Má teplotu, dát čípek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3158
17.2.10 18:39

Dát čipek??

Ahojky, Adamek mel po polednim spani teplotu 38,5 po odecteni, dala jsem mu cipek panadol a to v 1530, ted nevim zda mu na noc dat radej jeste jeden,ted teplotu nema, je srazena, nema zadne potize,ale mam strach ze se v noci nevyspi a vzbudi ho treba horecka.Tak nevim zda mu dat pred spanim tj. 4h po tom predeslem jeste jeden??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21972
17.2.10 18:56

Já bych čípek nedávala… Ale chápu, co myslíš - mně se ale ty čípky zdají dost silné, takže v tomhle případě dávám jakoby „preventivně“ Nurofen sirup, ale jen maloučko, ani ne 1/3 doporučené dávky.
Asi to není správné, ale taky mám vždycky strach, aby jí to v noci nevyletělo a já si toho třeba nevšimla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
17.2.10 20:05

Pokud je teplota sražená,další lék bych nedávala.Jinak je možno kombinovat Paralen s Nurofenem po 4 hodinách v plné doporučené dávce podle váhy..Tak mi to doporučili na pohotovosti a naše dětská dr.,když mají děti teploty a neklesají nebo klesnou a vyletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
17.2.10 20:08

Taky bych nedávala. Mmch, dávat 1/3 dávky taky nemá žádný význam.

• Citovat
  • Upravit
21972
17.2.10 23:17
neczuz píše:
Mmch, dávat 1/3 dávky taky nemá žádný význam.

Vidíš… a nám to doporučili nezávisle na sobě na pohotovosti i na dětském… I dospělému často stačí např. jen půlka paralenu a zabere, není potřeba hned ládovat plnou dávku… Samozřejmě, pokud je to opakovaně (teplota se po nižší dávce zase zvýší), pak už se dává plná dávka. .. Když Helence rostly zoubky, mívala občas večer teplotu kolem 38 a tak - dostala 1/2 dávky Panadolu, teplota klesla (protože to nebylo od nemoci) a malá líp spala, protože jí to i ulevilo od bolesti… Myslím, že záleží na situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí