Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My je začaly dělat až ve škole,někdy ve 2. třídě myslím,to byly 7. narozeniny. Dcera si o oslavu řekla sama,protože holky ze třídy už oslavy taky měly a na několik jí pozvaly,takže chtěla taky mít svoji,aby mohla pozvat je.
Plánuju je, až o ně děti projeví zájem, až budou mít nějaké svoje kamarády - ne děti mých kamarádů. Třeba mi to přijde divné, zvát „kamarády“ na první narozeniny (i na ty třetí třeba).
Šestiletému dítěti bych asi oslavu nabídla a nechala to na něm. S tím, že by si pozvalo ty tři kamarádky a bez rodičů. Pokud je to brzo na oslavu bez rodičů, tak bych ji nenabízela a nedělala, pokud by o to dítě extra nestálo.
Ja mam nazor stejnej,jsem rada, ze jste mi to potvrdily, jsem se bala, abych malou o neco nepripravila. Holt selsky rozum vitezi:))
U nás budou oslavy určitě až si o to dcera tak nějak sama řekne, až to bude prostě potřebné pro ni. Nebojím se, že se neozve. Bude mít tři roky a připadá mi to naprosto zbytečné. Sejdeme se s rodinou a je ze všeho tak nějak zatím překvapená, udivená, občas ukňouraná, protože to není běžný den a asi má v hlavě trochu chaos. To můj názor.
My děláme dětem oslavy narozenin už od doby co oslavili 1 rok.. ale to jen takové ty rodinné.. teď když bude dcera slavit 5 let tak si sama řekla jaký chce dort atd.. takže to záleží zda dítě o oslavu stojí.. ![]()
Nemám ráda takové ty americké typy oslav. Pozvou se všechny děti ze školky a všichni sousedé s dětma z okolí a přitom dítě půku školky ani nezná a rodiče se pomlouvají s větší částí sousedů a na oko se hraje,jaká je to úúúúžasná garden party
To radši opravdu oslavu s hrstkou nejlepších kamarádů, vymyslet program,který je bude bavit, hry, soutěže, v létě grilování v zimě bruslení.....
měli jsme první, když byly synovi tři roky a užili si to všichni. Neplánovali jsme to, ale na ten den, kdy syn narozeniny měl, u nás byli na hlídání čtyři děti z příbuzenstva, takže jsme to spojili, nakoupili balonky, různé papírové kravinky, frkačky a tak, děti měli radost, vyblbli se a bylo to fajn
moje kamarádka tyhle oslavy pořádá každoročně, o prázdninách venku grilovačka, děti si hrají, vymýšlí různé soutěže, hry…dospělí se taky pobaví… jedná se o kamarády, co se dobře znají, tak na tyhle oslavy chodím ráda. Pozvat půlku školky a lidi, který neznám, mi přijde taky ujetý ![]()
My je delame asi od druhe tridy ve skolce( tedy asi od 4 let). Ale jen proto, ze jsme byli dobra parta. Znali jsme se i s rodici, obcas jsem vymysleli nejakou akci pro deti i jen tak( carodejnice, lampionak apod). Bohuzel pak se nase deti rozdelily pri prechodu do skoly a pocet kamaradu narostl neumerne, takze ted to resime tak, ze spojujeme oslavu narozenin dvou az tri kamaradek, na pripravu je nas vic a deti si uzijou vsechny dohromady. Vzhledem k poctu deti to delame v MC.
Naší Sabi je 7 let oslavy jsme delali od 1. tridy-myslim ze tato doba je na to vhodna.Prvni se ji zeptej.Nase si o to rekla sama. ![]()
Ahoj, já to beru z pracovního pohledu. Dělám pro děti oslavy, dětské dny, karnevaly atd. Smysl pro oslavence začíná být někde kolem 5-6 let, ale každé dítě je jiné. Je fajn když už má své kamarády, svoje oblíbené činnosti a zájem o oslavu. Na druhou stranu je šílené, když je introvertní dítě, kteé by si nejraději kreslilo samo a rodiče mu sezvou půlku třídy.
Ahoj, syn bude mít v létě šest let a přesně to řešíme, že letos poprvé uděláme kromě rodinné oslavy také oslavu pro kamarády. Sám byl poprvé letos na takové oslavě pátých narozenin kamaráda a od té doby se ptá, jestli si také v létě na narozeniny může pozvat děti, takže pro nás je to vlastně jasné, že ano, tedy poprvé letos v šesti letech.
ziju v cizine a tady se takove oslavy delaji od 4 az 5 let bez rodicu. Takze minula synkova oslava byla piratska s dalsima 6 klukama piratama ![]()
Nejdriv mi to prislo divne, ale nahodou mi to prijde fajn. Je to oslava pro deti a ne pro rodice deti.
Taky plánuji poprvé pořádnou oslavu pro dcerku v létě i s jejími kamarády, ale nevím moc co a jak. Snad se povede. Kdyby tu byl někdo, kdo už má zkušenosti, uvítám rady ![]()
Dceři bude šest, zvažuji oslavu, vždy slavíme jen jako rodina /jsme veliká, takže sestřenice atd./, ale přemýšlím i o dětské… Ale malá má jen tři kamarádky, rodiče se navzájem neznají… Okdy jste dělali tyto dětské oslavy?