Noční děsy - neurolog?

7527
23.4.16 08:29

Já spíš než neurologa, bych primárně hledala přírodní cestu, homeopatika, nebo něco podobného, evidentně se jí zdají špatné sny, já to chvíli měla s malou, teda ne v takové míře, ale nechtěla spát ani přes poledne kvůli tomu, už jsem i pátrala a tuším že existují i homeopatika pro špatně spící děti.
U neurologa bych se bála že by nad tím buď mávl rukou, nebo nasadil nějaké oblbováky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14895
23.4.16 08:29

@JayLee noční desi v tomto věku jsou normální..ne všechny děti je maji ale maji..nervový systém není zralý a vypořádává se se zážitky takto..časem to přejde. Pokuste se aby dvě hodiny před spaním nebyla vystovavana nějakým zážitkům..ale ono to opravdu přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.4.16 08:41

@JayLee Je to normální, má to co dočinění z nezralostí nervové soustavy a se špatnopu schopností přechodu z jedné spánkové fáze do druhé. Přejde to, lékař se má vyhledat až pokud to dítě nepřejde do nástupu do školy. Navíc se jedná většinou o přechodné stavy - dítě třeba pár dní/týdnů/měsíců běsy má, pár ne.
Osobně bych tedy dítě v období běsů nikomu na hlídání nedávala.

Edit: Nejlepší je dítě v akutní fázi prostě nechat, pokus o kontakt, uklidňování a chování to většinou jen zhoršují. Případně vzít dítě k otevřenému oknu, ono ho to probere a pak může zase usnout.
Některým dětem (nebo v některých obdobích) pomáhá vzít na spaní k sobě do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.16 09:07

Do jisté míry to je běžné v tomhle věku. Moje dítko s tím muselo k psychologovi, ale tam toho bylo víc a trvalo to dlouho bez zlepšení. Hodně pomohla terapie pískem, hrou, uvolňovala se tak + trochu jsme cvicili relaxacni techniky, ale to ji slo az trochu pozdeji. Samozřejmostí bylo společné spaní. Měla to ještě jako 6letá a to už byla schopná ty sny vyprávět a naprostý masakr ty obsahy. Neurolog ti bud řekne že je to normální a doporučí rybí tuk nebo dítě pošle k psychiatrovi :roll:. Na to bych se vyprdla. Pak teda ze zkušeností maminek pomohla i kineziologie, ale tomu já moc nevěřím, takže jsem nezkoušela.

• Citovat
  • Upravit
15430
23.4.16 09:42

@JayLee Noční děsy jsou normální ale v tomhle případě mě zaráží jejich četnost - píšeš několikrát za noc - to se mi zdá hodně. Řekla bych, že to musí být už i znát na kvalitě „vyspání“ malé. Jak píše @medunka23 zkusila bych třeba homeopatii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
23.4.16 10:37

Ja tohle mela s nejstarsi dcerou, mela desivy stavy, z kterych nesla probudit, kricela ukazovala nekam do rohu, pozvracela se, pomohl az pohled do ostreho svetla, coz jsem se dnes dozvedela ze je blbe. Ale tenkrat jsem behala po doktorech, zjistili ji reflux na zaklade nervovyho vypeti, strasne me stvalo, ze ji nemuzu pomoct. Stavalo se to treba dvakrat do tydne. Pak jsme uplne omylem zabloudili pri pobytu v ozdravovne na kyneziologii, byla zdarma v ramci lecby, ja na to vubec neverila, rikala jsem nejaka cicvina, ale co…vyzkousime. Byla preze me, maly byli asi 3 roky. Probehlo jedno sezeni na tohle tema…tedy terapie, a mala se mi jak mavnutim kouzelnyho proutku uz nikdy nocnim desem neprobudila…nechapala jsem. Do dnes tomu moc nerozumim. Trauma pochazelo z tehotenstvi, kdyz me tchyne premlouvala k potratu. Ja byla sama svym ditetem ve svym brisku a vsechno jsem to citila…,bylo to neskutecny. U nas se ale jedna spise o vyjimku, neslysela jsem o nikom ze by melo jedno jediny sezeni takovej razantni vysledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.16 11:47

Dcerka je měla taky několik týdnů, bylo to i v měsících. Děsy měla i při denním spaní. Pediatr ji na základě porady u neurologa dal nějaké provizorní léky, to pomohlo. Později se děsy opět vrátily a tehdy nám pomohla nemoc a jeden lék, který se užívá u ní - daleko slabší, než by dali lékaři, takže jsme jí ho pak měli dávat, kdyby se děsy vracely. Píši o zkušenosti s dlouhodobými děsy několikrát za noc a i při spánku přes den.
I pro to dítě je to unavující, dcerka po návratu k normální mu spánku byla méně unavená a spala kratší dobu.

• Citovat
  • Upravit
7527
23.4.16 12:06

@JayLee ač se ti to nezdá, opravdu to přejde, ale zkuzte čajík na dobré spaní, nebo ti dám do odkazu brožuru homeopatie, taky jsem nad tím uvažovala, malá teda stále spí snámi, ale jí stačilo se knám přitulit a bylo to lepší, ale dlouho nechtěla usínat sama, dneska stačí když se před usnutím přitulíme, vezme méďu do náruče a spí. Ono problémy se spánkem měla od loňského léta a začalo se to lepšit až po novém roce(nevím teda do jaké míry se na tom podepsalo to, že jsme řešili dost nemocnou tchyni která právě po novém roce zemřela)ale pořád spí s námi v posteli i když občas říká že půjde spát k sobě.
 https://www.modrykonik.cz/…rii-brozura/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
23.4.16 12:07

Dcera měla v tomto věku taky noční děsy a také několikrát za noc, časem se četnost snižovala, ale začla být místo děsů náměsíčná. Teď je jí 9,5 a lepší se i náměsíčnost. Spím lehkým spánkem, takže většinou slyším, když někam jde. Ale jednou se nám stalo, že jsme jí neslyšeli, odemkla si byt, odešla na chodbu a zvonily na sousedy. Ty nám pak volali, ať si pro ní dojdeme, že nám chodí po paneláku. Byla jsem z toho úplně v šoku. Byli jsme pak u neurologa, ten nic nezjistil, jen říkal, že to přejde věkem, ale nějaké léky na spaní jí chtěl napsat, ale to jsem odmítla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
23.4.16 12:17

Taky existuje homeopatikum Sedalia…pry to pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
23.4.16 12:21

JayLee, ano, je to opravdu normální, Filípek na noční děsy trpí už cca 1,5 roku. Zmírňujeme to homeopatiky, a to Sedalie, Sedatiff, potom existuje sirup na dobré spaní, případně zkusit Bachovky…Ale časem to přejde…U neurologa jsme byli kvůli jinému problému a ptala jsem se ho. Opravdu s tím nic dělat nejde. A ideálně žádná TV před spánkem a klidové aktivity…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.4.16 13:21

Nejmladsi (16m) ma neco podobneho taky. Mela obdobi kazdonocniho buzeni, kdy se to zlepsilo sebranim dudliku. Od te doby tak jednou tydne zacne silene rvat uprostred noci, nekdy to trva oul minuty, ze tam ani nestihnu dojit a uz je klid. Nejhur to trvalo pul hodiny, kdy jsem s ni pochodovala po byte, nezabiralo nic, az se postupne dojecela a usnula v postylce. Oci otevreny, ale pohled mimo. Ted ma asi 8dni po ocku a teprv vcera byla prvni noc bez place, vzdycky to zaclo kolem jedenacty, asi teda prechodem mezi spankovymi fazemi, jak tu nekdo psal. Je to neprijemny, no, bud rada, ze neter je docela velka, muze ti spis neco popsat. Mne prcek nic nerekne a to jsou potom pochyby..Sedalia u nas na prd, vigantol jsem taky vysadila a nic. Je pravda, ze vjemu ma dost, venku jsme hodne, segry kolem ni porad litaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
23.4.16 13:49

@JayLee ona je to podobná porucha jako namesicnost…jako dítě jsem byla na,, nohou a spala,, co noc..a jednou to přešlo. Noční des je podobná porucha která se srovná.
Můžete neurologa zkusit..za to nic nedate.

Příspěvek upraven 23.04.16 v 18:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.4.16 16:30

@JayLee Upřimně, myslím, že jsi trochu „cáklá“ tím, že máš co se spaní týče naprosto bezproblémové děti. :kytka: To, že se děti v noci budí a podobně je prostě normální, jen jste na to s manželem trošku pohodlní, protože jste to nezažili a nemuseli jste se s tím naučit žít.
Protože chtít tohle v jejím věku „nějak řešit“ je asi stejné, jako chtít řešit u rok a půl starého, že má plíny a u dvouletého, že nemluví nebo že sebou občas ve vzteku šlehne na zem.
Některé děti prostě potřebují víc času, aby v nějakém směru dozrály. Samozřejmě je to pro rodiče ta méně pohodlná varianta, nicméně snažit se to „nějak řešit“, je většinou plýtvání energií a zbytečné nervy jak pro rodiče, tak pro to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
23.4.16 18:08

@Svistice tak zase ale oni pak ten spánek nemají kvalitní, proto i já to chtěla řešit těma homeopatikama, ale celkem dobře se to spravilo v krátké době. A pokud dítě do té doby bylo zvyklé spát celou noc 12hod v noci plus hodinu přes den, tak potom to bylo na mašli, tak jako u nás, takže já byla zvyklá že malá spala celou noc a byla v pohodě, pak tohle začalo a byla na zabití přes den a bylo vidět jak je utahaná, takže bych to řešila hlavně z důvodu té unavenosti dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí