Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
mám otázku - nechali byste svou šestnáctiletou dceru, které bude za chvíli 17 jít přes den ke příteli, kterému je 18? Jsou spolu 9 měsíců. A přespat?
Děkuji
Jo.. je téměř dospělá.. dala bych ji ještě balíček kondomů
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
mám otázku - nechali byste svou šestnáctiletou dceru, které bude za chvíli 17 jít přes den ke příteli, kterému je 18? Jsou spolu 9 měsíců. A přespat?
Děkuji
Určitě… Čeho docílíš tím, že ji jít nenecháš?
jestli se bojíš toho že spolu budou spát, tak můžeš být v klidu, jelikož až budou chtít /pokud chtějí tak je milion míst, kde se to dá uskutečnit i mimo přespávání u něj
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
Děkuji
A ceho se bojis? Sex můžou mít legálně od 15, třeba spolu už dávno něco měli. ![]()
Nebo ji budeš mít pod zámkem? Do kdy, do osmnácti?
Jak píše @martina.se, vybavila bych ji krabičkou kondomů.
Přes noc bych ji tam nenechala.
Ackoli je mi jasné, že sex mohou mít i přes den, tak na to, aby v 16 byla přes noc u přítele ní přijde brzy.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
Děkuji
Přes den ano, večer by šla spát domů. Jsem staromódní matka.
Dekuji rodicum. Kdyz jsem mela vaznejsi znamost a bandu kamaradu a kamaradek, nechavali me s nima v tomto veku jezdit i na chatu, na akce a bylo to fajn. Pritele znali, takze mu verili. Jedine, co byla podminka, kdyz se jelo autem - jet jedine s pritelem (jako ridic), ne kamarady.
Nechala. A ten přítel by klidně mohl spávat i u nás.
Komu pomůžu, že jim budu zakazovat se scházet? Stejně si k sobě cestu a příležitost najdou.
Maximálně moje trapné připomenutí, že mají být opatrní, když budou provozovat mehehe 🙃.
Jo nechala. Čím větší důvěru jí projevíš, tím víc se ti otevře. V jejím věku jsem rodičům lhala, že spím u kamarádky. Což bylo možná ještě horší, protože nikdo nevěděl, kde vlastně vůbec jsem, kdyby se mi něco stalo.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
Děkuji
Pokud bych ho předem znala, věděla kde bydlí, tak ano a ano. Přes den určitě. Nebo to ji budeš držet doma a stalkovat kam chodí? My se teda rodičů v tomhle věku ani neptali ke komu můžeme přes den jít a ani sme jim nehlásili, kde zrovna sme. Akorát to přespávání sme domlouvali předem.
Rodiče mě nechali přes celou republiku k mému tehdejšímu příteli, když mi bylo 16.
Samozřejmě jako první přijel on k nám, přespal a seznámil se a rodiči. Pak jsme se střídali, jak se to komu hodilo.
Moje švagrová zakazovala holce přítele. Ještě v 19r. ji dávala příkazy a zákazy
. Mladá se nakonec sbalila, odstěhovali se pryč. Teď mi brečela švagrová na návštěvě o víkendu, že se s ní holka 3 roky nebaví vůbec. Že ji od sebe odřízla. Její dcera to cítí, že ji bylo křivděno. Jsem i s ní v kontaktu. Švagrová to zbytečně přeháněla. Žádná důvěra. Nedělej stejnou chybu.
Ahoj všichni,
Děkuji