Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni, asi mám blbej dotaz, ale chodí se na zápis do školky s dítětem nebo bez? Nějak si neumím představit, jak tam se mnou vydrží čekat tu frontu.
Díky.
Ahojky asi jak kde u nás můžem i bez dítka tak uvidíme jak to vyjde když tka půjdu s malým nebo bez něj..
Ahoj, u nás tady taky doporučují bez dítka. A aby se prcek seznámil se školkou tak doporučují tam s ním jít na den otevřených dveří, a ty jsou ve školkách před zápisem.
U nás se chodí s dítětem. Za měsíc nás to čeká, tak jsem zvědavá. ![]()
tak na P8 jsme si pro přihlášku, alias zápis, mohli přijít bez dítěte, s odevzdanou přihláškou s dítětem, ovšem zeptali se ho sotva na jméno a jestli pozná co je na obrázku (krteček) ![]()
bylo to zbytečné a co, jestli máš hlídání, řekneš jednodušše, že je nemocné!
tak asi fakt jak jde, záleží jestli si z většího města nebo vesnice. Jedna mamina, co je u nás přistěhovaná, říkala že u nich se chodí bez dítěte a když si ho tam někdo přivedl, tak na něj koukali, jako by je tam obtěžovali. U nás je zápis spojený se dnem otevřených dveří, takže tam přijdeš s dítkem na 9:00 a do 12:00 si tam může pohrát. Ale bydlíme na vesnici. Ve městech to jak slyším moc jednoduché není. Tady jdem teď 30.3. a pujde nás k zápisu asi 4 nebo 5-takže ohromě „silný“ ročník. ASpoň se nemusím bát, že by mi ho nevzali ![]()
U nás dítě MUSÍ jít s rodičem. Nejlepší asi zavolat do konkrétní školky.
Ahoj, u nás bez dítěte. Ani si nedovedu představit, co by tam se mnou celou dobu dělal - byla tam fronta na 2hod. Stejně to bylo o tom vyplnit papíry, ale je zřejmé, že každá školka to má jinak.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.