Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, náš Štěpánek jde tento rok do 1.třídy a řešíme tedy batoh do školy. On trvá na „vojenském“ motivu, líbí se mu Cool s helikopterou http://www.detskyeshop.cz/…Y025772.html. Kamarádka má Topgal, ale z něj se mu žádný motiv nelíbí, takže na něj ho určitě nepřemluvím. Váha u obou je kolem 1000g, což zas není z batohů pro prvňáčky žádný zázrak, našla jsem i batoh 870g, ale nevím. Máte zkušenosti i s jinýma značkama?
ahojky tak zkušenosti nemám ale pokud by se mu líbil a ty nejsi nějak závažně proti já bych mu v přání vyhověla to je jenom můj názor
Tak já bych vybrala minimálně dvoukomorový, tento mi připadá jako jednokomorový? My máme bagmaster- během září jsme kupovali nový
. první jsme měli jednokomorový- topgal myslím, ale nejsem si jistá a tam jsme měli problém vše nacpat
My jsme taky v polovině první kupovali novou tašku,to proto,že ji holce někdo ukradl i s učením ![]()
Já se při té ceně tašek ani nedivím.
A těžké jsou,hrůza. Když ji pomáhám na ramena,to je fakt síla
Máme tu stejnou jen jiný motiv a syn chce do druhé třídy jinou. Je těžká a to v ní má minimum učení, protože ho mají ve škole. A jak je dole ten podstavec, tak ho musíme pořád rovnat jinak kabela při položení na zem přepadává.
Podobná diskuse:
https://www.emimino.cz/…naka-108762/
A tyhle by se mu nelíbily? Přijdou mi hodně vojenské a klučičí:
@Lesina Tenhle se chystáme pořídit. Z vámi vybraných v minulé diskuzi se tenhle klukovi líbil nejvíc. Takže ho sháníme..
@nepřihl. martina.se píše:
@Lesina Tenhle se chystáme pořídit. Z vámi vybraných v minulé diskuzi se tenhle klukovi líbil nejvíc. Takže ho sháníme..
Neobjednáš ho přímo u Topgalu? Poštovné je zdarma a mají i 10% slevu pro prvňáčky (my ji měli u obou tašek) - a koukám, že ta sleva je snad pro všechny školáky - což je super
.
@marmulka Já jsem koupila taky tento,jen v dívčí variantě,moje sestra ho kupovala synovi a nosil ho dva roky a byla s ním spokojená.švagrová koupila Topgal a mě se teda nelíbí,je hrozně široký a mě přišel těžký,ale to jsou nkakonec asi všechny tašky.Upřímně - stejně nepředpokládám nějakou velkou životnost,dcera bude dojíždět busem,tak jsem zvědavá,kolikrát nechá tašku v buse nebo na zastávce ![]()
Jedna dcerčina spolužačka měla takovou tu klasickou jak jmse měli my ale modernější design a uplně jsme žasla nad její lehkostí
. Tentokrát budeme vybírat něco lehčího,tohle je fakt mazec
Tak já jsme pořídila tu od Bagmaster- jak jsme psala, ale pořídila jsem školní batoh pro druhý stupen- už por ,,slečnu,,– černý z barevnejme výraznejma cákancema, je fakt pěkná… No a je mmnohem lehčí než ty pro prvnáky
My máme Bagmaster tuhle jen v jiné barvě http://www.detskyeshop.cz/…ny-g312.html
Jsme max spokojení,má jen 800 g a fůru kapes.
Nad tou Cool jsme taky přemýšleli,ale Páťa je drobnej a když sme jí zkoušeli,tak jí měl do půl hlavy a byla pěkně těžká,přeci jen rozdíl skoro půl kg oproti té Bagmaster a to je pro prvnáka dost.
Záleží samozřejmě i na vzrůstu a váze dítěte.
Právě, že Stěpa je hubeňour, tak váhám, ale moc díky za rady, juknu na ten bagmaster.