Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A vyloučili jste na gastru i intoleranci laktózy, celiakii a další alergie? Syn měl něco podobného, nejdřív bylo podezření na zánět slinivky. Nakonec je to intolerance laktózy. Pokud má kompletní všechna vyšetření a bez nálezu, zvážila bych psychologa.
@caroline_cari píše:
@nozu ano, celiakie vyloučena a všechny potravinové alergie také.
porucha příjmu potravy - anorexie - psycholog, psychiatr
@caroline_cari no, pak už mě napadá fakt jen ten psycholog. Syna bolí to břicho i ze stresu, je hodně citlivý. Sezení mu fakt pomáhají. Divím se, že už vám to dětský lékař nebo na gastru nedoporučili.
Syna na podzim taky nekolik tydnu bolelo bricho + nechutenstvi a pocity na zvraceni, ale on naopak hodne presne lokalizoval zaludek. Nakonec po vsech negativnich vysetrenich jsem mu se souhlasem detske nasadila Helicid 10 a po 3 tydnech to zmizelo, takze v nasem pripade asi nejaka neuroza/prekyseleni zaludku. ![]()
A jeste me napada, zda to nemuze mit souvislost treba i s nejakym gynekologickym problemem? MS ma?
@Hobitka píše:
A jeste me napada, zda to nemuze mit souvislost treba i s nejakym gynekologickym problemem? MS ma?
To je fakt.
dcera kolem třináctého roku trpěla na bolesti břicha. I jsem pro ní šla několikrát do školy. Pak jsme vypozorovaly, že to chodí v intervalech jako menstruace, která se jí spustila po cca půl roce na to. A má tedy dost bolestivý průběh stále. Ale k tomu by mi nesedělo to nechutenství. ![]()
@caroline_cari píše:
@Hobitka ms má, teď to bude čerstvě rok, na gyn. vyšetření jsme byly.
Tím pádem už opravdu zbývá jen ta psychoterapie…
Ahoj všem, mám dotaz protože už fakt nevím co mám dělat a jak to řešit. Dceru často bolí břicho v pravo dole (místo asi tam, kde je slepák), prolezli jsme všechny vyšetření, CT, gynekologii, gastro.. Nikde na nic nepřišli, všechny výsledky byli ok, vždycky nějak tak měla chuť k jídlu (když už ne, bylo to třeba 2 dny), jenže teď moc jíst nechce, břicho ji někdy bolí, někdy nebolí ale jíst prostě nechce, snídani vůbec, svačinu sní půlku rohlíku+ třeba trochu okurky, oběd prý občas (chodí do jídelny) a večeři si dá taky třeba jen půl rohlíku, jenže to všechno co sní, si myslím že je spíš jako „aby byla máma spokojená“ zatím neubírá na váze, ale jestli to takhle půjde dál tak bude
dcera je dost hubená, takže by to bylo ještě horší.. k doktorovi lezeme pořád ale vždy nás pošle domů, jsem z toho fakt vyčerpaná
už nevím co s ní a kam, může to být blbost ale může to být vážný, bojím se o ní a doktoři mi dávají najevo, že jsem asi úplně blbá že tam s ní pořád lezu