Jak rychle na kašel a rýmu?

32
23.9.23 11:53

Jak rychle na kašel a rýmu?

Ahoj holky, prosím o radu. Syn jde 16.10 na operaci, což znamená že za týden musí být fit a už 3 týdny bojuji s kašlem a rýmou a stále se mi nedaří nad tím zvítězit.. :,( už jsem z toho zoufalá tak zkouším tady zda někdo bude mít nějaký nápad nebo zkušenost, jak na to? Zkoušela jsem už snad všechno… :think: Malému je rok. Děkuji za rady :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35852
23.9.23 12:10
@Pajule78 píše:
Ahoj holky, prosím o radu. Syn jde 16.10 na operaci, což znamená že za týden musí být fit a už 3 týdny bojuji s kašlem a rýmou a stále se mi nedaří nad tím zvítězit.. :,( už jsem z toho zoufalá tak zkouším tady zda někdo bude mít nějaký nápad nebo zkušenost, jak na to? Zkoušela jsem už snad všechno… :think: Malému je rok. Děkuji za rady :andel:

Asi nechápu kdo má tu rýmu a kašel, ty nebo syn? U doktora jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
23.9.23 12:14

@JancaS84 Syn :) a ano u doktorky jsme byli. Prý je to obyčejné nachlazení. Ale vzhledem k tomu že už 3 týdny proti tomu nic nezabírá tak už mi došli nápady jak zvládnout aby byl do toho 1.10 zdraví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
23.9.23 12:21

To chce cas :nevim: kasel muze trvat i 8 tydnu. Navic je maly, tak to trva dele. Do 16.10. uz bude fit, pokud nechytne nic jineho k tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
23.9.23 12:33

@blumen Oni v té nemocnici by byli nejraději aby byl zdraví 3 týdny už před operací, jelikož jde na náročnou operaci a bojím se aby mi ho vzali když jim řeknu že byl nachlazený. Jenomže těžko to jde ohlídat když mám staršího syna který chodí do školky :nevim: Snad ano a snad jim bude stačit že bude fit na tu operaci to si myslím že je důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
23.9.23 12:44

@Pajule78 no urcite bych to nezamlcovala, v tomto pripade bych asi starsiho syna stahla tak tyden dva predem ze skolky, znam to, porad mi deti nosily a nosi nemoci ze skolky domu na podzim nonstop. Ale jinak leky na kasel a rymu moc nepomahaji, to chce pobyt venku a vitamin C (ovocne stavy), vitamin D. Pokud teda nema zlutou hustou rymu, coz asi nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
23.9.23 13:14

@blumen ten starší jede 1. Za rodinou na Moravu, takže to už mám osefovany. Vitamin D dáváme vigantol a jinak bašti všechno. Chuť k jídlu má neomezenou 😃 takže jablíčka, okurky a podobně si velmi rád přes den průběžně dá. Na noc otvírám ventilaci zapínám arctic používame teď sinecod a odsavače rymu 6× denně. Tak snad to povolí. Tohle období je šílený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
23.9.23 13:36

Pokud máte jít na operaci, kterou lze odložit, tak to nehrotte a uvidíte podle vývoje a termín posunete. Mi kluk měl jít duben 2021 na operaci s varletem a bylo kvůli nemoci odloženo o 1,5 měsíce později. Bo starší nosila že školky kde co. A zrovna u těch varlat šel na konci optimálního období, v němž se operace dělají, pozdější termín už nebyl optimální vzhledem k jeho věku, ale to neznamenalo, že by se operace už nikdy nerealizovala. Týden po operaci opět nemocný byl, bo sestřička zase něco donesla.

Jinak zkuste dát vitamin c ve větším množství a zinek. Buďte hodně venku na vzduchu. A ráno při těch studených teplotách ven nelezte, ochlazuje to dýchací cesty a dečka pak snaz nemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
23.9.23 14:37

@PETRAKIM Tuto operaci odkládat nechceme čím dříve půjde tím to bude lepší pro něj. Jde na velmi složitou operaci a ta operace má vliv na jeho stravování sluch a podobně. Takže tuto operaci opravdu odkládat nechceme. Ani doktoři to nedoporučuji. Proto se ptám jak nejrychleji zabojovat s takovým nachlazením. Mě stačí když bude do týdne do dvou týdnů v pohodě. Tuto operaci měl podstoupit už v 7 - 9 měsících ale bohužel nebyl na to dostatečně připraven. Tak si myslím že je pochopitelné že mi na tom tak záleží. Nechci vidět jak trpí, je to moje zlatíčko a udělám vše pro to aby to bylo vše v pořádku. Proto se ptám i tady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16433
24.9.23 00:19

Stahnout starší dítě ze školky hned a izolovat se. Je období, kdy narustají respiracni onemocnění. Pokud nebude fit, rozhodně odložit zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
25.9.23 09:10

Před půl rokem jsme koupili inhalátor a vždycky hned při prvním příznaku nachlazení, děti inhalují vincentku - několikrát denně, nám pomáhá Tantum verde sprej a 2× denně priessnitzův obklad. Hodně záleží, jak moc už to má rozjeté. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18656
28.9.23 22:32
@Simon85 píše:
Před půl rokem jsme koupili inhalátor a vždycky hned při prvním příznaku nachlazení, děti inhalují vincentku - několikrát denně, nám pomáhá Tantum verde sprej a 2× denně priessnitzův obklad. Hodně záleží, jak moc už to má rozjeté. Držím palce.

Potvrzuju. Jakmile prijde rýma, tak inhalator s vincentkoi a na noc nasivin. Na lepší dýchání dávám ještě eukalyptus do aromadifuseru. Dítě i chlap do 3 dnů prakticky bez rýmy. Inhalator cpu pod nos i batoleti od 14m když je třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
28.9.23 22:56

Pokud by to bylo neco takhle duleziteho, tak bych rozhodne stahla starsi ze skolky a izolovala se od ostatnich. Moje prvni mela kolem roku 6 tydnu trvajici kasel i rymu. Pomohla az antibiotika. Pak se z toho vyklubalo astma, ktere se projevovalo jen pri virozach, tak ze byly vzdycky nekonecne dlouhe. Davali sme pul roku ecobec a ventolin jen pri potizich. Zda se, ze uz z toho vyrostla a bude to dobre..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí