Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chci se zeptat malej pře 14 dny měl davivy kašel,a ted ho ma znova nevím co s ním davam mu prospan sirup .Ale už došel pak mě minule předepsal ditusin kapky a ty jsou na suchy kašel.a ještě mě dal na noc coden čtvr tablety to sem mu minule nedavala ale dyž se mu to vratilo tak nevim.Vím že kodein je až od 12 let ale on se hrozně daví.Nevím co s ním a nevím esi mu tu čtvr tabletky mam dat dyž mě to doktor minule předepsal. Poradte
Za mě bych raději jela s malým na pohotovost, u takhle malých dětí se nesmí podceňovat kašel a natoš dávivý, doktor se na něj mrkne a určitě něco předepíše.
Nemáš možnost s ním dojet na pohotovost,kvůli poslechu? Já taky občas nasadím různé kapky,sirupy sama,ale mám děti větší.Ten codein bych sama nedala u mrnouse 11měs. Jestli se dáví je dobré zvlhčit vzduch,malého obléct a hlavu z okna nebo vytáhnout šuplík z mrazáku a párkrát nadýchnout…dobrý je na to Spiropent,ale to je na předpis.Na pohotovosti by vám možná dali i Ventolin.....jinak bez receptu nám na takové kašle zabral Stoptussin
Taky se mi to zdá na doktora…
Jako první pomoc bych snad ještě zkušila Fenistil kapky, to by ho mohlo trošku utlumit…
Jinak u dávivých kašlů pomáhá chldnější vzduch doporučuji ještě vyvětrat.
no jo takovej sme měly před 14 dni a to nam napsal ten kodein
Prosím o radu, syn 4 roky strašně kašle, je to takový ten dávivý kašel, co by to mohlo být? Už si nevím rady a nevím, jak mu pomoct
Ve čtvrtek jsme byli u dr., napsala antibiotika a na kašel jsem dávala Prospan, včera jsem přešla na Sinecod sirup, má i rýmu a je dost zahleněný, ale je sobota a žádné zlepšení nevidím, ten kašel je ještě horší než byl
V noci se budí se záchvaty kašle, ani Dithiaden na uklidnění nepomáhá. Před chvílí jsem mu měřila teplotu a měl 37,1. Na začátku týdne měl i 38,5. A taky mi nechce nic jíst, jediný, co do něj dostanu a co nevyzvrací, je přesnídávka ![]()
Zdravím, malý byl taky takhle zahleneny, až hleny zvracel. Mel suchý kašel ale davil se a vše šlo ven. Poslechove byl čistý, ale nechali jsme udělat rtg a mel zápal plic. Tak radím nepodcenovat. Držím pěsti ať jste brzo zdraví ![]()
Asi zajdeme v pondělí znovu k dr. Jestli se to nezlepší, ale vidím, že asi ne. Takže zápal plic se z poslechu asi zjistit nedá, to jsem netušila. Začal v září chodit do školky a pořád s něčím bojujeme, loni byl už i v nemocnici na JIPce s bronchitidou
Než začal chodit do školky, byl zdravý, a teď pořád něco ![]()
My jsme trpěli hodně na průdušky, teď je to lepší(klepu). Mel by se poznat z poslechu, ale někdy to slyšet nejde, což jsme se přesvědčili 2×. Atb zabraly a byl klid. Takže pokud to opravdu nebude lepší, raději si zajděte.
Určitě si zajdeme a vidím, že to tak dopadne. Kolikrát kašle tak, že i plače a nevím, co s ním, hrůza
Jestli ho něco bolí, že plače při tom kašli někdy, a nebo proto, že se dáví, nevím, od něho se to nedozvím ![]()
Dala jsem mu Brufen sirup a trochu se sklidnil, ale to bude jen chvilkový nejspíš. To bude dnes noc
A je zajímavé, že když dnes odpoledne spal, nezakašlal ani jednou
Jak se vzbudil, už to jelo ![]()
@Evula82 namaž mu prudušky psím sádlem, jestli nemáš, tak obyč. máslo+igelit+kapesník+obvaz. pod nos peprmint mast, prodává se na průdušky v lékárně, nebo něco pepermint. stlumí to rýmu. jinak v pondělí dr.aby neměl zápal plic. vincentka je supr. Průduškový čaj pro děti. V noci je dobrý 2 polštáře aby neležel nízko. není dobré mít přetopeno, pak suchý vzduch dráždí.
Psí sádlo bohužel nemám, ale myslím si, že on si to stejně namazat nenechá, nebo takhle, namazat jo, ale zavázat ne. Vincentku myslim mám, ale to by určitě nepil, jestli se to teda má pít
Na noc vždycky větrám a na topení dávám mokré ručníky, aby se mu aspoň trochu líp dýchalo.