Omezení v jídle při spále?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4976
2.12.14 11:56

Omezení v jídle při spále?

Dobrý den
chci se zeptata jestli je nějaké omezení při spále co se týká jídla a při antibiotikách Ospen. Na pohotovosti dr řekla manželovi že dcera nemá jíst kyselé. Ale nikde nic nepíšou že by se nemělo jíst ovoce, nebo dávat citron do čaje. Tak nevím :nevim:

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1223
2.12.14 12:47

Ahoj, malá má taky spálu :-( a nikdo mě teda na nic neupozorňoval, dnes jsem jí byla pro antibiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.12.14 12:53

Kyselé na antibiotika se všeobecně nedoporučuje, protože to pak s atb reaguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
2.12.14 12:54

Já bych to nepřeháněla, jako asi není dobré se cpát kyselým (a u některých mlíkem) od rána do večera, ale že bych kvůli tomu nedala do čaje citron, to zase ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
2.12.14 13:36

My máme poprvé antibiotika a v letáku nic právě nepíšou. Vím že u některých atb se nesmí mléčné výrobky ale tam to třeba píšou. Ale tady u Ospenu ani ťuk. Kdyby to neřekla dr tak by jedla vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
2.12.14 13:45

@LenďuleB jak to u vás propuklo ta spála? Já občas pochybuju jestli to spála je. Nějaké příznaky tam jsou ale minimální. Tak nevím jestli nemá jen nějaký lehký průběh.

Ve středu v noci měla teplotu 37,8, ve čtvrtek 38,8 to byla nevyšší a pak do večera už jen zvíšená. Bolest v krku, nemohla polikat, a bolelo jí bříško. Jen jednou se jí zvedl žaludek ale pak už ne. V pátek měla večer už vyrážku v tříslech, pod kolenama, trochu v podpaží. V sobotu měla lehce vyrážku už nad pupíkem ale fakt slabou. Jinak žádný malinový jazyk který se loupe, ani okolo pusinky neměla bílo, ani na uších a rukou nic. Tak nevím. Musím věřit dr z pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
2.12.14 15:48
@Pája 01 píše:
@LenďuleB jak to u vás propuklo ta spála? Já občas pochybuju jestli to spála je. Nějaké příznaky tam jsou ale minimální. Tak nevím jestli nemá jen nějaký lehký průběh.Ve středu v noci měla teplotu 37,8, ve čtvrtek 38,8 to byla nevyšší a pak do večera už jen zvíšená. Bolest v krku, nemohla polikat, a bolelo jí bříško. Jen jednou se jí zvedl žaludek ale pak už ne. V pátek měla večer už vyrážku v tříslech, pod kolenama, trochu v podpaží. V sobotu měla lehce vyrážku už nad pupíkem ale fakt slabou. Jinak žádný malinový jazyk který se loupe, ani okolo pusinky neměla bílo, ani na uších a rukou nic. Tak nevím. Musím věřit dr z pohotovosti.

Natálce stoupla teplota na 38,2. Měla po obličeji, na krčku, zádíčkách a bříšku takovou červenou krupičku, která vypadala jako vyrážka, ještě večer měla teploty, druhý den bez teplot. Špatně jí nebylo, bříško nebolelo, jen krček. Malinový jazyk nevím, koukala jsem, nejsem doktorka, přišel mi červenější a na něm bílý povlak. Dnes jsme byli u Dr. pan doktor kouknul a bylo mu to jasný. Máme atb do příštího pátku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí