Dávkování mlíčka pro novorozence

182
24.3.12 12:13

Dávkování mlíčka pro novorozence

ahoj maminky, jsem 10dní po porodu, v porodce se mě snažili rozkojit, mléčka bylo málo a dokrmovali jsme Nutrilonem, po příjezdu domů malý odmítal prso, 2dny jsme plakali, dokrmovali a nyní odmítá prso, takže krmím jen Nutrilonem..

Jak je to s laktací - se sama zastaví, nebo je potřeba tomu nějak pomoct ???
A jaké dávkování UM dáváte miminku 10dnů starému (4kilovému) ???

My krmíme přes den každé 3hodiny 75ml mléčka a v noci se budí každé 4hodiny… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2451
24.3.12 13:06

Ahoj, na té krabičce od nutrilonu je napsané dávkování píšou tam 0-2 týdny na den 600ml pak 2-8 týdnů 670ml, jen si to vyděl počtem krmení, které dáváš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
24.3.12 14:10

ahoj, nám v porodnici poradili takto: dvoudenní-20ml, třídenní-30, desetidenní-100ml a tam se to přibližně zastaví. Takže cca 100ml přibližně po 3hodinách, ale je to hodně individuální, tak se nestresuj, že tvůj prcek pije 75 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
24.3.12 14:42

My jsme od narození na Sunaru a do dneška mi pije max. 90 ml, akorát večer vysaje i těch 150 ml. Určitě mu to stačí, neboj. Kvůli zastavení laktace jsem si zašla ke gynekoložce a ta mi dala nějaký jeden prášek. Laktace se ti asi ani hodně nerozjela, možná nebude prášek potřeba, ale pro jistotu bych si ho nechala napsat, ať se ti třeba neudělá nějaký zánět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
24.3.12 17:32

Já mám po porodu 24dní,a taky jsme plně na UM.To ti papá hezky,můj má někdy problém vypít těch 75ml.Mě laktace přestala sama během týdne.

• Citovat
  • Upravit
1142
24.3.12 19:36

ahoj, my jsme na UM, MM bylo málo a pak nakonec došlo, takže pokud jsi na tom stejně, tak se ti to během cca týdne srovná. Jak přestaneš přikládat a odsávat, tak to samo ustupuje.
Co se týká dávky UM, myslím že 75 ml je ok, ono se ti to za chvíli zvedne, my jsme pomalu přidávali po 10 ml a zastavili jsme se na 120 ml, víc mi přes den nevypije, nebo tak nejvíc 130 ml a to je nám 6. měsíců :) Jedině večer dá cca 150 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
24.3.12 20:39

Nám doktorka řekla, že má denně vypít asi šestinu své váhy..jinak já měla na zastavení laktace Dostinex, ale chytla jsem snad všechny vedlejší účinky, takže absolutně nepoužitelná a další jsem stejně vzít nemohla, ale dobrý jsou taky homeopatika na zastavení laktace, mají je v každé lékárně, ty mi hodně pomohly :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
24.3.12 20:44

já přestala definitivně kojit ve 3.měsících malého a laktaci jsem nezastavovala nijak, ve sprše jsem prsa trošku vymačkala a mléko se přestalo potom už úplně dělat, a na krabici píší dávkování, ale každé dítě jí různě, my bychom měli jíst jen 5× denně o hodně víc, ale jíme každé 3 hodiny menší porce, dítě si samo řekne kolik chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
25.3.12 11:55

děkuju za zajímavé odpovědi :) jsem ještě taková ,,mateřská amatérka,, tak se bojím, abych něco nedělala špatně .. taky jsem si říkala, že kdyby to Štěpánkovi nestačilo, že by se ozval :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová