bude líbit.A od ledna pak půjde na celý den ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.