Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky nevím jestli se to tu už řešilo ale mám takový delikátní problém. Nevím jestli špatně dávám plinku ale malej v podstatě vždy když se vykaka, tak to má až na zádech, tudíž věcné poprdeny bodička a když ho má někdo zrovna v náručí tak i ten dotyčný má dost často flek na oblečení. Jako to že bude někdy po… Až na zádech na to mě lidi připravovali (hlavně babičky
) ale že pokaždé? Je možné že dělám něco špatně nebo prostě umí pořádně střílet a já se s tím budu muset smířit. Na značce plleny nezáleží, proprdi každou. Procurane je nemá nikdy. Já vím že je to blbý dotaz a možná znim jako blbka ale fakt mi to vrtá hlavou že to má pokaždé až na zádech.
![]()
Ještě dodat že jsou mu čtyři měsíce a je kojeny tudíž hořčice všude na každém oblečení
![]()
Ja kvůli tomuto začala dávat látkové plenky, u těch se mně to nestalo nikdy.
To se mi u zadneho z deti nestavalo. Co si pamatuju, kdyz se dite pokakalo, nesmelo se polozit na zada pres zadek, tim se boban vytlacil nahoru nad plinu. Asi tu plinu ma moc volnou, spatna velikost. Tezko soudit.
Jj u nas to samé… řidší stolice… až začněte dávat příkrmy ta stolice se zahustí a bude to ok…
Nám se taky malej (dva měsíce) sem tam prokaka az na záda, když je větší nadílka
Můžete zkusit dát třeba větší číslo plinky ![]()
Zkusila bych menší plinky nebo je víc utáhnout. Ideálně nějaký, který mají na těch zádech gumu. Ty bez gumy mi to dělaly snad vsechny, s gumou je to mnohem lepsi, zajisfi, ze plinky na zadech přiléhá. Ale i tak, hned, jak zjistíš, ze je mimino pokadeny, utikej prebalit.
@23tinka23 špatný střih plenky. Zkus najít jiné, co budou lépe sedět na zádech. Oboum dětem přesně tohle plenky delaji, pokud nesedí strihove.
Když synovi začínala plena být malá, tak se mi to taky stávalo.
občas se mi to stalo u každé, ale u čtvrté se mi to stávalo hrozně často
měla období, kdy se prokadila na záda, i když ležela na břiše a měla úplně suchou čistou plínku
měla jsem pocit, že jak rostla, tak prostě měla jeden čas tak nevhodně vytvarovaný zadek, že jí na tom žádná plínka netěsnila, pak to přestalo i když hovínka měla pořád stejně tekutá ![]()
Jo přesně z tohoto důvodu jsme uvažovala o latkovkach. Pak jsem objevila Albert plenky . Ty ji sedly, takže lepší.
Na to byl expert druhy syn. Plena mu seděla dobre, ale on proste doslova zatlacil a prostřelil plenu kolikrát az ke krku
teď uz se tomu směju, ale tehdy jsem se desila kazde návštěvy nebo kontroly
zlepšilo se to po zavedení dvou prikrmu, takže cca kolem 8.mesice
muj syn to mel taky. Presla jsem na plenky Babylove z DM drogerie, jako snad jedine maji „gumovy“ pasek na zadech, ktery prileha. Nebylo to 100%, ale tak na 90% to zachytilo. A cena za ne je mnohem priznivejsi nez Pampers.
Ještě bych se zeptala, jak často kadí? Pokud to zadržuje a kadí třeba jednou za 3 dny, tak je logické, že toho bude obří hromada.
Mě dítě kadilo naštěstí pravidelně, takže záda jsem řešila tak maximálně jednou za měsíc.
Plínky máme nejradši taky Babylove z DMka.
@Ada22 jsme na tom stejně ,malej ten samý problém , ale pak jsem se naštvala protože i spotřeba byla šílená koupila Alberty a máme klid, nevím čím to ale pomohly, asi jiný tvar,každopádně je vše kde má být ![]()