Dávat stejné jméno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.2.19 16:53

Dávat stejné jméno?

Jsem znovu těhotná, předtím jsem potratila, už jsme věděli i pohlaví a měli vybrané jméno. Čekám zase stejné pohlaví a muž bere jako samozřejmost, že dáme to vybrané jméno, co už jsme měli, ale já si to neumím představit, pro mě to jméno už nosí to předešlé dítě a muž to nějak nedokáže pochopit :oops: Měli jste taky někdo takhle, nebo přeháním?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4248
20.2.19 16:56
@Anonymní píše:
Jsem znovu těhotná, předtím jsem potratila, už jsme věděli i pohlaví a měli vybrané jméno. Čekám zase stejné pohlaví a muž bere jako samozřejmost, že dáme to vybrané jméno, co už jsme měli, ale já si to neumím představit, pro mě to jméno už nosí to předešlé dítě a muž to nějak nedokáže pochopit :oops: Měli jste taky někdo takhle, nebo přeháním?

Nedala bych stejny jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
20.2.19 16:58

Nemám zkušenost, ale taky bych zvolila jiné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
20.2.19 17:01

Měla bych to stejně. Já teda z toho důvodu miminku nedávala jméno před 2.screeningem (ale jasně ani to není záruka ze to dopadne dobře). Ale taky bych nedala jméno co sem měla pro to první miminko, jak z důvodu že už to prostě bylo to první tak z důvodu že bych se bála aby nám nepřineslo smůlu i podruhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.2.19 17:02

Ja bych to taky nedokazala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
20.2.19 17:03

Nedala bych stejny jmeno kvuli tomu, ze by to hanilo pamatku toho ditete pred tim. Nevim v kolikatym mesici jste o dite prisli. Kazdopadne pokud bych ho mela mrtve porodit a rozloucit se s Ondrou, tak proste Ondra bude ten jeden… ujety, ze muz by dal stejne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.2.19 17:04

Pro většinu chlapů to za těhle okolností ani není dítě, ti to nepochopí, bohužel… Ale nedávej stejné jméno, zvlášť když to tak cítíš. Patří prvnímu dítěti. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
20.2.19 17:05
@Anonymní píše:

My jsme chtěli dát jiné, ale nakonec to bylo druhé pohlaví, tak jsme to nemuseli řešit. Já bych stejné nedala. Připadalo by mi, že to první mimčo neexistovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.19 17:06
@Kriss Tina píše:
Měla bych to stejně. Já teda z toho důvodu miminku nedávala jméno před 2.screeningem (ale jasně ani to není záruka ze to dopadne dobře). Ale taky bych nedala jméno co sem měla pro to první miminko, jak z důvodu že už to prostě bylo to první tak z důvodu že bych se bála aby nám nepřineslo smůlu i podruhé.

Ono to bylo až po 2. screeningu ve 25.týdnu :,(

• Citovat
  • Upravit
10461
20.2.19 17:07
@Anonymní píše:

Neda se rict, jestli prehanis nebo ne, kazdy to citi jinak. Budete se smuzem muset domluvit. Ale ja to tak mam, prvni miminko jsem potratila ve 22tt a dalsimu, ktere uz se v poradku narodilo, jsme dali to puvodni vybrane jmeno. Me by zas bylo lito ho nedat, prijde mi, ze takhle nebude to prvni miminko zapomenute. Ne teda, ze by jinak bylo, na to se neda zapomenout, ale proste ze je tu tak trochu stale s nami. Nevim, jestli je to pochopitelne, to se asi neda dobre vysvetlit.
A ted si vzpominam, ze moje babicka to mela taky tak. Te umrela holcicka pri porodu a dalsi dite, moje mamka, dostala jmeno puvodne vybrane pro tu prvni. Ale nijak se nad tim nebazirovalo, jen to proste vime, nic vic.

Příspěvek upraven 20.02.19 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
20.2.19 17:08

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.19 17:11

Moje máma přišla o několik dětí, některé se narodily, jiné zemřely před porodem a nikdy neopakovala jména. Znám jména všech.
Osobně bych to taky nedokázala. Mně se třeba libi jméno, které dostal nejstarší sourozenec, který zemřel po porodu a i tak nevím, jestli se odhodlám ho dát svému dítěti. Už 2× jsme zvolili jiné. A to by sourozenci bylo již přes 40 let.

Vždycky si ale vzpomenu na Svěráka, který má stejné jméno jako jeho bratr, který zemřel v 5 letech.

• Citovat
  • Upravit
Janli
20.2.19 17:12

Nepřeháníš. Přišla jsem o dítě ve 21tt a pro mě to bylo dítě a mělo jméno a to má dodnes. Nikdy bych tak jiné dítě nepojmenovala. Pro tebe už to bylo něco hmatatelného a existujícího. Pro muže ne, oni to berou jinak. Necítí to dítě, nežijí s ním, dokud se nenarodí, nepobírají jeho existenci. Prostě budeš muset vysvětlovat a vysvětlovat.

• Citovat
  • Upravit
686
20.2.19 17:12

Zkusenost nemam, ale myslim si, ze kdybych byla v te situaci tak bych stejne jmeno dat nechtela. Ja bych to vnimala tatke tak, ze to jmeno uz nosi to prvni miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59345
20.2.19 17:17
@Anonymní píše:
Ono to bylo až po 2. screeningu ve 25.týdnu :,(

Nedávej, sama to ani nechce. Nemohla bych dát stejné jméno, to jméno už jedno dítě má i když narozené tak moc brzo :? Přišlo by mne to jako náhrada :? Jmen je tolik že bych vybírala jiné. Je fakt že jsme vždy měli na holku a kluka a to holčičí jsme pak u druhého dítěte v plánu už neměli a měli jsme jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze