Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj maminky, jsem 10dní po porodu, v porodce se mě snažili rozkojit, mléčka bylo málo a dokrmovali jsme Nutrilonem, po příjezdu domů malý odmítal prso, 2dny jsme plakali, dokrmovali a nyní odmítá prso, takže krmím jen Nutrilonem..
Jak je to s laktací - se sama zastaví, nebo je potřeba tomu nějak pomoct ???
A jaké dávkování UM dáváte miminku 10dnů starému (4kilovému) ???
My krmíme přes den každé 3hodiny 75ml mléčka a v noci se budí každé 4hodiny… ![]()
Ahoj, na té krabičce od nutrilonu je napsané dávkování píšou tam 0-2 týdny na den 600ml pak 2-8 týdnů 670ml, jen si to vyděl počtem krmení, které dáváš…
ahoj, nám v porodnici poradili takto: dvoudenní-20ml, třídenní-30, desetidenní-100ml a tam se to přibližně zastaví. Takže cca 100ml přibližně po 3hodinách, ale je to hodně individuální, tak se nestresuj, že tvůj prcek pije 75 ![]()
My jsme od narození na Sunaru a do dneška mi pije max. 90 ml, akorát večer vysaje i těch 150 ml. Určitě mu to stačí, neboj. Kvůli zastavení laktace jsem si zašla ke gynekoložce a ta mi dala nějaký jeden prášek. Laktace se ti asi ani hodně nerozjela, možná nebude prášek potřeba, ale pro jistotu bych si ho nechala napsat, ať se ti třeba neudělá nějaký zánět. ![]()
Já mám po porodu 24dní,a taky jsme plně na UM.To ti papá hezky,můj má někdy problém vypít těch 75ml.Mě laktace přestala sama během týdne.
ahoj, my jsme na UM, MM bylo málo a pak nakonec došlo, takže pokud jsi na tom stejně, tak se ti to během cca týdne srovná. Jak přestaneš přikládat a odsávat, tak to samo ustupuje.
Co se týká dávky UM, myslím že 75 ml je ok, ono se ti to za chvíli zvedne, my jsme pomalu přidávali po 10 ml a zastavili jsme se na 120 ml, víc mi přes den nevypije, nebo tak nejvíc 130 ml a to je nám 6. měsíců
Jedině večer dá cca 150 ml.
Nám doktorka řekla, že má denně vypít asi šestinu své váhy..jinak já měla na zastavení laktace Dostinex, ale chytla jsem snad všechny vedlejší účinky, takže absolutně nepoužitelná a další jsem stejně vzít nemohla, ale dobrý jsou taky homeopatika na zastavení laktace, mají je v každé lékárně, ty mi hodně pomohly ![]()
já přestala definitivně kojit ve 3.měsících malého a laktaci jsem nezastavovala nijak, ve sprše jsem prsa trošku vymačkala a mléko se přestalo potom už úplně dělat, a na krabici píší dávkování, ale každé dítě jí různě, my bychom měli jíst jen 5× denně o hodně víc, ale jíme každé 3 hodiny menší porce, dítě si samo řekne kolik chce
děkuju za zajímavé odpovědi
jsem ještě taková ,,mateřská amatérka,, tak se bojím, abych něco nedělala špatně .. taky jsem si říkala, že kdyby to Štěpánkovi nestačilo, že by se ozval ![]()