Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky chtěla jsem se jen zeptat, mám 4létého chlapečka a zajímalo mě, jestli už dáváte punčocháčky, nebo je ještě brzy??nechci aby ve školce vypadal jak nabalená pumpa, jsme z Kutnohorska, takže dopoledne dnes ráno 7st…
Ahoj. Já ještě ne, mám skoro 4měsíčního chlapečka. Ale v některých dnech si říkám, že by už je mohl mít, dělají se tak malé?
Nedávám na ty je ještě hodně času…odpoledne bývá ještě hodně teplo, by se upekl
Malému je deset měsíců, punčošky měl zatím jen jednou a to ráno, když bylo pět stupňů, tak pod rifličky.
Nedávám, ale kdybych šla ven v 7 stupních tak už bych asi dala.
Punčochy bych mu ráno dala na cestu a do školky vzala s sebou ponožky. @Janeynka Punčocháčky jsou i miminkovské.
Ahojky já mám ročního kluka a punčošky dávám, když jdeme někam ráno a nebo když má jen nějaké lehčí kalhoty. Když je odpo krásně, tak má jen ponožky a kalhoty.
Jane punčošky dělájí od velokosti 56. Já jsem punčošky začala dávat když byl ještě hodně malinký, s dupaček mi rychle rostl a punčochy vydrží dlouho.
Punčocháče dávám, pokud je míň jak 5st. a neoteplí se. Tzn., že pokud někam jedeme a ráno je sice 5st., ale vím, že během dvou hodin to vystoupá na 15st., tak bych jim je nedala. By se chudáci uvařili. Co bysme dělali v zimě, když bych dávala punčocháče už teď? ![]()
Když jdeme ráno do školky, starší dceři nedávám (4r), ale mladší (1,5r) sedí v kočáru, takže punčošky má a přes nohy ještě deku. Ráno tu míváme taky kolem 7 st.
@Judi promiň. Se musím smát.
Každoročně mě ta věta pobaví… „Co bysme dělali v zimě, když bych dávala punčocháče už teď?“ No co? Třeba bych dítěti dala teplejší froté punčošky a na to zateplené kalhoty.
Nic ve zlém, jen mi to nedalo. ![]()
Punčocháče dávám ráno. Chodíme ven kolem 8.hodiny, takže je chladno a mokro. Má na tom tepláčky a válí se po zemi, takže by mu byla určitě zima. Když jdeme ven až kolem 10.hodiny tak už mu je nedávám.
Dávám malé do školky bavlněné nebo punčochové legíny, takže si je ráno rovnou obléká jako spodní vrstvu pod kalhoty. Nechodíme daleko, takže nemá čas se zpotit a bez těch legín by jí nejspíš ani nebyla zima, ale pro mě je to snažší a pak i ve školce na převlíknutí rychlejší.
Odpoledne, když už je teplo, jde domů buď v těch leginách, nebo je sundá a má jenom kalhoty.
Taky dávám až je pod těch 5°C. Třeba na cestu do školky, ale tam je sundá a na zahradu/domů už je pak bez nich, je tepleji.