Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Normalni muze byt kde co. Treba ja to v tomhle veku mela 5-6 x za rok s tim, ze cervenec a srpen mi obvykle vynechaly. Ale ten test bych udelala, duveruj, ale proveruj ![]()
Radši bych udělala test. Pokud bude negativní vzala bych ji na gyndu, může to být cysta.
Ano, stavalo se mi to. Zejmena po nemoci
nebo nejakem stresu - nedohanela pred pololetim nejake znamky?
Ahoj, těhotenství se dá na 100% vyloučit testy z krve, může to být i větší námaha, psychická zátěž nebo hormonální nerovnováha, nedostatečná výživa, možností je spoustu. Držím palce. Nechci strašit, ale kamarádce dcera přestala menstruovat a nakonec díky tomu objevili, že se snaží zhubnout, nejí a zvrací.
@bobulka88 píše:
Normalni muze byt kde co. Treba ja to v tomhle veku mela 5-6 x za rok s tim, ze cervenec a srpen mi obvykle vynechaly. Ale ten test bych udelala, duveruj, ale proveruj
To vazne? Mne kdyby ve 14 donutili rodice udelat tehotensky test, protoze ‘duveruj ale proveruj’ tak bych jim priste o zadnych problemech ani nerekla, naopak by ztratili moji duveru. Ale tak ta matka snad vi, jestli by dcera o tom mohla lhat nebo ne.
Ja bych radsi na gyndu zasla, pokud nebylo ani spineni, asi ji pichne vyvolavacku. Nebyla nemocna?
No, asi tu nejsme odbornici, ja mela prvni MS v 15, byla jsem dobna a hubena
Ale nic pravidelneh to nebylo.
2 tydny snad neni problem, ale proc proste nzavolat na gyndu a zeptat se? Hned tam nemusite behat, treba vam rekne, at prijdete za tyden.
Byla jsem na gynekologii v podobnem veku s podobnym problemem a tenkrat to nijak neresili. Rekli mi, ze je spis problem, kdyz to maji divky porad a ze je nepravidelnost v tomto veku bezna. Fakt to nic nebylo, ale uz je to skoro 20 let:-), tak treba uz se postupy zmenily.
@hani28 píše:
To vazne? Mne kdyby ve 14 donutili rodice udelat tehotensky test, protoze ‘duveruj ale proveruj’ tak bych jim priste o zadnych problemech ani nerekla, naopak by ztratili moji duveru. Ale tak ta matka snad vi, jestli by dcera o tom mohla lhat nebo ne.
Tak to uz je na zakladatelce. Ale tak ne, at nikam nechodi, netestujou. Oni ty diskuse o nezletilych matkach byvaji zajimavy.
Ahoj ???????? mám dceru, je jí 14 let. Letos ji bude 15. Menstruaci má celkem pravidelnou už od 12, ale ted uz to budou minimálně 2 týdny co jí MS vynechala. Těhotná být nemůže, to vím jistě. A před termínem měla normálně příznaky a najednou nic. Je to v jejím věku normální, nebo bych to měla začít řešit? Děkuji předem