Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím mate někdo zkušenost se zkráceným kyvacem u miminek???diky za jakou koliv info
Ahoj, myslíš tím zkrácený kývač krku? My máme od narození diagnostikován tortikolis.
Synovec měl, a cvičili vojtovku a chodili na rehabky. Teď mu jsou dva a má to dobrý
Starší syn to měl, z dělohy. Cvičili jsme a masírovali. Šlo to rychle.
@Fima píše:
Starší syn to měl, z dělohy. Cvičili jsme a masírovali. Šlo to rychle.
Můžu se zeptat, co znamená rychle? My to máme taky z dělohy, jsou nám dva měsíce a mám pocit, že to jde pomalu. Díky
@Andreáček Myjsme cvičili do 4 měsíců a pak už úplně bez problémů, co všechno děláte? Vojtu? Masáže? Plavání? Balón? Bobatha?
@BaMaK Cvičíme Vojtovku celkem tři cviky, jako asi se zlepšuje, ale pomalinku.
@Andreáček Tak něco přidej, Voltovka je pro mimčo asi nejnáročnější, ostatní mohou být i zábava, rozhodně musíš masírovat-je to stejné jako bys měla zkrácený sval ty, potřebuje zahřát, protáhnout, promasírovat…zeptej se tvojí rehobky ať ti něco doporučí.
A děláš cviky správně? A byli jste na ultrazvuku? Měl ten sval poškozený? A kdy jste začali? To všechno má vliv na tom jak rychle to půjde…trpělivost, a jestli se ti to nezdá, tak zkuste i jinou metodu.
My cvičili rok a půl a přesto jdem na operaci. problem je v tom ze naše obvodní nás poslala cvičit až ve třech měsících přesto ze jsem si toho všimla v prvním tydnu
Čím dříve začnete tím lip. a cvičeni, Vojtková metoda velmi účinná
No my to víme od narození - začínali jsme polohováním a teď děláme tu vojtovku. O masážích jsem neslyšela, tak se určitě pozeptám, nebo mi klidně poraďte - jaké masáže. Na ultrazvuku zatím nebyl, máme doporučení na neuro., takže to nás teprve čeká.
My začali cvičit a masírovat v 7 týdnech, takže relativně brzo. Malej stáčel hlavičku k jedné straně a hned nás poslala mudra na rehabku, na nic nečekala. Cvičili jsme dle Bobatha.
Dobry den, prosim kde jste cvicili Bobatha? My mame ten samy problem, doktorku na to upozornuji od 2. tydne, nicmene na rehabilitaci nas poslala po x zadanich az ted ve 3 mesicich
, jsme z Prahy vychod, ale tady v okoli jen Vojtovka a jeste na cekani… Dekuji moc, pripadne prosim poradte zatim alespon zakladni cvik? jsem zoufala, Martina