Dítě - závislák na mamince :-(

1808
26.5.12 19:46

Dítě-závislák na mamince:-(

Ahoj holky,moje 3,5letá dcera je na mě už od narození šíleně závislá neudělá beze mne ani krok když vidí že jsem někde odešla začne hysterický řvát,ječet-bez maminky ani ránu 8o a to mám v červenci rodit našeho chlapečka,to si vůbec nedokážu představit co bude u babičky vyvádět :roll: nevíte někdo jak jí to odnaučit?Už jsem zoufalá kolikrát fakt někdy je hodná,ale jakmile chytne ten svůj záchvat „maminka“,tak je konec :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
26.5.12 19:57

No a je u babičky vůbec zvyklá? Už tam někdy spala? Jestli ne, tak musíte urychleně začít trénovat, přeci by tam nemohla být poprvé třeba na několik dnů až v době porodu 8o

A celkově holt otužovat. Chodí do školky? Jestli ne, nemáš možnost ji dát na pár hodin do nějaké soukromé, nějakého hlídacího koutku atd?
Jinak bych rozlišovala dítě, co prochází obdobím vzdoru a řvaní ůmaminka" je jen takový kapric nebo zda je schopná si sama hrát, hrát si s vrstevníky a jen občas ji to chytne, že chce pomazlit, pochovat, to asi chce každé dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
26.5.12 20:25

a neutekla si dceři někdy jako nemylsim to špatně ale třeba jestyl si jí necjtěla dát někomu někdy na hlídání a nenápadně si neodešla a dcera zjistila že seš pryč až po chvilce ? Že by se od tee tedka nehnula ze strachu že jí zase urečeš děti si hodně pamatujou a jsou na to hodně choulostivý a jinak bych začala pomalu cvičit né násilně ale pul hodka čtvrt sama s babičkou 15 min to babička zvládne i kdyby měla dcera hysterák :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Obyy
26.5.12 20:31

Jo tak to bycho mtaky potřebovali stejný prolém vyřešit, moje 4 letá ségra je to samé-. Maminka, maminka, maminka...... Nikdo jí ani kapesník podat nesmí, protože ho podává maminka… prostě maminka…

• Citovat
  • Upravit
1808
26.5.12 20:34

@Paikea Ona bývá u babičky i třeba sama celé dopoledne když jdu k dr a v pohodě jenže někdy začne hysterčit :roll: ale ještě tam sama v noci nespala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
26.5.12 20:34

Tak do čtyř let je máma opravdu tou nejhlavnější osobou v životě dítěte. Kája beze mě nebyla ani jednu noc do doby než jsem byla v porodnici (byly jí skoro tři). Nebyla tedy ubrečená, ale usínat chtěla jen se mnou a jiné lahůdky…
Navíc jsem rodila o měsíc dřív, praskla mi v noci plodovka, takže jsem se s ní ani nerozloučila a nic jsme si nevysvětlili. Myslím, že tím, jak jsem na ní myslela, jsem si ten porod na den zastavila. A ona to mrška s tátou zvládla úplně brilantně. My tedy naštěstí měli chůvu, takže přes den byla s ní a večer s tátou, takže nemusela nikam odjet, což beru jako velké plus. Taky přijela tchýně k nám, což bych u vás taky doporučovala, jestli je to jen trochu možné. Ať je alespoň ve svém prostředí. Teď na rychlo už toho asi moc nenatrénujete, ale jestli ještě u babičky sama nespala, tak to udělejte. A moje zkušenost je, že ty děti to většinou zvládnou lépe, než si myslíme. Hlavně musíš vysílat jednoznačné signály, že to, co se děje je v pořádku. Jakmile člověk uvnitř sebe pochybuje, děti to cítí a proto jsou pak uplakané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
26.5.12 20:36

mám taky závislačku,ale od té doby co jsem těhotná vzala na milost alespoň tatínka,jinak jí na příchod miminka připravuju,ví že musí z bříška ven a že bude chvilku spinkat bez maminky a chápe to,od malinka s ní chodím každý týden na plavání,před několika měsíci jsem chtěla aby mě zaskočil manžel,ale neprošlo to,teď už mám bazén zakázaný,řekla jsem jí že mě bolí bříško a bez problémů šla do bazénu s tátou,ta tvoje je o něco starší než moje tak už by to mohla snad pochopit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
26.5.12 20:39

@verunka84 aha njn tak jestly to je jen někdy tak to bude spíš vzdor vztek neš stesk :-) a na tu noc to skuste no určitě dřív než před porodem .. když se bude něco dít tak pro dcerku dojedete no ale myslím si že s ekaždé dítě sklidní a největčí vzdory dělají před svými rodiči :-) A jak tady někdo psal at jí babička skusí nejdřív parkrát uspat u vás :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
26.5.12 21:20

Dcera byla taky veliký závislák, ale už trošku je to lepší. V noci nemáme možnost, aby spala jinde. Babičky nám prostě nefungují, pouze tak na návštěvu. Nutit je určitě nebudu, to mi to za to nestojí. Ale u nás stačilo, když jsme opravdu několikrát týdně pravidelně začali zavádět, že je dcera jenom s manželem, když je hezky, jsou venku i půl dne, už si na mě prý ani nevzpomene. Zezačátku se pořád ptala. Dnes byli na výletě, schválně jsem zůstala doma, aby prostě byla beze mě. A úplně v pohodě, přišli domů a byla šťastná, že mě vidí a vyprávěla mi. Budou jí tři roky.
Takže za mě, nemusí to být nutně noc. A přes den stačí opravdu i ten nejbližší, jen prostě ta maminka musí být z dohledu, ale třeba mi to někdo vyvrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.5.12 21:23

@novina Tak to ona chodí ráda s taťkou povenku to si taky nevzpomene :nevim: ale jakmile jí chytne ten její záchvat a já odejdu aniž jí o tom řeknu tak to je konec :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
26.5.12 21:28

@verunka84 To měla dcera ale taky, přesně jak píšeš, opravdu to přešlo. Jen jsem musela prostě vydržet, občas jsem si i v autě pobrečela, aby mě neviděla, protože to byl fakt srdceryvný hysterák, ale bylo to tak měsíc jen. Musela jsem být neskutečně tvrdá ale, i přes jakýkoliv řev prostě odejít a hlavně se nevrátit hned. Vždycky věděla kam jdu. Teda jako říkala jsem, nakoupit, k doktorovi, na cvičení a tím to asi skončilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
26.5.12 21:30

@verunka84 já bych neodcházela bez rozloučení - to bych jako dítě cítila jak křivdu. Prostě mu dám pusu, řeknu že jdu pryč a že si pro něj zase přijdu a nazdar, rozloučit se, ale zbytečně to neprotahovat. No někdy holt chvíli řve no, za chvíli je klid a pak si ani nevzdechne. Jako kdyby ječela x hodin v kuse tak bych to řešila, ale kratší scénka je naprosto normální i u dětí, které jsou jinak naprosto zvyklé na pobyt bez maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
26.5.12 21:31

@novina jo jenže mám strach když budu týden v porodnici aby třeba nepřestala mluvit nebo tak něco :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
26.5.12 21:34

@verunka84 Neboj se, zvládne to. Já bych jen postupovala asi tak na tvém místě, že v době tvého pobytu v porodnici, bych ji nechala doma ve svém prostředí. Bude s ní taťka nebo prostě koho si domluvíš, ale aby byla doma. Já jsem myslela,že nepřežijeme odloučení ani jedna ve 3 měsících a v 7 měsích, vždy týden hospitalizace na jip a věř zvládly jsme to obě. Ve 3,5 letech to opravdu zvládne, ale věřím, že máš velký strach, to znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
26.5.12 21:36

@verunka84 znám holky, které leží v nemocnici celé měsíce a nevidí své děti… a zvládly to všechny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí