Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím a sonduju vaše názory. Daly byste dudlík miminku, kterému je 8 měsíců a doteď ho nemělo? Dcera ho jako malé mimino měla pár týdnů, ale vztekala se pak u prsa a blbě sála, tak jsem jí ho vzala. Zvládly jsme to doteď bez něj, je zlatá. Teď ale uvažuju, jestli ho nedat na denní usínání. U prsa přes den už dávno neusne a v posteli začne akorát dělat kraviny. Takže jsem přes den odsouzená k vození v kočárku/nošení v nosítku. A trochu mě láká jí ten dudlík dát, protože si myslím, že s ním by doma usnula. Na druhou stranu si říkám - když už jsme to zvládly tak dlouho bez něj, aspoň se to pak nebude muset odnaučovat. Neřešila jste některá něco podobného? Díky ![]()
V 8 měsících bych ho už nedávala a myslím, že by ho už ani nechtěla.
@Morfeuss píše:
Zdravím a sonduju vaše názory. Daly byste dudlík miminku, kterému je 8 měsíců a doteď ho nemělo? Dcera ho jako malé mimino měla pár týdnů, ale vztekala se pak u prsa a blbě sála, tak jsem jí ho vzala. Zvládly jsme to doteď bez něj, je zlatá. Teď ale uvažuju, jestli ho nedat na denní usínání. U prsa přes den už dávno neusne a v posteli začne akorát dělat kraviny. Takže jsem přes den odsouzená k vození v kočárku/nošení v nosítku. A trochu mě láká jí ten dudlík dát, protože si myslím, že s ním by doma usnula. Na druhou stranu si říkám - když už jsme to zvládly tak dlouho bez něj, aspoň se to pak nebude muset odnaučovat. Neřešila jste některá něco podobného? Díky
ne, nedávat
@Morfeuss já bych se řídila podle svého pocitu, naše dvojčata měla dudlík od narození a v necelém roce a půl jsem se jednou zeptala, jetsli chtějí dudlík, když byli protivní (byl to hodně špatný den), řekli že ne, tak se dudlikům udělalo papá do koše a od té doby se o něm nezmínili. Ale maminky co měli problém dudlík odnaučit budou mít pravděpodobně jiný názor. ![]()
Moje mladší dcera dudel nikdy nechtěla, v kočárku spí ještě teď, ve dvou letech
akorát už stačí uhoupat na dvoře a nemusím s ní jezdit proti větru dešti 2 hodiny denně jak prvního půl roku ![]()
@Morfeuss píše:
Zdravím a sonduju vaše názory. Daly byste dudlík miminku, kterému je 8 měsíců a doteď ho nemělo? Dcera ho jako malé mimino měla pár týdnů, ale vztekala se pak u prsa a blbě sála, tak jsem jí ho vzala. Zvládly jsme to doteď bez něj, je zlatá. Teď ale uvažuju, jestli ho nedat na denní usínání. U prsa přes den už dávno neusne a v posteli začne akorát dělat kraviny. Takže jsem přes den odsouzená k vození v kočárku/nošení v nosítku. A trochu mě láká jí ten dudlík dát, protože si myslím, že s ním by doma usnula. Na druhou stranu si říkám - když už jsme to zvládly tak dlouho bez něj, aspoň se to pak nebude muset odnaučovat. Neřešila jste některá něco podobného? Díky
Nedělej to. Je to opravdu zbytečný.
Já bych ho už nedávala, my jsme jedni z těch co těžce odnaučovali dudíl od cca roku a půl. Nejdřív ho měla jen na spaní a kolem roku ho vyžadovala i přes den. Jednoho dne jsme jeli s mým bráchou autem k rodičům a on ji vzal dudlík a prostě ho vyhodil z okna
(měli jsme samozřejmě ještě i náhradní) malá si to ale zapamatovala a hned když jsme přijeli říkala babičce že ji ho strejda vyhodil z okna a dudlík už není. Malá mi asi týden usínala s pláčem a prosbou o dudlík
ale vydrželi jsme a byl klid. Ale ten týden pro mě byl hroznej.
![]()
Ne. Vždyť v roce má být dítě bez dudlíku. Tak bych si nezadělávala na problém, že ho za 4 měsíce nezvládnete odbourat.
Klidně dej, když si tím usnadníš život, ale nemyslím, že by ho dítě vzalo. Možná ho pak bude mít za jinou hračku - pobavit se, pocucat z každé strany, ale k dudlání už ne.
Já mám takové dítě - teď má 10m a občas to zkouším. Občas trochu pocucá, ale radši cucá křupky
. Kéžby aspoň jedno z mých dětí vzalo dudlíka
. (Jenom takový povzdech.)