Dávat stejné jméno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1671
20.2.19 17:17
@Anonymní píše:
Jsem znovu těhotná, předtím jsem potratila, už jsme věděli i pohlaví a měli vybrané jméno. Čekám zase stejné pohlaví a muž bere jako samozřejmost, že dáme to vybrané jméno, co už jsme měli, ale já si to neumím představit, pro mě to jméno už nosí to předešlé dítě a muž to nějak nedokáže pochopit :oops: Měli jste taky někdo takhle, nebo přeháním?

Neda se treba vymenit jedno pismenko za jine? Nebo dat podobne jmeno.Napriklad Anita za Anetu nebo Michal za Michael.Nevim jake jmeno mate vybrane ale nedala bych stejne.Muz at se probere i tamto detatko si zaslouzi mit svoje jmeno a je mi lito Vasi straty a drzim palce at Ste v poradku

Příspěvek upraven 20.02.19 v 17:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.2.19 17:19

Nedala, vybrala bych jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.19 17:20

Já bych stejné jméno nedala. Muže bych ale nevinila z bezcitnosti. Někdo taky dá jméno po babičce, jiný by to nikdy neudělal… Dříve se zcela běžně i několik dětí za sebou pojmenovalo stejně, dokud některé z nich nepřežilo.

• Citovat
  • Upravit
32913
20.2.19 17:46

Před rokem jsme přišli o holčičku, teď máme syna,ale kdyby byl holka,tak bych stejné jméno nedala. A to jsme pohlaví zjistili až z genetiky po zt (19tt). Takže jméno jsem miminku dala až po potratu,predtim bylo jen ve výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.19 17:53

Dám to tady přečíst muži, snad mě lépe pochopí :oops: On není bezcitný, nesl to velmi špatně, ale chce to jméno, protože se mu moc líbí. Vím, že někdo by to dal a ani o tom nepřemýšlel, ale pro mě je to nepředstavitelné :oops: Kdyby to bylo v 1.trimestru, asi bych to brala jinak, než když jsem musela rodit a rozloučila se s konkrétním dítětem :oops:

• Citovat
  • Upravit
26747
20.2.19 18:07

Není to rodinné jméno, po něm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
20.2.19 18:12

Nedala bych ho kvuli pamatce na první dítě v 25tt už to je děťátko :andel: … bohužel. Mrzí mě to, ať je vše už v pořádku. A přeji hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.19 18:31
@Bubla_Bučková píše:
Není to rodinné jméno, po něm?

Není, ani v širší rodině ho nikdo nemá.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
20.2.19 19:22
@Markéta80 píše:
Nedávej, sama to ani nechce. Nemohla bych dát stejné jméno, to jméno už jedno dítě má i když narozené tak moc brzo :? Přišlo by mne to jako náhrada :? Jmen je tolik že bych vybírala jiné. Je fakt že jsme vždy měli na holku a kluka a to holčičí jsme pak u druhého dítěte v plánu už neměli a měli jsme jiné ;)

A jaké to bylo jméno?

• Citovat
  • Upravit
681
20.2.19 19:28

Taky se přikláním k tomu dát jiné jméno. Vím, že je to zcela jiný kalibr, ale mně je proti srsti o stejné pojmenování domácích mazlíčků. Třeba kamarádka měla všechny po sobě jdoucí kočky pojmenované stejně - umřela jedna Micka a přinesla si novou Micku. I to mi vadilo. Natož u miminka. Poohlédla bych se po něčem jiném. Snad to manžel pochopí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
20.2.19 19:29

V dřívějších dobách, kdy děti velmi často umíraly v prvních letech života, se vlastně většinou dávaly dalším sourozencům jména po tom zesnulém. Nemohla by to být i forma toho, jak se z předchozí ztrátou lépe vyrovnat?
(Ale tuto situaci jsem nezažila, tak nevím, chápu i, že pro řadu lidí je to nemyslitelné.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
20.2.19 19:32

Také bych nedala. Po potratu v druhém trimestru jsem se rozhodla, že to jméno patří tomuto miminku a už je pro nás pasé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
20.2.19 21:21

@Klopotkova u prvního by holka byla Michaela, u druhého Sofie a třetího byla jasná holka takže jsme ani neměli klučičí :mrgreen: @Taciras my taky, vždy jsme pak měli jiné jméno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
20.2.19 22:05
@Anonymní píše:
Jsem znovu těhotná, předtím jsem potratila, už jsme věděli i pohlaví a měli vybrané jméno. Čekám zase stejné pohlaví a muž bere jako samozřejmost, že dáme to vybrané jméno, co už jsme měli, ale já si to neumím představit, pro mě to jméno už nosí to předešlé dítě a muž to nějak nedokáže pochopit :oops: Měli jste taky někdo takhle, nebo přeháním?
@Anonymní píše:

asi bych nedavala stejne,chlap tohle nikdy nepochopi dle me bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.2.19 19:47
@Taciras píše:
Nedala bych, dokonce mi přijde divné dát i jméno, co bylo vybráno pro druhé pohlaví, prostě prvního mám synka, měli jsme samozřejmě vybrané i jméno pro holčičku a to jméno pro holčičku bylo neuplatněním vyřazeno, dcera dostala jiné.

jé, tak to já jsem si syslila jméno pro další dcerku řadu let, mezitím se narodili dva kluci :mrgreen:

@Anonymní píše:
Dám to tady přečíst muži, snad mě lépe pochopí :oops: On není bezcitný, nesl to velmi špatně, ale chce to jméno, protože se mu moc líbí. Vím, že někdo by to dal a ani o tom nepřemýšlel, ale pro mě je to nepředstavitelné :oops: Kdyby to bylo v 1.trimestru, asi bych to brala jinak, než když jsem musela rodit a rozloučila se s konkrétním dítětem :oops:

Zakladatelko, mám to stejně jako ty. V prvním trimestru bych to asi ještě přešla, ale ve 25.tt už je dětátko velké, musela jsi projít porodem :hug: Je to pro tebe konkrétní dítě s konkrétním jménem. Už bych ho znovu nedávala, kvůli památce na to potracené i kvůli pověrčivosti.
Nemá to jméno nějakou verzi, která je podobná? Ema - Emílie, Sofie - Žofie, Kateřina, Katarína, Matyáš - Matěj a pod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze