Dcera 2,5 mela kliste

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
6.8.20 15:34

@Beaaata No spíš jako dańový poplatník nemá potřebu ten systém zbytečně zneužívat a zatěžovat něčím, co se dá vyřešit doma nebo max. u obvoďáka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.8.20 15:35

@ZuzanaT díky za radu. Malého prohlížím ale ničeho jsem si nevšimla. Hlavně jsme dnes ani nikde nebyli, tak netuším kde k tomu přišel. Ze včerejšího dne to mít nemůže. Klíště bylo úplně mini. Prvotně jsem jela do lékárny kde mi řekli, že pro tak malé mimi nic nemají, ať zajedeme k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
6.8.20 15:37

@ZuzanaT Nedávno jsem měla klíště, menší než špendlíková hlavička. Na to snad ani pinzeta není… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.8.20 15:40

@KeckaJ Jo, taky máme zásadně jen ty malinké. Pinzetou s emi dařilo vyndat až ty nacuclé u zvířat. Takže na násl lidech to normálně zastříknu desinfekcí a viklám uchošťourem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.8.20 15:40

@Svistice doporučuji u své ZP zjistit přehled uhrazených poplatků a pak si porovnat s tím co jste si dovolila využít. Ze své vlastní zkušenosti jsem si předplatila na důchod, takže po mé výjimečné a jednorázové návštěvě zdravotnického zařízení nemůže nikdo nic namítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.8.20 15:44

@Beaaata Neměj péči, o cenách zákroků ze zdravotního deníku mám přehled. Takže vím, že za blbé vlezení do ordinace při preventivce cáluje pojišťovna třeba 350 Kč.
Proto mi přijde naprosto zbytečné lézt k doktorovi s něčím, co doma zvládnu s trochou lihu či jiné desinfekce a uchošťourem zadarmo. U mimin se postup od dospělého neliší.

A pochybuju, že jsi za svůj život odvedla ať tak vysoké zdravotní daně a nevyužíváš žádnou péči, aby jsi měla už předplacíno na důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.8.20 15:55

@Svistice zdravotní daně ( daň má trošku jiný význam, tady ti trošku vázne terminologie ) jsem neodvedla žádné ale plateb za zdravotní pojištění spousty ;) ale nebude mi vadit když tě nechám na pochybách ;) nemám snahu tě o ničem přesvědčovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.8.20 15:59

@Beaaata Ale u nás neexistuje nic jako zdravotní pojištění. Jelikož tu funguje solidární systém, tak platíš prostě zdravotní a sociální daň, i když tom říkají pojištění. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.8.20 16:05

@Svistice nevím o tom, že by sociální pojištění bylo mimo výdělečnou činnost státem vynutitelné a tak samo v jistých případech je zdravotní pojištění úplně to samé. Naopak slovíčko daň je charakterizováno jako státem vynutitelná položka státního rozpočtu, tudíž o slově jako o dani nemůže být řeč. Toto ti ale poví i Google ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.8.20 16:28
@KeckaJ píše:
@ZuzanaT Nedávno jsem měla klíště, menší než špendlíková hlavička. Na to snad ani pinzeta není… :roll:

Nám na většinu funguje betadina a namočený vatový tampon. Pinzeta není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
6.8.20 16:32
@Zumpa píše:
Je to hloupý prolhaný fejk, na chirurgii by ji s tímhle vyhodili.

Bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
6.8.20 17:31

Chytrá jak rádio, ale klíště vytáhnout neumí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
6.8.20 17:47
@Beaaata píše:
@Svistice doporučuji u své ZP zjistit přehled uhrazených poplatků a pak si porovnat s tím co jste si dovolila využít. Ze své vlastní zkušenosti jsem si předplatila na důchod, takže po mé výjimečné a jednorázové návštěvě zdravotnického zařízení nemůže nikdo nic namítat.

Gratuluji k tvé jistotě, že až do důchodu budeš zdrava.Taky jsem si to myslela, dokud mi ve 29letech nediagnostikovali Crohna a následně RA. Takze léčba drahá jak s…Když vidím, kolik se za mě platí měsíčně, to jsem nikdy nezaplatila a nezaplatim. Tvá jistota mě udivuje. Preji zdraví tobe a tvé rodině, ale i zdraví umí být dost vrtkave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
6.8.20 18:48
@Beaaata píše:
@Svistice nevím o tom, že by sociální pojištění bylo mimo výdělečnou činnost státem vynutitelné a tak samo v jistých případech je zdravotní pojištění úplně to samé. Naopak slovíčko daň je charakterizováno jako státem vynutitelná položka státního rozpočtu, tudíž o slově jako o dani nemůže být řeč. Toto ti ale poví i Google ;)

Však on by ti ten Google řekl i to, jak vytáhnout klíště. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22548
6.8.20 18:57

My jsme jednou byli u pediatra, protoze kliste neslo diteti vytahnout. Nijak divne se na nas netvarili. I tak jsem si prisla blbe lest tam jen s klistetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí