Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, jak jste brali Vermox, na receptu to bylo nečitelné a v lékárně mi řekla 1 tabletu teď a další za 4 týdny, v příbalovém letáku je to 1 teď, další za 2 a 4 týdny. Dr. má dnes dovolenou, tak se nemůžu zeptat jeho. Díky za rady ![]()
@Honzimila záleží na co je to určené a jak je dítě staré, takhle ti to nikdo neřekne ![]()
@Moise malý má 17 měs a já s manželem, máme to na roup dětský ![]()
Děti měli 1 tabletu hned a 1 za 4 týdny, dospělý měli jednu hned, jednu za 3 týdny a další taky za 3 týdny. (jednalo se o roupi, u dětí to bylo preventivně)
pardon za inko, ale nemusí to vědět každý
Rid se pribalovym letakem. Tak by to melo byt spravne. Tableta po mesici je malo. Aspon pro vas dospely. Nevim jak u tak maleho ditete.
@Honzimila malej to dotáhl ze školky, měl to teda jen on, necelých 6 let a měl jednu tabletu hned a druhou po 3-4 týdnech. Ulevilo se mu hned druhý den.
Malá tehdy 22m to dostala preventivně, koupe se s ním, ale myslím, že je neměla a ta dostala 1/2 tablety, měla cca 10,5 kg. A další půlku po těch 3-4 týdnech.
Jak u dospělých to nevím… ale zkus podle toho příbaláku, já myslím, že to tam bylo popsané
Dcera má vermox preventivně na roupa dětského (nepotvrdili se, ale stěžuje si, že jí bolí zadeček). Měla jednu hned ráno na lačno před jídlem a další dostane po 14 dnech a 3. pilulku za dalších 14 dní. Jsou jí 3 roky a 2 měsíce (váží cirka 13kg).
No malý má 17 měs ale má taky 13 kg, a měla jsem mu dát jen půl tablety, tak snad mu to bude stačit, on a manžel to mají preventivně, našla jsem to u sebe včera, ale jen jednoho jediného hajzlíka, jinak hledám a nic
. To nám ke štěstí opravdu chybělo, předpokládám, že jsem to chytla v kroužku, kam chodím s malým, jsou tam děti od 1 do 4 let, jinak nevím, žádné čuňata rozhodně nejsme, zvířata taky nevedeme. Raději to dám v těch 3 dávkách po 14 dnech jak je v létaku pro sichr. Díky holky ![]()
@Honzimila to není záležitost hygieny, to prostě chytíš a neovlivníš to. Hlavně teď hodně per a vyvařuj spodní prádlo a povlečení.. je to trochu nechutné, ale pokud je máš, tak teď polezou mrtví ven ![]()
@Moise Lepší mrtví než živý
Můj tvrdí, že když byl jen jeden, tak to byl beztak červík z hub, protože jsme měli houbovou omáčku ![]()
@Honzimila
hele ale ony ty roupy moc ven nelezou, malýmu teda nelezly vůbec, i hovínko měl čistý, ale hodně ho svědil konečník jakoby vevnitř, nejvíc večer a v noci…
Nás, teda hlavně mě, nic nesvědí, ani žádné jiné příznaky nepociťuji, ale prostě ten jeden hajzlík, co jsem objevila, byl určitě roup
. No uvidíme teď následující dny. ![]()
@Honzimila to je divný, roupy fakt svědí… a hlavně je mají nejčastěji ty děti, chytí to z písku ve školce nebo na veřejném pískovišti
Mělo by se ti ulevit vlastně hned druhý den asi. A chytit se to dá fakt jen tak, prostě stačí, aby to někdo měl, olízne si ručičku, nebo na pískovišti…to není až tak o hygieně. ![]()
@Moise @Miriska Ahoj, tak jdu ještě pro radu, tak krom toho jednoho exempláře jsme ani jeden nic nenašli, ani mrtvé, tak já nevím
To je téma, co, ale po novém roku má jít malý na operaci, tak chci, aby jsme byli všichni v pořádku
Díky za rady ![]()