Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Beaaata No spíš jako dańový poplatník nemá potřebu ten systém zbytečně zneužívat a zatěžovat něčím, co se dá vyřešit doma nebo max. u obvoďáka. ![]()
@ZuzanaT díky za radu. Malého prohlížím ale ničeho jsem si nevšimla. Hlavně jsme dnes ani nikde nebyli, tak netuším kde k tomu přišel. Ze včerejšího dne to mít nemůže. Klíště bylo úplně mini. Prvotně jsem jela do lékárny kde mi řekli, že pro tak malé mimi nic nemají, ať zajedeme k doktorovi.
@ZuzanaT Nedávno jsem měla klíště, menší než špendlíková hlavička. Na to snad ani pinzeta není… ![]()
@KeckaJ Jo, taky máme zásadně jen ty malinké. Pinzetou s emi dařilo vyndat až ty nacuclé u zvířat. Takže na násl lidech to normálně zastříknu desinfekcí a viklám uchošťourem.
@Svistice doporučuji u své ZP zjistit přehled uhrazených poplatků a pak si porovnat s tím co jste si dovolila využít. Ze své vlastní zkušenosti jsem si předplatila na důchod, takže po mé výjimečné a jednorázové návštěvě zdravotnického zařízení nemůže nikdo nic namítat.
@Beaaata Neměj péči, o cenách zákroků ze zdravotního deníku mám přehled. Takže vím, že za blbé vlezení do ordinace při preventivce cáluje pojišťovna třeba 350 Kč.
Proto mi přijde naprosto zbytečné lézt k doktorovi s něčím, co doma zvládnu s trochou lihu či jiné desinfekce a uchošťourem zadarmo. U mimin se postup od dospělého neliší.
A pochybuju, že jsi za svůj život odvedla ať tak vysoké zdravotní daně a nevyužíváš žádnou péči, aby jsi měla už předplacíno na důchod.
@Svistice zdravotní daně ( daň má trošku jiný význam, tady ti trošku vázne terminologie ) jsem neodvedla žádné ale plateb za zdravotní pojištění spousty
ale nebude mi vadit když tě nechám na pochybách
nemám snahu tě o ničem přesvědčovat.
@Beaaata Ale u nás neexistuje nic jako zdravotní pojištění. Jelikož tu funguje solidární systém, tak platíš prostě zdravotní a sociální daň, i když tom říkají pojištění. ![]()
@Svistice nevím o tom, že by sociální pojištění bylo mimo výdělečnou činnost státem vynutitelné a tak samo v jistých případech je zdravotní pojištění úplně to samé. Naopak slovíčko daň je charakterizováno jako státem vynutitelná položka státního rozpočtu, tudíž o slově jako o dani nemůže být řeč. Toto ti ale poví i Google ![]()
@KeckaJ píše:
@ZuzanaT Nedávno jsem měla klíště, menší než špendlíková hlavička. Na to snad ani pinzeta není…
Nám na většinu funguje betadina a namočený vatový tampon. Pinzeta není třeba.
@Zumpa píše:
Je to hloupý prolhaný fejk, na chirurgii by ji s tímhle vyhodili.
Bohužel ne.
@Beaaata píše:
@Svistice doporučuji u své ZP zjistit přehled uhrazených poplatků a pak si porovnat s tím co jste si dovolila využít. Ze své vlastní zkušenosti jsem si předplatila na důchod, takže po mé výjimečné a jednorázové návštěvě zdravotnického zařízení nemůže nikdo nic namítat.
Gratuluji k tvé jistotě, že až do důchodu budeš zdrava.Taky jsem si to myslela, dokud mi ve 29letech nediagnostikovali Crohna a následně RA. Takze léčba drahá jak s…Když vidím, kolik se za mě platí měsíčně, to jsem nikdy nezaplatila a nezaplatim. Tvá jistota mě udivuje. Preji zdraví tobe a tvé rodině, ale i zdraví umí být dost vrtkave…
@Beaaata píše:
@Svistice nevím o tom, že by sociální pojištění bylo mimo výdělečnou činnost státem vynutitelné a tak samo v jistých případech je zdravotní pojištění úplně to samé. Naopak slovíčko daň je charakterizováno jako státem vynutitelná položka státního rozpočtu, tudíž o slově jako o dani nemůže být řeč. Toto ti ale poví i Google
Však on by ti ten Google řekl i to, jak vytáhnout klíště. ![]()
My jsme jednou byli u pediatra, protoze kliste neslo diteti vytahnout. Nijak divne se na nas netvarili. I tak jsem si prisla blbe lest tam jen s klistetem.