Dcera se nevěnuje psovi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5943
10.3.24 11:38
@Wani píše:
Chudak pes, pristup cele rodiny hrozny. Predpokladam, ze je odnekud z Bazose, ne?

Mě je toho pejska líto. My máme křížence čivavy a je mu už 15 let. Teď náhle onemocněl. Byla to střevní viróza, skončil na hospitalizaci na veterině. Jsem šťastná, že to přežil. Je už ale hodně starý a je to opravdu starost, celý den učůrává a ukakává. Chodíme ven, je na plínách a koupeme. Bojím se, že když je této rodině zatěžko pejska normálně venčit, že seniorský věk by odmítli řešit úplně a pejsek by skončil zle. Navíc péče někdy stojí dost peněz. Myslím tím třeba veterinární ošetření. Ať ho raději někomu dají. Je to živý tvor a takové zacházení si nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15449
10.3.24 11:42
@nikusnik981 píše:
Zdravím,
Pořídila jsem dceři psa už je to cca rok první rok se dcera psovi opravdu příkladně věnovala nicméně, nyní to nějak pohaslo to její nadšení z psa asi opadlo a nyní je pes neustále zavřený doma.
Dcera raději tráví dny u PC s kamarádkou a hrají nějaké hry netuším o co jde :nevim: :nevim:.
Nicméně, týden jsme byli teď s manželem pryč a tchýně mi sdělila, že dcera byla s fenkou venku na procházku jen jednou během odpoledne po škole jinak se jí vůbec nevěnovala.
Přemýšlím, jak to řešit zda dát psa pryč nebo najít jiné řešení pes je čivava fenka a dceru asi přestal bavit nebo nevím já sama na psa čas nemám dceři je 18 let.
Jak by jste to řešili?

Pořádnou z každé strany by jste potřebovaly s dcerunkou obě dvě. :roll:
Proč jsi 17 letému člověku pořizovala psa? :roll:

Kontaktuj tu chovnou stanici, zda si psa nevezmou zpět ( jistě je pes z chovky a ne od množitele, že? :) ), nebo zda mu nenajdou majitele.
Všude se bude mít líp, než u vás …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5943
10.3.24 11:42

Zakladatelka si účelově založila profil. Myslím, že si je vědoma, že selhali a chtěla se vyhnout následkům založené diskuze. Ta se tu už neobjeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15449
10.3.24 11:45
@Kipa22 píše:
Zakladatelka si účelově založila profil. Myslím, že si je vědoma, že selhali a chtěla se vyhnout následkům založené diskuze. Ta se tu už neobjeví.

Nebo se zas někdo jenom nudí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59367
10.3.24 11:46

@nikusnik981 pes se kupuje pro celou rodinu, ne jen pro jednoho člena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10026
10.3.24 12:14
@Kipa22 píše:
Mě je toho pejska líto. My máme křížence čivavy a je mu už 15 let. Teď náhle onemocněl. Byla to střevní viróza, skončil na hospitalizaci na veterině. Jsem šťastná, že to přežil. Je už ale hodně starý a je to opravdu starost, celý den učůrává a ukakává. Chodíme ven, je na plínách a koupeme. Bojím se, že když je této rodině zatěžko pejska normálně venčit, že seniorský věk by odmítli řešit úplně a pejsek by skončil zle. Navíc péče někdy stojí dost peněz. Myslím tím třeba veterinární ošetření. Ať ho raději někomu dají. Je to živý tvor a takové zacházení si nezaslouží.

Je to tak, cast lidi chteji psa uspat, jakmile s nima zacne byt nejaky maly problem. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5943
10.3.24 12:27
@Wani píše:
Je to tak, cast lidi chteji psa uspat, jakmile s nima zacne byt nejaky maly problem. :roll:

Já to vím. Je to hrozné. Přitom, když vážně onemocní oni, tak je mají z toho za každou cenu dostat a když jsou staří, tak se o ně má rodina starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.3.24 12:33

V 17 letech by dítě už mělo odhadnout zda se o osa opravdu chce postarat. Já bych si s ní velmi rázně promluvila. U PC se dá vypnout internet, omezit aktivita, atd… Samozřejmě osa si pořizuje celá rodina, ale mně by tohle vadilo jako rodiči. Jsme zodpovědní co k sobě připoutáme. Jako vy tak dcera.

• Citovat
  • Upravit
14574
10.3.24 12:41

Já myslela, ze dceri je 10😂 desetiletý bych sebrala myš, osmnáctiletý bych sáhla na kapesny, případně změnila heslo na wifinu, pokud pes nebude venčen. Na druhou stranu mate ho vencit taky, je i váš, když spolu všichni bydlíte. Když jste vy dva staří psa nechtěli, neměli jste ho kupovat. Dcera až by odesla za par let z domu, mohla si psa koupit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.24 13:00
@terien píše:
Jste nezodpovědní a líní celá rodina. Dejte psa někomu, kdo se o něj bude pořádně starat.

Psa určitě někomu jen tak nedám je to papírová čivava stala 25 tisíc když už bych dávala pryč tak prodat darování nepřichází v úvahu.
Díky za přínosný komentář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.24 13:03

@Kipa22
Je to papírová čivava stála 25 tisíc zadarmo bych ji nedala to nepřichází v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6617
10.3.24 13:04
@nikusnik981 píše:
Psa určitě někomu jen tak nedám je to papírová čivava stala 25 tisíc když už bych dávala pryč tak prodat darování nepřichází v úvahu.
Díky za přínosný komentář

Ty v tom tvoreckovi vidíš jen ty peníze :roll: a to hádám ještě nebyla vůbec nemocná a veterina vás nic nestála. Celé je to jaksi na hlavu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.3.24 13:05

@nikusnik98 tak v tom případě předpokládám, jste povinni informovat chovatele a psa mu nabídnout zpět k odkupu. Nebo by vám měl. pomoc najít jiného majitele. Ale každopádně by o tom měl vědět. A každý normální chovatel si ji vezme zpět.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
10.3.24 13:11
@nikusnik981
@nikusnik981 píše:
@Kipa22
Je to papírová čivava stála 25 tisíc zadarmo bych ji nedala to nepřichází v úvahu.

Já bych jí taky nikdy nedarovala. Jen z jiného důvodu. A to jest množení štéňat pro nějakou množku, předkupníka.

• Citovat
  • Upravit
33339
10.3.24 13:14
@nikusnik981 píše:
Zdravím,
Pořídila jsem dceři psa už je to cca rok první rok se dcera psovi opravdu příkladně věnovala nicméně, nyní to nějak pohaslo to její nadšení z psa asi opadlo a nyní je pes neustále zavřený doma.
Dcera raději tráví dny u PC s kamarádkou a hrají nějaké hry netuším o co jde :nevim: :nevim:.
Nicméně, týden jsme byli teď s manželem pryč a tchýně mi sdělila, že dcera byla s fenkou venku na procházku jen jednou během odpoledne po škole jinak se jí vůbec nevěnovala.
Přemýšlím, jak to řešit zda dát psa pryč nebo najít jiné řešení pes je čivava fenka a dceru asi přestal bavit nebo nevím já sama na psa čas nemám dceři je 18 let.
Jak by jste to řešili?

To nemyslíš vážně že ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný