Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Oriseka píše:
My jsme jednou byli u pediatra, protoze kliste neslo diteti vytahnout. Nijak divne se na nas netvarili. I tak jsem si prisla blbe lest tam jen s klistetem.
Hele to chápu. Bráchovi jednou tahali hlavičku, protože se při vyndávání klíště přetrhlo. A kamarádka byla s prckem u Dr., protože mělo klíště v koutku na očním víčku a nepustilo se. To bych dvouletému taky měla strach tahat. Ale běžná místa normálně tahám už od batolete, a že se na malou chytají. ![]()
@P4ja píše:
Hele to chápu. Bráchovi jednou tahali hlavičku, protože se při vyndávání klíště přetrhlo. A kamarádka byla s prckem u Dr., protože mělo klíště v koutku na očním víčku a nepustilo se. To bych dvouletému taky měla strach tahat. Ale běžná místa normálně tahám už od batolete, a že se na malou chytají.
Tohle bylo obrovske kliste, tak velke jsem nikdy nevidela a za uchem. Vubec jsem nevedela jak na nej. Pak nam u doktora ukazali takovy hacek, tak jsem je hned koupila v lekarne, ale od te doby porad jen klistata male, ktere odstranim uchostourem. Letos je jich fakt hodne.
@Oriseka píše:
Tohle bylo obrovske kliste, tak velke jsem nikdy nevidela a za uchem. Vubec jsem nevedela jak na nej. Pak nam u doktora ukazali takovy hacek, tak jsem je hned koupila v lekarne, ale od te doby porad jen klistata male, ktere odstranim uchostourem. Letos je jich fakt hodne.
U nás funguje ta betadina. Nebo pro dospělé něco s lihem. A většinou se pustí. Nebo stačí přejet vatovým tamponkem. Na větší mám tu pinzetu na psy. Pěkně se to chytne.
Ja nejucineji vytahuju kliste houbickou na nadobi. Vezmu si cistou houbicku a roh houbicky cimkoli zvlhcim, parkrat prejedu po miste, kde je zakousle kliste a tak do 5ti pohybu houbickou sem a tam se kliste pusti a zustane na houbicce. Jet s klistetem na chirurgii bych se fakt stydela, prijde mi to stejne ujete, jako jet treba k zubari aby ti vymackl pastu na kartacek
No po vašich kárných příspěvcích jsem se zdárně zastyděla
každopádně vy si svými uchošťoury dělejte svým dětem klidně i výtěr z konečníku a pak ho tady společně rozeberte
já si pro jistotu a také s vaším dovolením s případným dalším klíštětem odskočím zase na chíru.
![]()
@Oriseka píše:
My jsme jednou byli u pediatra, protoze kliste neslo diteti vytahnout. Nijak divne se na nas netvarili. I tak jsem si prisla blbe lest tam jen s klistetem.
Já taky jednou u pediatra byla s klistetem. Synovi byl asi rok, pretrhla sem mu klíště a nešla mi vyndat hlavicka. Byla sem na něj sama, a on se pořád otáčel a vrtěl. Měla jsem být doma sama ještě několik dnů, tak jsem zašla k doktorce vlastně aby mi ho jen podrzela. Naštěstí nás zná, ví že zbytečně nejezdime. Minule jsme se ji priznali, že si syn rozseknul hlavu a že jsme to ošetřili sami doma. Řekla jako dobrý, ale občas byste přijet mohli… ![]()
@Koblizkova1980 píše:
Chytrá jak rádio, ale klíště vytáhnout neumí..
@Beaaata píše:
No po vašich kárných příspěvcích jsem se zdárně zastyděla![]()
![]()
každopádně vy si svými uchošťoury dělejte svým dětem klidně i výtěr z konečníku a pak ho tady společně rozeberte
já si pro jistotu a také s vaším dovolením s případným dalším klíštětem odskočím zase na chíru.
![]()
Přeji ti, až budeš jednou potřebovat akutní pomoc, aby tam někdo zdržoval tak jako ty.
@mission84 píše:
Já taky jednou u pediatra byla s klistetem. Synovi byl asi rok, pretrhla sem mu klíště a nešla mi vyndat hlavicka. Byla sem na něj sama, a on se pořád otáčel a vrtěl. Měla jsem být doma sama ještě několik dnů, tak jsem zašla k doktorce vlastně aby mi ho jen podrzela. Naštěstí nás zná, ví že zbytečně nejezdime. Minule jsme se ji priznali, že si syn rozseknul hlavu a že jsme to ošetřili sami doma. Řekla jako dobrý, ale občas byste přijet mohli…
Ja myslim, ze lidi obcas chodi s klistetem k doktorovi. Prave to pretrzeni a nebo lidi, co ho maji na mistech, kam si nedosahnou a nemaji treba vubec nikoho, kdo by pomohl. Letos jsem uz vytahla tak 8 klistat a jde mi to pekne. Jednou jsem ale vytahovala kliste snad pul hodiny. Takove uplne malinkate a uz jsem myslela, ze ho fakt nevytahnem, ale nakonec se povedlo. Zrovna letos jsem byla se synem na chirurgii s rozseklou hlavou a taky jsem byla hodne nerozhodna, jestli jet, ale nakonec jsme jeli, protoze to bylo v obliceji, tak aby tam nezustala nejaka oskliva jizva.