Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vsem. V patek jsme byli preockovat priorixem. V so vecer zacala kaslat dala sem tussin aby sr vyspala vlhke rucniky atd. Dnes pres den jakz takz ale uz zacina zase kaslat a i vykaslala kousek tuheho hlenu. Na vecer uz nemam davat zadne kapky jen caj na kasel? Ma takovy dusivy na vykaslavani. Ted vypila trochu sunaru tak nevim jestli ji to bude drazdit. Co byste poradili jak ji pomoct, a zitra rano ji dat stoptusin? Ma to z preocka nebo nachlazena
Ahoj, Stoptussin můžeš dávat normálně 3× za den, i před spaním. Je na suchý i vlhký kašel.
@vendelinecek podlož jí co nejvíc hlavu a pokud bude kašlat, tak kapej kapky a pořádně vyvětrej. Já teda kapu kapky, jenom když kašle, preventivně ne.
Je na pribalovem letaku ze jen do 17hod prave. Tak se bojim. Jinak teploty nema jrn ten kasel trochu ryma zacina.Tak ji dam spat bez niceh
@vendelinecek Já dávám Sinecod. Jo a doktorka nám teď doporučila Prospan.
Z očka to být může. syn dostal priorix v půlce července, a od té doby nebyl den, dky by nezakašlal aspoň 5 krát. zpočátku to bylo jak u vás, začalo to 4. den po očku, chrapot, silný kašel, pak se hodně zmírnil, ale úplně se toho nezbavil celých 5 měsíců. už máme žádanku na ORL, a pak popř. na alergologii
tak držím palce, ať vám to úplně zmizí, za pár dní.
Taky to teď řeším a kapky po 17 hodině nedávám, v noci jí víc nabalim a nechávám tak do 1 otevřenou ventilačku, líp se jí spinká a samozřejmě ty pleny na postýlku
Na noc při kašli na doporučení dr. dáváme Fenistil kapky. Jinak přes den Mucosolvan nebo Stoptusin, dle toho, jaký kašel je. Po podání Fenistilu spí krásně celou noc, i když celý den kašle.
@sad 1 fenistil to jsou ty co se davaji na ruzne vyRAZKY JE I MAST. TO JI MAM DAT KDYZ BUDE NEJAKY ZACJVAT KASLE,? Ma vlhky
@sad 1 píše:
Na noc při kašli na doporučení dr. dáváme Fenistil kapky. Jinak přes den Mucosolvan nebo Stoptusin, dle toho, jaký kašel je. Po podání Fenistilu spí krásně celou noc, i když celý den kašle.
Také dáváme na noc Fenistil kapky, když kašlou. Je to antihistaminikum (tlumí alergické reakce), ale dává se na noc i na kašel, protože snižuje otok sliznic. Takže nám doktorka při kašli většinou dává přes den něco na kašel a na noc Fenistil.
Z očkování to být může, malá měla po první dávce zánět spojivek, zánět horních cest dýchacích a týden šílený horečky. Já jsem si jistá, že to bylo z očkování, ikdyž doktorka říkala..že určitě ne. Naštěstí máme za sebou i druhou dávku, na tu nebyla reakce žádná..naštěstí.
A jinak na kašel malý hodně pomohl bud stop kašel, nebo prospan.