Mám dát dceru do školky???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
15.3.10 12:18

no je to slozity, kdyz ted premyslim, jak bych to loni udelala, kdybych vedela, jak to dopadne, tak proste nevim. Emca zacla ve 2,5 letech chodit na dve dopoledne do soukrome skolicky. Od zari byla min. 5× nemocna, jednou z toho atb, Tomik to pokazdy chytl a mel celkem 3 atb. Eminka je ve skolicce stastna, furt vyklada, ze az bude zdrava, tak ji tam prece musim dat - protoze jsem uvazovala, ze to stopnu.
Ani s tou narocnosti nevim. Jsme prihlaseny do normalni skolky, ale dilema to bylo. Prece jen furt behat do skolky, ze skolky, a Tomik bude pristi rok uz sikovnejsi a budeme s nim moct vyrabet, podnikat vic veci.
Ptala jsem se nasi ucitelky v soukrome skolce, rikala, at ji do skolky dam, ze kolektiv potrebuje…
Tak at se rozhodnete k vasi spokojenosti!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.3.10 14:01

TAky radím ZKUSIT TO - když tu možnost máte, proč ji nevyužít? Kdyby byl problém, vždycky to můžeš stopnout. Náš Vojta šel do školky přesně ve třech letech a rovnou na celý den - byl dost zvyklý bývat beze mne (chodil 2× týdně na dopoledne do soukromé školičky, hlídala ho „hlídací teta“, když jsem chodila 2× týdně do práce, k babičkám jezdil na prázniny…). Jediné mínus, které ve školce vidím, jsou ty věčné nemoci - ale u Vojty opravdu VĚČNÉ :-( U něj je to ještě umocněno tím, že špatně jí (úplně odmítá zeleninu, v ostatním je hrozně vybíravý), takže mu asi i chybí vitamíny. Ale utěšuju se tím, že to je první zima ve skolce a že bude líp :srdce: Šárka Vojtovy nemoci kupodivu zvládá dobře, občas něco chytne - jakože třeba lehčí kačel, ale během 3 dnů je zase v pořádku (možná je to kojením, nevím :nevim: ) - tak třeba ta si tu imunitu na školkové bacily vybuduje už teď :wink:

Ve školce jsou vrstevníci, jiná autorita než maminka, dělají se tam věci, které bych mu doma nabídnout nemohla. A rozhodně se přidávám k názoru, že školka je pro mě jednodušší, než aby zůstal doma. Na režim privyknem (cca 2× týdně vodí do školky tatínek), ale nevím, jakou zábavu bych mu pořád doma vymýšlela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
15.3.10 21:37

Ahoj, ja jsem zacala davat maleho do soukrome skolky minuly tyden a jsem moc spokojena.
Bylo mu teprve 22 mesicu, ale ja proste potrebuju volno na obchazeni doktoru, nakupovani a podobne veci, nemam zadne hlidani a proste uz jsem ho potrebovala alespon na chvili „odlozit“ :lol: :lol:
Chodi pouze od pul 9 do 12 hodin 2× tydne, takze tam byl dnes potreti a zatim se mu tam moc libi, on je ale hodne spolecensky a moc me k nicemu nepotrebuje :wink:
Je fakt, ze s tou nemocnosti je to blbe, ale asi bych to zkusila, jestli mas to stesti a vezmou ti ji do normalni skolky, uvidis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.3.10 08:55

Ja jsem pro to zkusit a necetla jsem prispevky prede mnou.
Dcera nastoupila do jeslicek na dva dny v tydnu, kdyz ji bylo dva a ctvrt. Bez problemu se zaclenila a do ted nema v kolektivu problem.

Kdyz uz mate moznost skolky, ted jsou v okoli radi, ze se jim ditko dostane do skolky ve ctyrech letech…

Mladsi budem zkouset po prazdninach taky v jeslickach na dva dny v tydnu.

• Citovat
  • Upravit
890
16.4.10 16:32

Děkuji všem za názory.Na zápis jsme šly,nejspíš nás vezmou,protože jsme tam zapsáni už z loňska.
Ptala jsem se na názor naší Mudr,tak je zásadně proti tomu dávat ji tam,že to odnese mladší dcera…
Přesto jsem se rozhodla,že to zkusím,aspoň na chvilenku a uvidíme!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
16.4.10 17:21

Já myslím, že si dobře udělala. Nevím, kolik je dětem, ale naše straší nastupovala letos, resp. loni v září ve 3,5 letech, mladší bylo v tý době 18měsíců. Já jsem se konečně začala naplno věnovat malé a i ta starší je nadšená a štastná. I když se všechny snažíme být dokonalé maminky, tak přeci jen ta školka je o něčem jiným. Já osobně neumím kreslit atd. a dcera taky neuměla a ted když vidím ty pokroky a její nadšení, tak jsem ráda, že jsem jí tam dala. Taky je fajn, že i když je hnusně a ven bysme jen tak nešly, tak se jdeme cestou do školky vyvětrat. No a mladší nastupuje v září taky už, na 5 dnů v měsící a od ledna pak naplno. Držím palce at to zvládnete v pohodě.

Jo a zvýšenou nemocnost jsem nezaznamenala a anše dr mi naopak řekla, že je to výborný, že jí tam chci dát. Jednak potřebuje už v tomhle věku kolektiv, disciplínu a taky trénovat odolnost do školy :-D

• Citovat
  • Upravit
466
11.5.10 07:23

Já mám takové zkušenosti, že nejstarší syn nechodil do školky vůbec. Nastupoval do školy rovnou z domova. Prostě tam nechtěl a já neměla potřebu ho tam dávat. Byl hodně chytrý, ve třech uměl číst a o rok později i psát. Obyčejné hraní ho moc nebavilo, byl na vědečtější věci než jsou ve školce. Při zápisu neměl absolutně žádný problém, mezi ostatní zapadl, i když se mezi dětmi moc nepohyboval. Hned si získal dva kamarády a se všemi vychází dobře. Teď končí čtvrtou třídu a za ty roky se nevyskytl sebemenší problém.
Druhý syn šel do školky v pěti letech. Byl trochu divočejší a protestoval, že tam nechce. Bavilo ho to půl roku, potom začal ve školce zlobit a byli jsme samá stížnost. Ale ten rok před školou dochodil. Myslím, že to potřeboval. Aby si zvykl na ostatní děti a hlavně na určitý režim, který ho čekal následně ve škole. Ani on u zápisu neměl sebemenší problém, první třídu končí zatím s jedničkami. I když ho na začátku roku chtěli vrátit do školky, že je pomalejší. No já nevím, umí všechno co ostatní ve třídě. Je sice trochu lajdák, ale kdo občas není…
Nejmladší dcerku jsem dala do školky na jeden den v týdnu,když jí byly tři. Ale spíš jen proto, abych měla den celý pro sebe. Bohužel to moc nezvládá po zdravotní stránce. Je astmatik a celou zimu promarodila. Skončila dokonce i v nemocnici. Takže pro příští rok uvažujeme, že školku stopneme a zůstane doma s bráškou,co se jí v létě narodí. I pani doktorka souhlasí. Nástup do školky nedoporučovala, ale já chtěla, aby byla mezi dětmi. Střídavě jí to baví a nebaví. Do školky vždycky vodil a vyzvedával nejstaší syn, takže pro mě to bylo hodně pohodlné. Vyhovuje mi, že je dcerka ve školce a nemusím jí tahat po doktorech. Ale radši si jí nechám příští rok doma, než riskovat ty zimní patálie s nemocemi znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
magda.nova
9.9.10 23:24

Mám dát dceru do školky???

Já dceru do školky nedala, ale asi jsem ji měla dát. Je to individuální. Věnovala jsem si ji tak, jak snad žádná matka. Školku jsem měla doma, pořád nějaké děti od kamarádek. Výsledek? Do 14 let jejího všku vše ok. Odešla studovat VŠ, tahala ze mě velké peníze, a už přitom dávno nestudovala. Když to prasklo, nedala jsem ji peníze, ať jde pracovat. Výsledek, je ze mě alkoholik a dceru jsem neviděla 7 měsíců. Co jsem kdy komu udělala? Věříte na karmu?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin