Testy na Downův syndrom

94
7.11.11 13:55

Dawnův syndrom

Ahojky všem, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s testem na Dawnuv syndrom ve 12. týdnu těhotenství. Paní doktorka mě do toho tak nenápadně tlačí, že to neplatí pojišťovna, stojí to 1400,–kč a že bych si to měla nechat udělat… Je mi 28 let a nikdo u nás v rodině nikdy žádně postižení nebylo . Jsem z toho všeho zmatená. Známí mě od toho odrazuje, že to není 100% a že pokud budou výsledky špatný jen z toho budu mít stres a stejně to může dopadnout jinak… od přítele měli ten tes hrazeny pojisťovnou v 16.týdnu a měli riziko 1:80 a šli na plodovou vodu a stejně bylo mimi v pořádku. Já jsem zmatena a dočítám se jednou tak a podruhé tak…že z nás jen doktoři tahají peníze … :-( máte někdo zkušenost děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Marry11
7.11.11 13:58

určtitě jít co to je 1400 kč upřímně zato aby se udělali veškerý testy co se dají udělat to zto stojí nebot zkazit život dítěti, kdyby něco nebylo Ok bych nedokázala.
Ted se přidají další že dítě je dar i nemocné…

Neboj bude vše v pořádku to odbočuji. Už hodně daleko.

Určitě jít a navíc je to zážitek jak má 5 cm ju krása :oops:

• Citovat
  • Upravit
4780
7.11.11 13:58

Na ten test ve 12.týdnu bych určitě šla. Je rozhodně spolehlivější, než triply v 16. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
7.11.11 14:00

anabelka čekáš na potřetí holčičku?

mně už je to fuk jen at je to mimčo zdravé ale jestli ste to napotřetí rozlouskly, my uvidíme za necelý rok co bude a už přemýšlím že ji budu stojit s Nelinkou k sobě :lol:

• Citovat
  • Upravit
616
7.11.11 14:01

Kolem 12. týdne se dělá NT+ screening, stojí asi těch 1400 kč a je určitě daleko spolehlivější než tripple test v 16. týdnu. Berou ti krev a dělají UTZ, výsledky dají dohromady z obou vyšetření.
Naopak ty tripple testy hrazené pojištovnou často vycházífalešně pozitivně a pak musíš na odběr plodobé vody.
Jestli ti můžu radit, běž na ten NT+ placený screening a ty tripply pak ti už ani dělat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
7.11.11 14:02

No já právě asi půjdu … snad to bude vše ok.. byla jsem na ultrazuku a mimi krasně roste a srdíčko bouchá o sto šes :-) Moc se na něj těšíme po dvou letech snažení a po dvou samovolných potratech… tak se bojím aby bylo všechno v pořádku.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.11.11 14:02

No, ono záleží, jak se k tomu stavíš. Kdybys na ten prvotrimestrální test nešla a pak ti vyšli v 16.tt triple testy třeba 1:200, šla bys na plodovku?
Triple testy mají chybovost až 30%, to je poměrně dost vysoké číslo, prvotrimestrální testy mají záchyt 90% vad.

Pokud bys pak stůj co stůj šla na triply, tak mi přijde prvotrimestrální test zbytečný. Pokud by ses řídila výsledkem prvotrimestrálního testu a triply odmítla, tak mi to přijde jako lepší řešení.
(no a úplně nejlepší je nejít ani na jeden a těšit se na miminko, ať je jaké chce :mrgreen: Ale to už je jen pro nás „alternativce“ :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
7.11.11 14:03

Marry manžel chce překvapení, před ním nesmím nic ani naznačit. Já pevně doufám, že to holčička bude, ale hlavně když to bude zdravý… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.11.11 14:04

Žádný test není na 100% přesný a prvotrimestrální screening je více spolehlivý než triply (ty testy v 16.tt) Není to jen na Dawnův syndrom, ale i další vývojové poruchy.
Hlavně si myslím, že čím dřív na případnou poruchu přijdou, tím lepší.

• Citovat
  • Upravit
896
7.11.11 14:06

Ahojky, je to 1.trimestrální screening. Byla jsem na něm také. Doktor mě poslal do nemocnice na Bulovku. Nic jsem neplatila. Nevím asi je to jak kde. Ale není to test jen na dawnův syndrom. A navíc půjdeš pak na velký UZ kde ti mimčo hezky přiblíží a můžeš krásně vidět ručky a hlavičku. A kontrolují tam i orgány. Takže já si myslím, že to není vyhazování peněz ikdyby sis to měla platit sama. A přesnost je tam 90%. Což je vysoká přesnost. Každopádně je to na tobě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
7.11.11 14:06

Je to naše první mimi a nechci nic zanedbat… když bych na to nešla po těch potratech tak bych si připadala fakt jako nezodpovědná.. na druhou stranu mám trochu nervy ale lepší to vědět hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
7.11.11 14:07

jsou místa kde chtěj 1000 a jinde 1500 někde 0. chce to hledat na netu a zavolat zeptat se. ale určitě bych šla je lepší než tripltest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
7.11.11 14:10

no ten můj tvrdil důležitý je kombinovaný test z 1 screeningu v kombinací s tripple testy já absolvovala vše a mně tripple vyšly ještě o 15 000 lépe měli jsme riziko 45 000 na nemocné mimčo 12+ byl 29 000 a pak už by mělo jít vše hladce ale muže a nemusí ono je to boj až do konce než se mimčo narodí aspon u nás to tak bylo ale narodilo se zdravý čiperný usměvavý spavý no prostě andílek :lol:

an uf tak to si počkáte neboj my dlouho též nevěděly nakonec jsem vbůec nic nekoupila at nemám oblečení na sestřičky 2× a ted si sem tam něco dokoupím. A je to.
Mně už je to jedno co to bude jen at je to další sladký andílek za nějaký ten rok když muž tvrdí neprodáme oblečení a skladuju do krabic a prodej si jen to co nepoužíváš u Nelinky :oops:

• Citovat
  • Upravit
94
7.11.11 14:12

O peníze mi ani tak nejde, ne že by jsme byli boháči to vůbec ale lidi vyhodí peníze za blbosti a tohle i kdyby stalo 2000.- tak si myslím, že dělám něco pro mimi :-) jen se nechci pak třepat hrůzou, jsem hrozně upjatá dlouho jsme se snažili a tak se teď o malé bojím … ale děkuji za rady je to fajn mít se kde vypovídat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
7.11.11 14:16

neboj my ted vyhodili okem 1450 Kč podvod na internetu (muzj muž řekl stanous e horší věci, hlavně že máme děti zdravé)
víš co nás stála jen Nelinka nebyla z umělého oplodnění ale celkově co nás stála to tě nechci strašit jako v propočtu mimčo stojí už ještě než se narodí vitamíny magnezium a to další a další…
Takže 1400 za první úsudek zda je vše jak má je ještě levný já bych zato byla ochotná dat víc :lol:

takže jim to tam vesele zaplat a koukejte fakt to zato stojí mít ověřený že je to OK než nějaký tripple test a ještě až za další měsíc.

Jejda obě spí to je lahoda :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí