Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, moje dvouleta dcera ma od noci rymu, ale za zadnou cenu si nechce nechat caknout sprej do nosu, kdyz ho vyndame, zacne hystercit. Mam ji caknout proti jeji vuli nebo to nechat byt? Nevim, co je pro ni lepsi…
Našemu malýmu se to ze začátku líbilo, ale pak taky nechtěl a hysterčil, stříkala jsem proti jeho vůli, pro jeho dobro.
@Lenca27 píše:
Ahoj, moje dvouleta dcera ma od noci rymu, ale za zadnou cenu si nechce nechat caknout sprej do nosu, kdyz ho vyndame, zacne hystercit. Mam ji caknout proti jeji vuli nebo to nechat byt? Nevim, co je pro ni lepsi…
Dokud to teče nebo jde vysmrkat, tak bych to nechala plavat.
Urcite striekat aj proti voli, neliecena nadcha moze zist na priedusky a cele si to zbytocne skomplikujete ![]()
Taky bych stříkla, měla jsem to už nacvičené, klekla jsem si na zem, malého jsem položila na zem, dala jsem hlavu mezi moje kolena, jednou rukou chytla ruce a stříkla. Rozhodně menší zlo, než třeba zánět ucha a nebo už to, že se třeba lépe vyspí.
Když je to vodová rýma, tak neřeším a nestříkám nic do nosu. Když neteče a nejde vysmrkat, tak i proti jeho vůli.
Proč to dělat proti jeho vůli, když jde jen o hloupou rýmu? ![]()
Aby pak neměl podobný porblém s daleko závažnějšíma věcma ![]()
Ryma tece, smrkat neumi… ale podle me se ji i ucpava nos, protoze vyvadi, tak proto se ptam ![]()
Popadla bych ji zezadu a stříkla. Otázka minuty a uvolní se ji nos ![]()
@Tichošlápek píše:
Popadla bych ji zezadu a stříkla. Otázka minuty a uvolní se ji nos
Přesně tak, využit moment překvapeni. A na nic bych dávala i nejaký ten Nasivin, at muze dýchat. Jinak se jí to muze vrazit i do uší a to je pak teprve něco.
My měli páchaná ouška asi 3×, nabídla jsem ji vždy za to bombónek, nebo nějakou odměnu. Abychom neskončili na pohotovosti a s antibiotiky.
@Lenca27 píše:
Ryma tece, smrkat neumi… ale podle me se ji i ucpava nos, protoze vyvadi, tak proto se ptam
Decko chytit, nos odsat ( idealne odsavacky na vysavac baby vac nebo nosatko) a potom kapky. Treba Nasivin… urcite na noc, oplaskne sliznice, decko lip spi.
@BellinkaX píše:
Decko chytit, nos odsat ( idealne odsavacky na vysavac baby vac nebo nosatko) a potom kapky. Treba Nasivin… urcite na noc, oplaskne sliznice, decko lip spi.
Jo, taky jsem odsavala na sílu. Malou jsem zaklekla, sice řvala, ale ty hleny aspoň na noc a po ránu musí ven, jinak hrozí problém.
@Lenca27 pokud ta rýma teče ven a nebo ji dcera vysmrká, tak nic nestříkej, zbytečně jí to zošklivíš ![]()
Smrkat ji nauč, máš k tomu teď příležitost
Naše děti to v tomhle věku bavilo.
Je možný, že má nateklý sliznice nebo je tý rýmy hodně, ale prostě když teče, tak nic nedávám ![]()