Dát dudlík po osmi měsících?

47
24.8.23 08:53

Dát dudlík po osmi měsících?

Zdravím a sonduju vaše názory. Daly byste dudlík miminku, kterému je 8 měsíců a doteď ho nemělo? Dcera ho jako malé mimino měla pár týdnů, ale vztekala se pak u prsa a blbě sála, tak jsem jí ho vzala. Zvládly jsme to doteď bez něj, je zlatá. Teď ale uvažuju, jestli ho nedat na denní usínání. U prsa přes den už dávno neusne a v posteli začne akorát dělat kraviny. Takže jsem přes den odsouzená k vození v kočárku/nošení v nosítku. A trochu mě láká jí ten dudlík dát, protože si myslím, že s ním by doma usnula. Na druhou stranu si říkám - když už jsme to zvládly tak dlouho bez něj, aspoň se to pak nebude muset odnaučovat. Neřešila jste některá něco podobného? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6445
24.8.23 08:56

V 8 měsících bych ho už nedávala a myslím, že by ho už ani nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80305
24.8.23 08:58
@Morfeuss píše:
Zdravím a sonduju vaše názory. Daly byste dudlík miminku, kterému je 8 měsíců a doteď ho nemělo? Dcera ho jako malé mimino měla pár týdnů, ale vztekala se pak u prsa a blbě sála, tak jsem jí ho vzala. Zvládly jsme to doteď bez něj, je zlatá. Teď ale uvažuju, jestli ho nedat na denní usínání. U prsa přes den už dávno neusne a v posteli začne akorát dělat kraviny. Takže jsem přes den odsouzená k vození v kočárku/nošení v nosítku. A trochu mě láká jí ten dudlík dát, protože si myslím, že s ním by doma usnula. Na druhou stranu si říkám - když už jsme to zvládly tak dlouho bez něj, aspoň se to pak nebude muset odnaučovat. Neřešila jste některá něco podobného? Díky :)

ne, nedávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
24.8.23 09:12

@Morfeuss já bych se řídila podle svého pocitu, naše dvojčata měla dudlík od narození a v necelém roce a půl jsem se jednou zeptala, jetsli chtějí dudlík, když byli protivní (byl to hodně špatný den), řekli že ne, tak se dudlikům udělalo papá do koše a od té doby se o něm nezmínili. Ale maminky co měli problém dudlík odnaučit budou mít pravděpodobně jiný názor. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6178
24.8.23 09:47

Moje mladší dcera dudel nikdy nechtěla, v kočárku spí ještě teď, ve dvou letech :) akorát už stačí uhoupat na dvoře a nemusím s ní jezdit proti větru dešti 2 hodiny denně jak prvního půl roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35270
24.8.23 09:52
@Morfeuss píše:
Zdravím a sonduju vaše názory. Daly byste dudlík miminku, kterému je 8 měsíců a doteď ho nemělo? Dcera ho jako malé mimino měla pár týdnů, ale vztekala se pak u prsa a blbě sála, tak jsem jí ho vzala. Zvládly jsme to doteď bez něj, je zlatá. Teď ale uvažuju, jestli ho nedat na denní usínání. U prsa přes den už dávno neusne a v posteli začne akorát dělat kraviny. Takže jsem přes den odsouzená k vození v kočárku/nošení v nosítku. A trochu mě láká jí ten dudlík dát, protože si myslím, že s ním by doma usnula. Na druhou stranu si říkám - když už jsme to zvládly tak dlouho bez něj, aspoň se to pak nebude muset odnaučovat. Neřešila jste některá něco podobného? Díky :)

Nedělej to. Je to opravdu zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.23 11:31

@Morfeuss určitě ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
24.8.23 11:39

Já bych ho už nedávala, my jsme jedni z těch co těžce odnaučovali dudíl od cca roku a půl. Nejdřív ho měla jen na spaní a kolem roku ho vyžadovala i přes den. Jednoho dne jsme jeli s mým bráchou autem k rodičům a on ji vzal dudlík a prostě ho vyhodil z okna :lol: (měli jsme samozřejmě ještě i náhradní) malá si to ale zapamatovala a hned když jsme přijeli říkala babičce že ji ho strejda vyhodil z okna a dudlík už není. Malá mi asi týden usínala s pláčem a prosbou o dudlík :( :zed: ale vydrželi jsme a byl klid. Ale ten týden pro mě byl hroznej. :( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
24.8.23 12:45

Ne. Vždyť v roce má být dítě bez dudlíku. Tak bych si nezadělávala na problém, že ho za 4 měsíce nezvládnete odbourat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
24.8.23 12:47

Klidně dej, když si tím usnadníš život, ale nemyslím, že by ho dítě vzalo. Možná ho pak bude mít za jinou hračku - pobavit se, pocucat z každé strany, ale k dudlání už ne.

Já mám takové dítě - teď má 10m a občas to zkouším. Občas trochu pocucá, ale radši cucá křupky :D. Kéžby aspoň jedno z mých dětí vzalo dudlíka :lol:. (Jenom takový povzdech.)

• Citovat
  • Upravit
4624
24.8.23 12:51

Rozhodne bych nedala, naopak jsem ho v 10 mesicich sebrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat