Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky jsem byla od 15 na intru. Škola, na kterou jsem chtěla byla 80 km od nás. Navíc jsem jezdila z malé vesnice, takže cesta minimálně 3 a půl hodiny. Na intru byl poměrně přísný režim (příchody, odchody, studijní doba, vycházky až od 2. ročníku 1× týdně, oddělené klučičí a holčičí prostory), ale byla jsem tam maximálně spokojená. Naučila jsem se o sebe postarat, vyřešit aktuální problémy (i nemocná jsem musela dojet autobusem, 80 km pro mě nikdo nejel).
Po SŠ jsem se na rok při VŠ vrátila domů, dojížděla jsem 30 km denně. Po roce jsem to vzdala, uvědomila si, že už potřebuji svoji svobodu a doma mi to nevyhovuje a odstěhovala jsem se na kolej. Z koleje jsme se pak s přítelem rovnou stěhovali do společného bytu.
Rozhodně ničeho nelituji, hrozně moc mi to dalo a jinak bych se nerozhodla.
Přeju, ať se s dcerou dobře rozhodnete
![]()
Ještě tak ve mně hlodá červíček, že by tu dcera netrávila ani prázdniny, protože by měla přátele právě v Praze.
@Monty1505 děkuji za zkušenost ![]()
@Nikola0203 Opět - nevím, jak je to dnes, ale vím, že za přítelova pobytu na intru se internát zavíral i na víkendy, natož na prázdniny. V pátek je všechny bez milosti vypakovali, dokonce i když byli nemocní, tak si pro ně museli přijet rodiče. Takže pokud je to tak stále, tak leda by tvá dcera byla přes prázdniny u někoho z kamarádů doma. Ale to by z toho asi nebyli úplně na větvi ani ti druzí rodiče.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.