Mám dát dceru do školky???

890
15.3.10 08:17

Mám dát dceru do školky???

Mám dilema.Mám dvě malé dcerky.Jedný byl rok,druhý tři roky.Prý by chtěla do školky.(samozřejmě ani kloudně neví,co to je,natož,že by tam byla sama)Příští týden je zápis.Prý dětičky potom více marodí.Mám si nechat dceru ještě rok doma,když jsem stejně na mateřské se starší dcerou,nebo ji mám naopak začít vodit do školky????
Samozřejmě,co se týče mého pohodlí je mi jasné,že by bylo jednodužší ji nechat doma,ale co když ji o něco ošidím???? Já osobně jsem nikdy do školky nechodila,protože jsem měla mladší sestru,proto mě rodiče nedali.Žádným komplexem z toho netrpím a netrpěla jsem,ale zase to nedovedu posoudit…jaký máte názor,co mi poradíte???? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
irinek
15.3.10 08:27

Ahoj, nevím odkud jsi, ale u nás je to tak, že přednost mají děti od 4 let a je vůbec těžké dítě dostat do školky a kor když je máma stejně doma. Ale dřív se dávali děti doškolky třeba jen na 5 dní v měsíci, aby si zvykali. Tak nevím, zda bys měla i tuhle možnost. U nás prostě mají přednost 4 leté děti a děti matek, které nastupují do práce. Je tu moc dětí.

• Citovat
  • Upravit
35326
15.3.10 08:47

Pokud ti ji vezmou, kdyz jsi na MD, dala bych ji alespon na dopoledne. U nas by to ovsem byla utopie, berou deti jen kdyz matka pracuje a na cely den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.3.10 08:48

Ahoj, Adámek mi do školky nastoupil v 2,5 letech na 5 dní v měsíci. Byl teda ze začátku dost nemocný ale to je asi normální, protože tak malé děti ještě nemají dobrou imunitu. A co se nám narodil druhý kluk tak to vše od Adámka chytnul. Rozhodnutí je na tobě, každé dítě je jiné. Já bych ji tam zkusila dávat, však uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
15.3.10 08:50

:mavam: u nás mají též přednost dítka maminek, které jdou do práce,, ale pokud jsi doma s mladší,tak bych ji tam zatím nedávala, nechala bych ji ještě ten rok doma. Ještě z toho stejně nemá rozum a mohla by si třeba později myslet že ji odstrkuješ do školky a doma seš raději s mladší.....nebo domluvit se jestli by ji nevzali na těch 5dní v měsíci-měla by to jako změnu a odstrčená by se necítila,, tak je to jen na tobě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
15.3.10 08:51

U nás taky chodí děti až od 4, protože dřív prostě není místo. Já myslím, že to od 4 na dva roky stačí, pokud bude mít odklad, tak dokonce na tři.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
15.3.10 08:56

Ahoj..Myslím,že je zbytečné řešit situaci okolo školek,na to se neptáš..Adámek do školky chodí od září.Dostal se tam,otevírali třídu navíc,proto mohly být přijaty i děti,které mají maminku doma a jinak by se do školky nedostaly.Bydlíme ve městě a chodí do školky na druhém konci města,přestože v bloku máme školky 2..

Já,i když jsem ze začátku byla proti,jsem jednoznačně pro školku.Adámek je společenský,lidí ani dětí se nebojí,je s nimi rád,šikovný,do školky se těší a neplakal tam ani ze začátku.Jiné děti,i starší než on,plakaly.Ve školce si pohraje,učí se spoustu básniček,písniček,s druhým dítětem a navíc celou zimu nemocným se mu plně věnovat nemůžu.

Já jsem byla jako dítě vážně nemocná,do školky jsem chodila asi 2 měsíce před nástupem do školy.Do té doby jsem měla zakázaný jakýkoliv pobyt mezi více dětmi.Bylo mi skoro 7 let a můžu říct,že mě to dost poškodilo.Je to pozdě.Byla jsem neprůbojná,nechala jsem si vše líbit a ještě pár let trvalo,než jsem si v kolektivu vydobila své místo a naučila se bránit.

Tím ale nechci říct,že mám doživotní komplex a proto dávám své dítě do školky už ve 3 letech.Komplex nemám,dávno je to za mnou.Kdyby Adámek ve školce nebyl spokojený,přes koleno bych to nelámala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
15.3.10 09:17

Ahoj,

ja mam holky od sebe 17 mesicu, takze jsem resila kdysi obdobnou situaci.
Starsi je velmi spolecenska a do skolky moc chtela a kupodivu mi ji vzali uz pred tretima narozeninama. Mesic chodila na dopoledne a potom rovnou na cely den. Ani jednou neplakala. Asi tam byla vetsi zabava nez doma s malou sestrickou. Dceri skolka proste hodne dala, ja bych se ji tak venovat pri mladsi dceri nemohla. A mladsi me mela chvili pro sebe.Takze zkusit to muzes, treba budes mit take stesti.

Co se tyce nemoci. Lze to brat z nekolika uhlu pohledu. Ano, byla vice nemocna a vlastne neustale aspon nachlazena. Na skolkovou dceru to ale moc vliv nemelo. Co bylo horsi, je fakt, ze tim padem vse odnasela mladsi dcera, ktera si diky tomu uzila. Vetsinou byla situace takova: Starsi ryma (jeji organismus si stim dokazal poradit), mladsi to sedalo na prudusky a tak mela kazdou chvili antibiotika. Takhle to trvalo cely prvni rok. Pozitivni je, ze jakmile mladsi letos nastoupila do skolky, uz byla odolna a klasicke skolkove onemocneni se ji netykaji. Ja diky tomu nemusim neustale resit problemy s absenci v praci.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
15.3.10 09:18

Osobně myslím, že pokud ti dcerku do školky vezmou, tak pro ní bude přínos dostat se mezi děti. Sice bude nejspíš ze začátku víc nemocná, ale myslím, že pokud jsi doma, tak je to lepší, než kdyby si šla potom do práce a věčně sis brala paragraf. Jistě bude nepříjemný každý ráno vstávat a oblíknout sebe, nejmladší starší a jít do školky a odpoledne to samý, ale zase se vyvětráte a dopoledne si užiješ s tou menší a ta větší bude mít taky zážitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
15.3.10 09:25

Myslim si to, co pise lleentillkaaa.
Zakladatelko pises, ze je urcite pohodlnejsi ji tam nedavat - tak ja si teda myslim pravy opak, ze pohodlnejsi je ji tam dat :-) na ranni vstavani a oblikani si zvyknes, navic se tim udela rezim i pro tu mladsi (treba si pak rada dopo schrupne, az se vratite - ale nevim jak to mate, to jenom fantaziruju :wink: ) proste rozhodne jsem pro skolku. Uprimne - uz se taky tesim, az to budu resit, trochu uz mi doma kape na budku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
15.3.10 09:28

Ahojky
podle mě dítě školky určitě má jít a hlavně své vrstevníky potřebuje. Já začela Domču do školka dávat když mu bylo 2 roky a 5 měsíců, půl roku chodil na pět dní, ve třech pak šel už každodenně. Moc se mu tam líbí a i když jsme předloni měnili školku, neměl s tím vůbec žádný problém. Musím teda ale říct, že má asi dobrou imunitu, protože za dobu co chodí do školky, což je už 3,5 roku, byl nemocný jen jednou a to loni, měl slabý zánět středního ucha, jen jsme kapali.
Já dávám školkám palec nahoru :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
15.3.10 09:34

Tak já jsem proto to vyzkoušet.Každé dítě je jiné.Některé je zralé do školky ve třech letech některé až ve čtyřech.Já jsem tam Nikolku dala ve třech letech.Po dvou měsících trápení kdy každé ráno plakala a došlo to tak daleko,že začala každé ráno zvracet jsem jí do školky přestala dávat.Byla jsem ještě doma s Lukáškem tak to šlo.A ten rok doma jí moc prospěl.Pak šla za rok znova a zvládla to úplně v pohodě.Prostě vyspěla.
Takže zkus a uvidíš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
15.3.10 09:39

Já taky hlasuji pro školku, Nikol je od září taky ve školce, sice ze začátku plakala, ale zvykla si a teď už se do školky těší, umí hodně básniček, písniček, ve školce mají pořád nějaký divadlo a kouzelníky, karneval… tohle já bych jí doma určitě nedala…

Je teda fakt, že ze začátku byla hodně nemocná, nejvíc ty první měsíce, od Vánoc je v pohodě. Nejvíc na to samo doplácel malej, v šesti týdnech náběh na zápal plic, před měsícem mu to sedlo zase na průdušky, takže zase ATB :roll: , ale tak snad už bude jen líp a líp :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
15.3.10 10:34

Ahoj, pokuď ti jí vezmou, určitě bych jí dala, podle mý zkušenosti je pro ní přínosnější si hrát s dětma, než být doma jen s maminkou a sourozencem. Naše starší chodí na 3 dopoledne do soukromý, protože jí do státní nevzali
( letos znovu zkusíme zápis ) a ten obrovský pokrok, jaký udělala od doby, co chodí do týhle školky, to prostě doma nemá, i kdyby jsi se roztrhala. A za mě teda taky musím říct, že je pohodlnější ta školka, mám pak doma jenom ty dvě cácorky a to je pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.3.10 10:58

Ahoj, Vojtovi je 26.měs. a letos jsme k zápisu šli. Doma jsem s ročník synem a MŠ mi řekl, že teď berou děti i maminám na RD, jelikož se ta RD nevstahuje na starší dítko,ale na mladší tudíž má také přednost,aby ho vzali do školky. Ale pokud bude plno,tak ho vezmou až od ledna a prý rovnou na celý den. Nejdřív jsem si řikal super,alespoň bude od toho rošťaka na chvíli pokoj a stihnu udělat to co v tétochvíli je nemožné,ale na druhou stranu si řikám, že ho nechci ochudit o společné chvíle s bráškou a se mnou. S těma nemocema to je blbý,ale letos jsme skoro celou zimu promarodili a do školky nechodíme. Aby se trošku zvykl být sám (což mu většinou nedělalo problém), tak ho dávám do MC do miniškoličky a na 2,5hod.,max.2 týdně (pokud to stíháme). nejdřív byl nadšený a teď se mu tam moc nechce,jakmile jdeme směrem MC tak se rozbrečí a táhne mě zpět,ale nakonec se mu tam líbí. Myslím, že těch 5 dní v měsící pro maminy,které sou doma s druhým je fajn alternativa. Stejně se každá rozhodneme podle sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin