Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Opravdu se nejedná o trola, přijde mi tohle téma až trapné a vlastně nechápu, jak se na tom s ženou můžeme rozcházet ![]()
Starší dcera je hodně zodpovědná, je jí 16 a kluka nemá, takže je to trochu virtuální otázka…Ale kdyby měla od 15 a chodila s ním a viděla jsme, že je to slušný kluk a klasické zamilované chození teenageru, nechala bych ho klidně u nás…radši než aby byla ona s ní kdoví kde…Mladší je 11 a tam asi na to možná i dojde:-). Přítel má dceru 16, která už od 15,5 má kluka a normálně bývali přes noc u nich i u jeho rodičů.
67% by souhlasilo se sexem dcery v 15ti letech? Tak teď nevím, zda jsem neměl dát možnost i 14 či 13 nebo 12let? ![]()
@Anonymní píše: Více
Ale to, že u vás doma přespí nemusí znamenat, že mají sex:-), mohou se jen mazlit atd atd. Ano ze zákona sex mít mohou, zakazování nic nezmění, naopak může zhoršit, takže bych fakt byla radši, kdyby byli u nás…Jste hodně naivní, že nemůže mít dcera v 15 sex, když nebude s klukem u vás
. Podle vašeho přístupu Vám toho dcera moc neřekne, což je pro ni ii vás mnohem horší…Já mám s dětmi vztah dobrý a u starší 100% vím, že budu vědět co dělá
, což je za mě pro ni i mě mnohem lepší.
Příspěvek upraven 29.07.25 v 14:27
@Anonymní píše: Více
tak pod 15 je snad nezákonné. Fakt mi to jako příliš seriozní diskuse nepřipadá.
Me dite je tomuto veku jeste daleko a nevlastni s tim zatim neprislo (17 let). Ale doufam, ze to budu mit stejne jako moji rodice a budu v pohode. S pritelem jsem byla od 15 a pul a relativne brzo jsme u sebe navzajem prespavali, presne si nevzpomenu, ale urcite uz pred 16. A jeste podotknu i kdyz jsme u sebe prespavali primo styk nejakou dobu jeste nebyl. A naopak sex nebyl zavisly na posteli/prespavani u rodicu.
Příspěvek upraven 29.07.25 v 17:11
Tak k sexu dvou patnáctiletých lidí není potřeba stočtyřicítka postel ani společná přespávačka přes noc.
Ale pokud máte v pokojících dost prostoru tak větší postel je rozumná volba. Nejen kvůli těm klukům, kteří můžou přijít v patnácti, nebo klidně až v devatenácti. Ale u holek přece můžou přespávat kamarádky, nebo sestřenky. Nebo přijede větší návštěva. Holky půjdou spát do jednoho pokojíčku a je k dispozici další ložnice.
Za mě je blbost kupovat postele podle toho, jestli se předpokládá, že budou mít sex. Řídila bych se praním dcer a prostorem v pokoji. ![]()
Jsem máma 15ti a 17ti letého dítěte a oba budou mít doma 90ky, dokud se neodstěhují. Klácení u nás v domě se tedy provozovat nebude. Ale myslím, že by to ani jednoho nenapadlo.
Já už měl snad 20 let a když jsem si chtěl domu pozvat přítelkyni z druhého konce republiky, se kterou jsme normálně na koleji jeden u druhého přespávali a rodiče to věděli, tak mi maminka řekla, že jestli je to má nastávající, tak proti tomu nic nemá. Když jsem namítnul, že to přece není jisté a třeba ještě změním názor, tak mi bylo řečeno, ať si to rozmyslím pořádně, protože bordel si z domu dělat nenechá a pozvat s přenocováním si mohu jenom jednu - nastávající manželku. ![]()
Sice asi by to nakonec tak striktní nebyla, jelikož už asi za 2 dni nám dovolila spát spolu v jedné místnosti, akorát aby o tom nevěděla babička, která tenkrát bydlela u nás, ale je pravdou, že mě to donutilo se nad tím zamyslet a nevodit si domů každého půlroku jinou. ![]()
Já jsem si nikdy domů na noc kluky vodit nesměla, taková mi rodiče nastavili pravidla a já to vidím tak, že dcery to budou mít stejně. Ano, když jsem byla starší a rodiče nebyli doma, spal přítel u mě, ale to spíš oba na rozkládacím gauči v obýváku. Ani mé rodiče, ani mě by nenapadlo dát dcerám úderem 15. narozenin požehnání souložit ve vlastní posteli s rodiči ve vedlejší místnosti.
Tak ono je to šok, představit si potomka sexovat, navíc v jeho dětském pokojíčku, a ještě od 15ti.
Já jsem taky echt puritán, aspoň teoreticky ![]()
Jednou mi to známá vysvětlovala, že je pro ni přijatelnější, aby její dítě sexovalo v jeho vlastní posteli, než v parku na lavičce, nebo na záchodcích v hospodě, nebo v posteli maminky a tatínka.
Kdy začne, je o výchově, prostředí a povaze. Existence velké posteli není nic proti ničemu, když začne dcera sexovat v 25, a když začne sexovat ve 12ti, tak to zvládne i na 90cm.
140cm postel má své výhody i bez přítomnosti kluka, mohou se tam válet kamarádky po vyučování, plyšacci, maminka, atd.
Určitě kup větší postel a kluky neřeš.
@jege píše: Více
Ale to přece není ani o šířce postele ani o tom koho kdo přivede domů…Je to o výchově a povaze dítěte…
Měla jsem klasickou postel a taky to na ní šlo, ale kamarádce jsem tu větší záviděla. Jestli tě to uklidní tak sex v pokojíčku jsem měla, ale přes den v době kdy byli rodiče v práci. Když u nás doma spal, tak nic extra v noci nebylo, jen jsme koukali na filmy.Se nenecham chytit neasi. ![]()
Aktuálně vybavujeme nábytkem novostavbu RD a žena chce pro obě dcery 140citky postele. Když jsem oponoval, že proč malým holkám nestačí 90ka postel, tak mi bylo řečeno, že co když si v 15ti najdou kluka? Že ona nebude každých 10let kupovat novou postel. No jakože celkem jsme se na tom rozcházeli v názorech, protože si neumím představit, že by si 15ti letá dcera přivedla kluka na noc?! Ženě jsem řekl, že to tolerovat určitě nebudu. A prý že co bych udělal… Takže otázka zní, jak to vidíte Vy? Kdy byste tolerovali dcerám kluka na přespání?
Děkuji za anonym, nebo smazat, nejsem trol.
PS: pro mě je schůdné, aby si od 18ti dělaly co chtějí, ale do té doby tady žádného klátiče na noc vidět nechci.