Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mam dotaz, zda nekdo nemate zkusenost. Dcera ma od vcera horecku, cca 38-38,5. Trpiva na to. Co me vsak zarazilo, ze se v noci pocurala a kdyz jsem prevlikala povleceni, tak jsem ucitila zapach jako by redidla. Myslite, ze to je jen priznak horecky? Takovy zapach ji jde pri horecce z pusy vzdy, ale u te moci jsem si toho všimla poprve. Bohuzel nevim, zda to zacalo az po sirupu nebo jeste pred. Trpi na horecky bez jinych priznaku.
A jak malá jí? Aceton v moči se může objevit při hladovění. Jinak bych asi nabrala moč a pro jistotu nechala zkontrolovat.
K doktorovi. S ledvinami není sranda. Minimálně bych telefonicky konzultovala.
Mazej na pohotovost, to vypadá na zánět močáku nebo ledvin. A není to sranda, potřebujete ATB.
Nedávná zkušenost, hospitalizovali nás přesně pro to samé. Měla vysoké horečky a šel z moči cítit zápach. Bohužel měla zánět močáku a ledvin. Nechali ji tam, aby udělali podrobný rozbor moči a ATB píchli žilně, aby rychleji zabíraly.
Taky to máme za sebou, zánět ledvinových pánviček. Sice naštěstí nebolestivé (jsou jen vysoké horečky), ale říkali mi, že při tomto se musí ATB podávat žilně a musí to být rychle léčeno, aby z toho nebyly trvalé následky. Pokus se odebrat moč a jeďte na pohotovost hned.
@LadyTommy tohle my musíme hlídat u dítěte - má vvv ledvin. Při zápachu moči okamžitě odebrat sterilní moč a fičet k dr. Jsou to příznaky zánětu ledvin
bacha na to, může to ty ledviny oddělat. Co nejdřív k dr, pokud možno i s močí (střední proud).
Holky, tak dobry, krev a moc ok, vypada to, ze je to jen po sirupu
Tak dobrý, lepší, že se to objasnilo. Lepší než riskovat zánět ledvin.