Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu. Syn jde 16.10 na operaci, což znamená že za týden musí být fit a už 3 týdny bojuji s kašlem a rýmou a stále se mi nedaří nad tím zvítězit..
už jsem z toho zoufalá tak zkouším tady zda někdo bude mít nějaký nápad nebo zkušenost, jak na to? Zkoušela jsem už snad všechno…
Malému je rok. Děkuji za rady ![]()
@Pajule78 píše:
Ahoj holky, prosím o radu. Syn jde 16.10 na operaci, což znamená že za týden musí být fit a už 3 týdny bojuji s kašlem a rýmou a stále se mi nedaří nad tím zvítězit..už jsem z toho zoufalá tak zkouším tady zda někdo bude mít nějaký nápad nebo zkušenost, jak na to? Zkoušela jsem už snad všechno…
Malému je rok. Děkuji za rady
Asi nechápu kdo má tu rýmu a kašel, ty nebo syn? U doktora jste byli?
@JancaS84 Syn
a ano u doktorky jsme byli. Prý je to obyčejné nachlazení. Ale vzhledem k tomu že už 3 týdny proti tomu nic nezabírá tak už mi došli nápady jak zvládnout aby byl do toho 1.10 zdraví ![]()
To chce cas
kasel muze trvat i 8 tydnu. Navic je maly, tak to trva dele. Do 16.10. uz bude fit, pokud nechytne nic jineho k tomu
@blumen Oni v té nemocnici by byli nejraději aby byl zdraví 3 týdny už před operací, jelikož jde na náročnou operaci a bojím se aby mi ho vzali když jim řeknu že byl nachlazený. Jenomže těžko to jde ohlídat když mám staršího syna který chodí do školky
Snad ano a snad jim bude stačit že bude fit na tu operaci to si myslím že je důležité.
@Pajule78 no urcite bych to nezamlcovala, v tomto pripade bych asi starsiho syna stahla tak tyden dva predem ze skolky, znam to, porad mi deti nosily a nosi nemoci ze skolky domu na podzim nonstop. Ale jinak leky na kasel a rymu moc nepomahaji, to chce pobyt venku a vitamin C (ovocne stavy), vitamin D. Pokud teda nema zlutou hustou rymu, coz asi nema.
@blumen ten starší jede 1. Za rodinou na Moravu, takže to už mám osefovany. Vitamin D dáváme vigantol a jinak bašti všechno. Chuť k jídlu má neomezenou 😃 takže jablíčka, okurky a podobně si velmi rád přes den průběžně dá. Na noc otvírám ventilaci zapínám arctic používame teď sinecod a odsavače rymu 6× denně. Tak snad to povolí. Tohle období je šílený ![]()
Pokud máte jít na operaci, kterou lze odložit, tak to nehrotte a uvidíte podle vývoje a termín posunete. Mi kluk měl jít duben 2021 na operaci s varletem a bylo kvůli nemoci odloženo o 1,5 měsíce později. Bo starší nosila že školky kde co. A zrovna u těch varlat šel na konci optimálního období, v němž se operace dělají, pozdější termín už nebyl optimální vzhledem k jeho věku, ale to neznamenalo, že by se operace už nikdy nerealizovala. Týden po operaci opět nemocný byl, bo sestřička zase něco donesla.
Jinak zkuste dát vitamin c ve větším množství a zinek. Buďte hodně venku na vzduchu. A ráno při těch studených teplotách ven nelezte, ochlazuje to dýchací cesty a dečka pak snaz nemocní.
@PETRAKIM Tuto operaci odkládat nechceme čím dříve půjde tím to bude lepší pro něj. Jde na velmi složitou operaci a ta operace má vliv na jeho stravování sluch a podobně. Takže tuto operaci opravdu odkládat nechceme. Ani doktoři to nedoporučuji. Proto se ptám jak nejrychleji zabojovat s takovým nachlazením. Mě stačí když bude do týdne do dvou týdnů v pohodě. Tuto operaci měl podstoupit už v 7 - 9 měsících ale bohužel nebyl na to dostatečně připraven. Tak si myslím že je pochopitelné že mi na tom tak záleží. Nechci vidět jak trpí, je to moje zlatíčko a udělám vše pro to aby to bylo vše v pořádku. Proto se ptám i tady ![]()
Stahnout starší dítě ze školky hned a izolovat se. Je období, kdy narustají respiracni onemocnění. Pokud nebude fit, rozhodně odložit zákrok.
Před půl rokem jsme koupili inhalátor a vždycky hned při prvním příznaku nachlazení, děti inhalují vincentku - několikrát denně, nám pomáhá Tantum verde sprej a 2× denně priessnitzův obklad. Hodně záleží, jak moc už to má rozjeté. Držím palce.
@Simon85 píše:
Před půl rokem jsme koupili inhalátor a vždycky hned při prvním příznaku nachlazení, děti inhalují vincentku - několikrát denně, nám pomáhá Tantum verde sprej a 2× denně priessnitzův obklad. Hodně záleží, jak moc už to má rozjeté. Držím palce.
Potvrzuju. Jakmile prijde rýma, tak inhalator s vincentkoi a na noc nasivin. Na lepší dýchání dávám ještě eukalyptus do aromadifuseru. Dítě i chlap do 3 dnů prakticky bez rýmy. Inhalator cpu pod nos i batoleti od 14m když je třeba
Pokud by to bylo neco takhle duleziteho, tak bych rozhodne stahla starsi ze skolky a izolovala se od ostatnich. Moje prvni mela kolem roku 6 tydnu trvajici kasel i rymu. Pomohla az antibiotika. Pak se z toho vyklubalo astma, ktere se projevovalo jen pri virozach, tak ze byly vzdycky nekonecne dlouhe. Davali sme pul roku ecobec a ventolin jen pri potizich. Zda se, ze uz z toho vyrostla a bude to dobre..