Čtyřletá dcera si vymýšlí a krade

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
28.5.12 12:57

@valkil u mě blbý zvyk, řečnická otázka (kterou samozřejmě dítě nechápe)- něco jako „kdopak se nám to tu pokakal?“ :lol: Ale pracuju na tom :mrgreen:

Naštěstí moje dítě se zatím bezostyšně přizná ke všemu :lol:

Příspěvek upraven 28.05.12 v 13:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.5.12 13:04

Řešíš podle mně kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.12 13:24
@peggy.sl píše: Řešíš podle mně kraviny.

Jo, tak to jsem fakt potřebovala nutně vědět :roll: :lol: Řeším to kvůli tomu, aby mi dceru nepomlouvala rodina, jinak bych to nechala plavat. Svoje děti nemučím, netýrám, miluju je, povídám si s nima, vysvětluju, učím je spousty nových věcí, chodíme na výlety,…
Diskuzi jsem nazvala tak, jak jsem ji nazvala v souvislosti s tím, jak o ní mluví babí a tchýně, né proto, že bych si to já sama o dceři myslela

• Citovat
  • Upravit
435
28.5.12 13:39
@Anonymní píše:
Jo, tak to jsem fakt potřebovala nutně vědět :roll: :lol: Řeším to kvůli tomu, aby mi dceru nepomlouvala rodina, jinak bych to nechala plavat. Svoje děti nemučím, netýrám, miluju je, povídám si s nima, vysvětluju, učím je spousty nových věcí, chodíme na výlety,…
Diskuzi jsem nazvala tak, jak jsem ji nazvala v souvislosti s tím, jak o ní mluví babí a tchýně, né proto, že bych si to já sama o dceři myslela

Tu rodinu neřeš, já se s tím taky učila žít, ale už si troufnu říct, že to trochu umím. Musela jsem pracovat na sobě hodně. tak to v nás vypěstovali totiž ti, kteří nám teď tím i ubližují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
28.5.12 13:41
@Anonymní píše:

Zakladatelko, mezi řádky jsem si přečetla, že tam opravdu něco " smrdí " ze strany babiček a manžela. Je možné, že jsi z nich úplně zblblá.

Víš co ? Začni být hnusná, stůj za dcerou za každé situace a klidně se s nima porafej. Fakt jako aby někdo tvrdil, že když si dítě vezme ze stoluz peníze, tak by jí seřezala a podobně, tak jí řekni, že Tě tyhle negativistický řeči už obtěžují, zatěžují a že Ti i kayí náladu, že jí chceš poprosit, aby si to jen myslela a neříkala nahlas a že své děti už vychovala a že třeba Tobě právě dost vadí, že tyhle nechutný řeči říká před dětmi.

A manželovi bych opakovaně řekla, že malá je vaše princezna a pojďme na ní být hodní a jako na holčičku hezky. A když bude furt hnusnej, tak bych se s ním kvůli ní hádala třeba každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
28.5.12 13:57
@Plaminek_nadeje píše:
Zakladatelko: Doporučuji Ti knížku Muži jsou z marsu, ženy z venuše a děti jsou z nebe. Vše máš v ní přehledně popsáno - předně musíš změnit svoji AUTORITÁŘSKOU výchovu na AUTORITATIVNÍ. A abys lépe pochopila svojí dceru, poslechni si záznam z představení Čtyři dohody - má 2 hodiny, takže je dobré si to pustit třeba k vaření/žehlení. Zaručuji Ti, že se v první řadě neuvěřitelně pobavíš, neboť je to podáno humornou formou - a pak vše pochopíš. Uvidíš, že bude po problémech. Záznam je na youtube - odkud se nedá stáhnout zde:
http://WWW.YOUTUBE.COM/watch?…
Nebo ke stažení zde:
http://www.ulozto.cz/…dstaveni-rarHodně štěstí :kytka:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
28.5.12 14:08
@dada12 píše:

Víš co ? Začni být hnusná, stůj za dcerou za každé situace a klidně se s nima porafej. Fakt jako aby někdo tvrdil, že když si dítě vezme ze stoluz peníze, tak by jí seřezala a podobně, tak jí řekni, že Tě tyhle negativistický řeči už obtěžují, zatěžují a že Ti i kayí náladu, že jí chceš poprosit, aby si to jen myslela a neříkala nahlas a že své děti už vychovala a že třeba Tobě právě dost vadí, že tyhle nechutný řeči říká před dětmi.

Přesně, souhlasím. Já mám teda tchýni pohodovou, ale pokud by dělala něco, co mi vadí, slušně a klidně i neslušně bych to řekla. Jsi dospělá a aby tě někdo drezůroval, jak malého caparta :think:
Já prostě vychovávám SVOJE dítě, svědomí mám čisté a co si myslí babičky?? Myslet si můžou..
Myslím si, že tchýně atd. si k tobě dovolí to, co jim dovolíš ty sama. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.5.12 14:11
@Anonymní píše:

Rodině bych to rázně vysvětlila a byl by pokoj..Co je ti do babiček..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
28.5.12 14:31

Terko ..tady na emiminu má poradnu dětský psycholog -Mertin , jeho názory mě osobně velmi sedí, protože nedělá z ničeho kovbojku je v klidu a nad věcí .. zkus se hozeptat tam - hlavně jak na situace - dcerka zalže, něco zapře správně reagovat ..a až bude mít rodina kecy, můžeš říct, že postupuješ na doporučení psychologa a at Ti políbí šos ;)
Za mě osobně … dcerka se chová naprosto přiměřeně svému věku - tímto si musí projít všechny děti a je na nás - rodičích, abychom to zvládli přiměřeně a nedělali „z prdu kuličku“ … já z Tebe cítím, že Ti na malé velmi záleží a chceš jen postupovat správně - proto radím - zkus tu poradnu tady a uvidíš sama.
P.S. na babičku a tchýnču se vykašli .. svý děti už vychovaly tak at Ti nekecají do Tvýho ..a muži řekni, že toto pořešíš po svým…Držím Ti palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
28.5.12 16:58

Dostala jsem se do fáze, kdy kecy v rodině neřeším. Přišla jsem na to, že kdo nejvíc řeší a strká čumák tam kam nemá, sám má nejvíc pod sebou hnoje :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
29.5.12 08:03
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale je mi nepříjemné toto téma řešit pod svým nickem :oops: :,( .
Mám čtyřletou holčičku, která je nejspíše asi po mně :oops: . Jako malá jsem ze strachu, že dostanu výprask každou chvíli lhala (třeba „kdo rozlil ten čaj?“ - „Já nevím, já to nebyla…“)a kradla („kdo snědl tu čokoládu?“ - „Já to nebyla :oops: …“ - pod polštářem byl nalezen obal a následoval výprask - obvykle). A má holčička dělá podobné věci - vyleje čaj, vezme si bez dovolení lízátko, bere si moje hodinky,..... a potom tvrdí, že ona to buď nebyla, nebo že táta (máma) jí to dovolil(a). Trápí mě to, dcera za „krádež“ většinou dostane přes ruku, za lež se sama musí plácnout přes pusu a říct, za co byla potrestána - ale že by to nějak moc fungovalo se říct nedá :,( :,( :,( . No a včera jsem vyslechla rozhovor naší téměř devadesátileté, velmi aktivní babičky s mým starším synem. Dcera k ní šla na návštěvu a na ruku si vzala moje hodinky (bez dovolení), babička se jí ptala, jestli jsem jí hodinky půjčila a dcera odpověděla, že ano. Jelikož šlo o mé oblíbené hodinky, tak jsem dceru zavolala, že je má okamžitě donést domů, aby je nerozbila. A v zápětí slyším babičku, jak říká synovi „je to lhářka a zlodějka, nikdo ji nebude mít rád,… Co si o ní myslí ve školce, vždyť nám ta holka dělá jenom ostudu. Mně tohle udělat jednou, tak bych jí seřezala, že by si na tu pr..l nesedla :cert: !“ Fakt mě to strašně zabolelo a hlavně mě naštvalo, že to řeší s osmiletým dítětem. Takže jsem šla za babičkou a řekla jí mírně naštvaně, že se mi nelíbí, že to řeší se synem, a že pokud chce něco řešit, tak to má řešit se mnou a né s malým klukem… Babička se samozřejmě urazila a dodala, že kdybych dceru vychovávala pořádně, tak by nebyla zlodějka 8o :? … Hodně mě to mrzí, chápu, že tohle není správné. Dcera je jinak strašně hodná a šikovná holčička. Chci jí to nějak odnaučit, ale nemyslím si, že řezání hlava nehlava je ten správný způsob… Musím podotknout, že mě toto chování přešlo někdy okolo nástupu do školy a teď je ze mně fakt poctivý člověk …
Mamči, máte prosím nějaké zkušenosti nebo rady, jak to holčičku odnaučit?
Děkuji za všechny rady a zkušenosti :kytka: . Terka

Ahoj, nečetla jsem celou tuto diskuzi, ale myslím, že to bereš příliš vážně. 4leté dítě určitě nekrade ani nelže. Toho její mozek ještě není ani pořádně schopný, tak bych se na ni nezlobila. Pouze bych ji trpělivě vysvětlovala, co se smí a jak na to. Nenuť ji se prosím ponižovat tím, že si bude sama ubližovat. Mohla bys jí tím také zadělávat na velikánský problém do budoucna, dle mého jí dáváš nepříliš dobrý vzorec toho, jak řešit problémy (může řešit své nezdary tím, že se bude sebepoškozovat a to už není žádná legrace). K babičce ses dle mého zachovala správně, víc to již nemůžeš ovlivnit, neboť babička má právo na svůj názor a pokud si tohle myslí o tobě a tvé dceři, má na to samozřejmě právo a ty s tím nic nezmůžeš. Ale vím, že to bolí. Chápu to. Měj dceru ráda takovou jaká je, přijmi to a zkus s tím nenásilně a pomalu pracovat.

A můj tip jak to řešit? Třeba ji tu situaci předvádějte s manželem, ať vás vidí, že se ptáte, když berete něco co patří druhému, hrajte si spolu na půjčování a vždycky ji strááááášně pochval, jak se krásně zeptala a jak jsi na ni pyšná…Když udělá opak, zamrač se a řekni, že tohle nebylo správné. Víc to neřeš a až by se zase hezky zeptala, měj veeeelikánskou radost. Děti se rádi předvádějí a rádi jsou v centru kladné pozornosti s ovacemi, kdy jde na rodičích vidět, že z nich mají opravdu radost…u nás je tohle nejlepší motivátor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
29.5.12 08:09

JInak ještě k té rodině - vždycky když na mé děti byly negativní ohlasy, tak jsem to řešila následovně:

Ježiši, ti tvoji kluci jsou tak strašně živí (v negativním slova smyslu). A moje odpověď - Ano, jsou. No a?

Když na ně bylo řečeno něco, s čím jsem nesouhlasila, probíhalo to následovně:

Teda, ten Jirka nic neumí udělat pořádně! Špatně si ho vychovala! A moje odpověď - No, to je tvůj názor. Já si to nemyslím.

V obou případech pak už byl vždy naprostý klid! Ono totiž když se do lesa volá a z něho se nic neozývá, lidi to přestane bavit a najdou si na pomluvu jiný objekt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
29.5.12 09:40
@aklusim píše:
JInak ještě k té rodině - vždycky když na mé děti byly negativní ohlasy, tak jsem to řešila následovně:

Ježiši, ti tvoji kluci jsou tak strašně živí (v negativním slova smyslu). A moje odpověď - Ano, jsou. No a?

Když na ně bylo řečeno něco, s čím jsem nesouhlasila, probíhalo to následovně:

Teda, ten Jirka nic neumí udělat pořádně! Špatně si ho vychovala! A moje odpověď - No, to je tvůj názor. Já si to nemyslím.

V obou případech pak už byl vždy naprostý klid! Ono totiž když se do lesa volá a z něho se nic neozývá, lidi to přestane bavit a najdou si na pomluvu jiný objekt ;)

Můžu potvrdit, že tohle funguje na 100%. Žádné objasňování, omlouvání, smlouvání jen pevný postoj, to platí. Dokud budou cítit Tvoji nejistotu, budou tu nejistotu atakovat. A dítě také vnímá, že se ho dovedeš zastat. Ta negativní nálepka „dítě zlodějka“ to je hodně špatně, tím z holčičky tu zlodějku do budoucna vlastně vyrábí…

• Citovat
  • Upravit
50725
29.5.12 10:40

@aklusim to je dobrý návod, protože na tohle se nedá nic říct :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
6.6.12 20:22

Jak už tu holky psaly: Taky v tvojí holčině naspatřuji problém, je to normální a k jejímu věku patřící chování. Spíše Tvůj postoj k ní není úplně o.k.Urřitý nadhled by věci určitě prospěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí