Dávkování Vermoxu, jak?

288
5.12.14 11:33

Dávkování Vermoxu, jak?

Ahojte, jak jste brali Vermox, na receptu to bylo nečitelné a v lékárně mi řekla 1 tabletu teď a další za 4 týdny, v příbalovém letáku je to 1 teď, další za 2 a 4 týdny. Dr. má dnes dovolenou, tak se nemůžu zeptat jeho. Díky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56298
5.12.14 11:35

@Honzimila záleží na co je to určené a jak je dítě staré, takhle ti to nikdo neřekne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.12.14 11:59

@Moise malý má 17 měs a já s manželem, máme to na roup dětský :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.14 12:00

Děti měli 1 tabletu hned a 1 za 4 týdny, dospělý měli jednu hned, jednu za 3 týdny a další taky za 3 týdny. (jednalo se o roupi, u dětí to bylo preventivně)

pardon za inko, ale nemusí to vědět každý

• Citovat
  • Upravit
7323
5.12.14 12:02

Rid se pribalovym letakem. Tak by to melo byt spravne. Tableta po mesici je malo. Aspon pro vas dospely. Nevim jak u tak maleho ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56298
5.12.14 12:33

@Honzimila malej to dotáhl ze školky, měl to teda jen on, necelých 6 let a měl jednu tabletu hned a druhou po 3-4 týdnech. Ulevilo se mu hned druhý den.
Malá tehdy 22m to dostala preventivně, koupe se s ním, ale myslím, že je neměla a ta dostala 1/2 tablety, měla cca 10,5 kg. A další půlku po těch 3-4 týdnech.
Jak u dospělých to nevím… ale zkus podle toho příbaláku, já myslím, že to tam bylo popsané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
5.12.14 12:36

Dcera má vermox preventivně na roupa dětského (nepotvrdili se, ale stěžuje si, že jí bolí zadeček). Měla jednu hned ráno na lačno před jídlem a další dostane po 14 dnech a 3. pilulku za dalších 14 dní. Jsou jí 3 roky a 2 měsíce (váží cirka 13kg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.12.14 12:47

No malý má 17 měs ale má taky 13 kg, a měla jsem mu dát jen půl tablety, tak snad mu to bude stačit, on a manžel to mají preventivně, našla jsem to u sebe včera, ale jen jednoho jediného hajzlíka, jinak hledám a nic :D. To nám ke štěstí opravdu chybělo, předpokládám, že jsem to chytla v kroužku, kam chodím s malým, jsou tam děti od 1 do 4 let, jinak nevím, žádné čuňata rozhodně nejsme, zvířata taky nevedeme. Raději to dám v těch 3 dávkách po 14 dnech jak je v létaku pro sichr. Díky holky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56298
5.12.14 13:09

@Honzimila to není záležitost hygieny, to prostě chytíš a neovlivníš to. Hlavně teď hodně per a vyvařuj spodní prádlo a povlečení.. je to trochu nechutné, ale pokud je máš, tak teď polezou mrtví ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.12.14 14:16

@Moise Lepší mrtví než živý :mrgreen: Můj tvrdí, že když byl jen jeden, tak to byl beztak červík z hub, protože jsme měli houbovou omáčku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56298
5.12.14 16:38

@Honzimila :mrgreen: :mrgreen: hele ale ony ty roupy moc ven nelezou, malýmu teda nelezly vůbec, i hovínko měl čistý, ale hodně ho svědil konečník jakoby vevnitř, nejvíc večer a v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.12.14 22:56

Nás, teda hlavně mě, nic nesvědí, ani žádné jiné příznaky nepociťuji, ale prostě ten jeden hajzlík, co jsem objevila, byl určitě roup :cert:. No uvidíme teď následující dny. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56298
5.12.14 22:59

@Honzimila to je divný, roupy fakt svědí… a hlavně je mají nejčastěji ty děti, chytí to z písku ve školce nebo na veřejném pískovišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
6.12.14 11:13

Mělo by se ti ulevit vlastně hned druhý den asi. A chytit se to dá fakt jen tak, prostě stačí, aby to někdo měl, olízne si ručičku, nebo na pískovišti…to není až tak o hygieně. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
8.12.14 13:39

@Moise @Miriska Ahoj, tak jdu ještě pro radu, tak krom toho jednoho exempláře jsme ani jeden nic nenašli, ani mrtvé, tak já nevím :nevim: To je téma, co, ale po novém roku má jít malý na operaci, tak chci, aby jsme byli všichni v pořádku ;) Díky za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí