Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem. Prosím vás, dcera (14) má od včera menstruaci, dneska ji má ale hrozně silnou, každou chvíli mění vložky, břicho ji bolí prý také ale ne nějak výrazně, jaký de myslíte že se to trochu uklidní? Je to normální? Dcera má menstruaci nepravidelnou asi od března. Díky
Takhle na začátku to normální je. Po cca dvou dnech by to mělo být lepší. A je super, že jí až tak nebolí břicho. Dcera musí brát první den menstruace algifen, jinak není schopná fungovat.
Zkuste bylinné čaje, například kontryhel by mohl pomoci s ustálením menstruace.
@nozu píše:
Takhle na začátku to normální je. Po cca dvou dnech by to mělo být lepší. A je super, že jí až tak nebolí břicho. Dcera musí brát první den menstruace algifen, jinak není schopná fungovat.
Přesně tak to má i moje dcera. A to menstruuje už od necelých 12.
Kupte v lékárně ascorutin, je to vitamín 3× 1, nebo voda s citronem, obojí sníží krevní ztráty, u nás vyzkoušené
Zkusila bych ten ascorutin, vitamín C obecně usnadňuje hojení a matně si pamatuji, že mě trochu pomohl.
@Zuany píše:
Zkuste bylinné čaje, například kontryhel by mohl pomoci s ustálením menstruace.
Může zkusit i ve směsi s řebříčkem, ale v jejím věku to asi moc nepřehánět, tak jeden šálek denně. Obě byliny mírní silné krvácení a mírní křeče dělohy.
Dobry den chtěla bych se zeptat bude mi 15let a mam strasne silnou menstruaci mam ji teprve rok a muj problem je to ze ji mam casto i dva tydny v měsíci při moji menstruaci mi nevydrží super plus tampony vic nez hodinu nevim co mam delat mam to tak pokaždé a nemohla jsem na internetu nic najit tak pisu sem (předem se omlouvam za pravopisne chyby)