Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojik všem,
jak řešíte oblíkání v zimě do školy?
Díky za radu Petra
Do školy má normálně zimní boty, džíny nebo ty zateplený kalhoty co mají třeba v Samu (pláťáky s podšívkou), triko s dlouhým rukávem, mikinu, zimní bundu a čepici, rukavice moc nechtěl ![]()
Kombinézou…
Pod kombinézu normálně džíny, tričko, mikinu. Punčocháče jsou nepraktické, takže to řešíme tak, že syn strčí nohavice do ponožek, natáhne kombinézu, v šatně svlékne a nemusí se zbytečně honit a navlékat. A když potom řádí ve sněhu s klukama na hřišti před školou, tak je jediný, kdo přijde domů úplně suchý ![]()
Přijde mi to jako nejpraktičtější řešení a syn zatím neprotestuje. Takže to tak budeme provozovat tak dlouho, dokud mu to bude vyhovovat. Jen to chce kombinézu hodně kvalitní, která přežije opakované praní a rychlé sušení a nebo dvě kombinézy…
U dcery jsme to řešili tak, že v šatně svlékla oteplovačky ( nebo vyteplené kalhoty ), pod kterými měla punčocháče a šupla do sukýnky. U kluka to bude horší. Rozhodně nekupuj punčocháče, ty asi moc neužijete. Asi ty vyteplené kalhoty nebo ty džíny pod kombinézu. Dobrý nápad, ale nevím, jestli to moje dítě snese. ![]()
Nosí džíny, triko s dl nebo kr. rukávem, mikinu, bundu, rukavice a čepici. Punčocháče mu nedávej a pokud dáš zateplené kalhoty, tak hlavně ať se z nich převlékne v šatně!!! Jinak se během vyučování dost zapotí.
Džíny nebo zatepl. kalhoty, tričko dl. rukáv, mikina, bunda, čepice. Ale vozím ho až před školu autem, kdyby se pohyboval víc venku, tak zvážim kombinézu - mám prvňáka.. Jinak ne, oni ven nikde nechodí..
Ahoj,
kde se dají v Praze koupit ty vyteplené kalhoty? Mám prvňáky kluka a holku, vyteplené kalhoty jsem měla pro oba z druhé ruky a navíc do školky jsem to neřešila, ale do školy bych uvítala lepší oblečení.