Dcera nám chodí v noci do postele. Co s tím?

50
27.6.11 08:51

Dcera nám chodí v noci do postele.co s tím?

dcerka bude mít v září 5let.od tří let má svůj pokoj.prvního asi půl roku spávala ve své postýlce.pak začala občas chodit k nám do postele.teď je z toho ale pravidlo a chodí téměř každou noc.nemůžu se vyspat,jednou mě „pleskne“ do obličeje,pak kopne do žebra…když ji odnesu do postýlky,někdy se zas do hodiny vrátí.takže mám spaní úplně rozhozené.teď jsem navíc těhotná a nechci se s ní nosit.takže když dojde,jdu s pát na gauč.
nevíte proč to dělá a hlavně co dělat,aby zůstala ve své postýlce? moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
27.6.11 08:55

Vysvětlit jí to,že s vámi nemůže spátmže jsi těhotná a mohla ublížit miminku? :nevim: Každopádně ji vrátit zpátky do postele,a pár nocí vydržet třeba brek nebo naříkání a snad ji to přejde.V 5 letech,už by to mohla pochopit,my to tak dělali s klukem,ale byli mu tak 2.Od tý doby spí sám a přijde až ráno když je vyspalej :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21956
27.6.11 09:06

musíš ji důsledně vracet do vlastní postýlky a vysvětlit, že každý máte svou postel a v té se spí. s miminkem bych neargumentovala. dítě dostane akorát tak pocit, že mu nenarozené miminko odpírá místo v posteli. kor pokud dřív nebyl problém… ještě bych zkusila dát na spaní nějakou oblíbenou hračku a nebo společně vybrat nějakého mazlíka, se kterým bude spát. to by také mohlo pomoct.
dcera je stejně stará, sem tam přijde k nám do postele také. ale je to většinou, když má zlé sny. takže pak s ní jde bud manžel spát do pokojíčku (máme tam palandu) a nebo zůstává se mnou v posteli a do pokojíku jde manžel sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
27.6.11 09:07

No, dcera za náma taky chodila, hlavně když měla nějaký blbý sen a vzbudila se. Je ji 9 a sem tam se stane, že k ránu taky přicupká:-) No, je pravda, že se taky moc nevyspíme,ale nedělá to nijak často, takže to jednou za 2měsíce přežijem. U nás docela pomohlo, nechat rozsvícenou solnou lampu, Když se v noci vzbudí nemá úplnou tmu a asi se tak nebojí. Udělalo to fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.6.11 09:36

Nežárlí na miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
27.6.11 09:42

Tak u nás je to to samé - syn (také mu bude v září 5) k nám chodí spát noc co noc - řekla bych, že je to žárlivostí na malou, která u nás usíná… Domluvy neplatí, teda aspoň u nás. Když už mu to v noci nechci dovolit, tak se rozbrečí, že je tam sám a že je mu smutno - a to má vlastní postýlku u nás v ložnici. Radu nemám, počkám co poradí ostatní, taky jsem zvědavá :mrgreen: Ale chce to trpělivost. Snad je to přejde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
27.6.11 09:53

To jsme taky řešili a ve stejném věku. Vyřešili jsme to ale drasticky :oops: Jednou v noci když zase přišla, přítel na ni zařval A DOST PADEJ DO SVÉ POSTELE A UŽ TĚ TU NECHCI VIDĚT KDYŽ JSI BYLA SCHOPNÁ DOJÍT PO TMĚ AŽ SEM ZVLÁDNEŠ TO I ZPĚT(vymlouvala se že se bojí) Kiki se rozbrečela a utekla. Od té doby jestli přišla 3× během následujícího měsíce, ale teď už nechodí! Koupili jsme ji lampičku k posteli a baterku má pod polštářkem! Máme úzkou postel a Kiki spala napříč, takže jsme nebyli vyspaní. Přítel vstával ve 2 ráno do práce a byl kamioňák, takže to bylo opravdu nebezpečné.

• Citovat
  • Upravit
1894
27.6.11 09:55

ahoj, já mimi nečekám a Natálka 3,5 taky pořád chodí každou noc k nám. když jí přenesu tak za chvíli je u nás. nejhorší na tom je že od mala mě chytne za řetízek chvíli ho žmoulá a pak usne jako špalek. mě to vytáčí a nevyspím se taky. nejlepší to je když má manžel noční to se vyspíme všichni krásně. Naty taky vysvětluji že musí spát sama ale nějak to nefunguje. renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
27.6.11 09:57
ww píše:
To jsme taky řešili a ve stejném věku. Vyřešili jsme to ale drasticky :oops: Jednou v noci když zase přišla, přítel na ni zařval A DOST PADEJ DO SVÉ POSTELE A UŽ TĚ TU NECHCI VIDĚT KDYŽ JSI BYLA SCHOPNÁ DOJÍT PO TMĚ AŽ SEM ZVLÁDNEŠ TO I ZPĚT(vymlouvala se že se bojí) Kiki se rozbrečela a utekla. Od té doby jestli přišla 3× během následujícího měsíce, ale teď už nechodí! Koupili jsme ji lampičku k posteli a baterku má pod polštářkem! Máme úzkou postel a Kiki spala napříč, takže jsme nebyli vyspaní. Přítel vstával ve 2 ráno do práce a byl kamioňák, takže to bylo opravdu nebezpečné.

Taky jsme to měli takhle rázně,je to hrozný ale pomohlo to :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
27.6.11 10:27

Holky našim dětem je 10 a sedm a dělají to oba taky včera se syn díval v pokoji na telku a pak přišel za mnou a povídá mami jdeš mě uložit? :roll: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10983
27.6.11 10:33

Neporadím co s tím…máme 5 letýho kluka a teď 1 rok holčičku a spíme v posteli všichni čtyři…někdy se zadaří,a malej spí celou noc ve své…chodil za námi i když jsem byla těhu…pokojíček má svůj od 1,5 roku a stejně v noci přechází…malá taky spí v postýlce,a v noci když se vzbudí, tak už usne jen u nás…kdb měl někdo návod jak na to,beru taky :think: :think: :think: :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
27.6.11 11:09

tak aspoň v tom nejsem sama :-? u nás nepomáhá prostě nic.manža na ni už několikrát „vyjel“,stejně dojde zas.lampičku má u postele,na chodbě máme noční světýlko do zásuvky,v postýlce má asi osm plyšáků,že prý se bojí a ona je můsí v noci hlídat.
domlouvání,vysvětlování že už bude předškolačka a ty s rodiči nespí,po dobrém,po zlém…nic.
jen jsem si všimla,že nedojde,když přes den nespí.jenže chodí do školky,takže po obědě spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
27.6.11 11:25
chuanitka píše:
Nežárlí na miminko?

určitě ne.dělá to už minimálně půl roku.a já se snažím,aby se na ně spíše těšila.neříkám: to nesmíš kvůli miminku,nebo já teď nesmím,že jsem těhotná a tak.toho se varuji!
spíš po mě teď loudí,aby se mnou mohla do poradny a tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
27.6.11 11:28
Liduš88 píše:
Vysvětlit jí to,že s vámi nemůže spátmže jsi těhotná a mohla ublížit miminku? :nevim: Každopádně ji vrátit zpátky do postele,a pár nocí vydržet třeba brek nebo naříkání a snad ji to přejde.V 5 letech,už by to mohla pochopit,my to tak dělali s klukem,ale byli mu tak 2.Od tý doby spí sám a přijde až ráno když je vyspalej :-D

to ne,mimčem argumentovat se mi nelíbí.navíc,ona chápe,že musí do své postele.klidně se i sama vrátí,neplače.ale k ránu je tam zas. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
28.6.11 09:36
Liduš88 píše:
Vysvětlit jí to,že s vámi nemůže spátmže jsi těhotná a mohla ublížit miminku? :nevim: Každopádně ji vrátit zpátky do postele,a pár nocí vydržet třeba brek nebo naříkání a snad ji to přejde.V 5 letech,už by to mohla pochopit,my to tak dělali s klukem,ale byli mu tak 2.Od tý doby spí sám a přijde až ráno když je vyspalej :-D

přesně!! taky to tak máme a nebát se přísně ji poslat samotnou zpět uvědomí si to bacha na citové vydírání :-P :-P moje mala spí od 4.měs.sama bez uspávání a od 2.let sama v posteli a od3.let ma svuj pokoj a v klidu někdy příjde a vzbudí nás(špatný sen) pomazlíme se s ní a musí jít spát do své postele.
hodně nervíku :mrgreen: asi bych neříkala že muže mimi ublížit aby neměla výčitky nebtak si to něak nebrala nebo nežarlila spíš že je velká a každý má svuj pokoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí