Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No jestli by tam byl a plínou, tak by ti ho brzy vrátili domů… ![]()
Tak jestli to zmákneš, nech ho doma a třeba až v září nastoupí… ![]()
Spis nez oblikani (s t im snad pomuzou a ve skolce se to rychle nauci) bych resila, jak je na tom „psychicky“. aby nemel pocit, ze tam musi kvuli miminu treba. a ty bacily jsou urcite podstatne, pocitej s tim, ze ti domu donese kde co.
Kdyby bylo rozhodnutí jen na mě, tak bych ho prostě nechala doma, ale tatínek má pocit, že syn o něco přijde a praktické věci moc neřeší… Proto jsem se rozhodla napsat o názory více maminek…
My to mame podobne. jen s tim, te ho chteji do skolky vzit az od zari v 3,5 letech. male budou tou dobou 4 mesice. do skolky se nas chlapecek moc tesi, nejradsi by tam sel hned. sam si vybral konretni skolku. po 2 hodinach jeho place jsem zavolala reditelce jestli ho tam vemou. nebudu to ale nijak hrotit, ze zacatku tam nebude spat a potom tam bude chodit jen kdyz opravdu bude chtit. taky se hodne bojim bacilu.
Dej na to, jak to cítíš. Myslím, že tříleté dítě určitě neouchudíš, když hned nepůjde do školky. Dej ho třeba od září a myslím, že to bohatě stačí. Přijde mi, že vlastně nemáš důvod, proč ho tam dát a chceš ho mít ještě doma, tak to udělej.
Našemu synovi budou tři v březnu, bude se teď do školky hlásit a uvidíme. Jsem doma s mladší dcerou, tak jsem zvažovala i u něj, zda do školky, ale to už mu bude tři a půl, tak to chceme zkusit. Stejně nevím, zda ho vezmou. Ale myslím si, že od toho září by to pro něj už bylo fajn.
Nechala bych doma. TAky jsem naše dva nechala.
Tatínek ho bude vodit a vyzvedávat? Jestli ne, ta by mělo rozhodnutí záležet více na tobě. Ono lítat do/ze školky a nabourávat miminu (později batoleti) režim enní nic moc. Plus ty nemoci…
Ve třech letech skutečně o nic nepřijde.
Mám to podobně. Dítě bych nechala doma…za pár měsíců si budou hrát spolu. Navíc si myslím, že s plínou ho do školky nevezmou. Jak by to bylo s voděním do školky a ze školky? Bylo by to na tobě? Já třeba z tohodle důvodu neplánuju školku ani na příští rok - jestli si o ní malá sama neřekne… byla by to pro mě jen komplikace. Ráno budit obě (vstávají v půl 8, do 8 max. musí být dítě ve školce). Řídila bych se tím, co je pohodlnější a lepší dle tebe…
Děkuju za názory, právě že to cítím tak, že bych ho doma nechala a budu si za tím stát… Taky si myslím, že ve 3 o tak moc neřijde, tím spíš, že se mu opravdu věnuju i přes to, že máme mimčo. Tatínek by ho nevodil, musela bych z vesnice dovézt a odvézt sama… Taky pravda, že bych chudinku pořád tahala sem tam…
Nechala bych ho do září doma, myslím, že ho o nic neochudíš.
Možná bych ho zkusila dát na pár dnů.. uvidíš. Nebo na pár dnů v týdnu. Naše starší dcerka šla do školky přesně ve třech letech. Toaletu ovládala, ale vůbec nemluvila, ustrojit se sama taky moc neuměla, ale všechno bylo nakonec v pohodě. Bacilům se ve školce nevyhneš
@Tatian
Nech ho doma, dokud má plenku tak určitě, odplenkování je i podmínka vstupu, ne? A pak záleží na dítku, pokud je společenský, tak ho třeba na jaře na dopoledne vyšli, bude mít zážitky a ty trochu klidu.
@Jitka79 to je docela rozumne reseni, jen na nekolik dnu z mesice, jednou za tyden atd. kdyz dite chce. jsou tam jine podnety. nektere deti se az ve skolce naucili jist samostatne nebo oblikat.
Ano musí být bez plenky, on si o ní říká jen na to kakání. No a kdyby to na něj ve školce přišlo tak nevím… O těch pár dnech, případně pár hodinách denně jsem uvažovala, ale ve školce říkaly, že to nevidí rády, že když dítě nastoupí, mělo by chodit buď na celý den a týden, max. na dopoledne a každý den…
Hele, a co malej - pn by tam chtěl? Nebo by to pro něj bylo nutné zlo? To bych asi brala jako základ pro rozhodování.
Plus teda to, zda by byli ve školce ochotní řešit mu to kakání nasazením pleny. Pokud by nebyli, tak je to další argument pro to být doma.
Jinak souhlasím s Tvou obavou, že by si mohl myslet, že ho dítě „vyšouplo“, pokud sám do školky nechce. Byla bych velmi opatrná.
EDIT: A souhlasím s tím, že dítě na jeden/dva dny je fakt ve státní školce celkem problém. Mívají tam ucelenou výuku (když dítě jeden den není, druhý den mu to chybí) - ne jak v soukromých, kde jsou na to zařízení, že dítě chodí jeden dvy dny.
Prosím o vaše názory. Syna jsem vloni přihlásila do školky, netušila jsem, že jsem těhotná. Přijali ho, ale v září nenastoupil. Nesplňoval požadavky a nechtěla jsem, když jsem v listopadu měla rodit. V sob. mu byly 3 roky, mohl by od pololetí nastoupit. Ale stále kaká do plínky, sám se úplně neustrojí. Ještě bych si ho raději nechala doma. I proto, že malé jsou 2 měs. a máme začít s očkováním, nechci aby syn domů nosil bacily. Prostě si říkám, že když jsem nemusela do práce, tak není vlastně kam spěchat, ale současně si říkám, abych ho o něco neochuzovala. (školku platíme, místo bychom neměli jiným dětem zabírat, prý se u nás ve městě dostali všechny děti…) Co si o tom myslíte???