Dcera neumí vyslovit R

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5613
12.11.11 15:17

Dcera neumí "R"

Moje 5,5 dcera dochází do logopedie při MŠ. Neuměla „L“, to už se naučila a teď cvičíme R a čeká nás ještě Ř. Paní učitelka v tom vidí problém a říkala, že malá nemusí být kvůli vadě řeči přijata ke školní docházce (přitom je bystrá a na školu bude v září určitě zralá). Mně se to s tím R a Ř jeví jako čirý nesmysl - protože to by ve školce zřejmě uvízl i Havel, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
byron
12.11.11 15:23

No na logopedii chodí i děti školou povinné!

My jsme to měli stejně, ale stihli jsme vše do zápisu nacvičit… Jsi na logopedii s ní? Asi ne, když to má ve školce?

Pokud budete každý den chvilku trénovat, dcera to zvládne, já bych se nebála, myslím, že to není důvod odkládat docházku

• Citovat
  • Upravit
byron
12.11.11 15:24

Jo znám děti, které konkrétně r a ř neumějí, chodí do školy, jde jim to ve škole ale na logopedii nechodí, což mi připadá škoda

• Citovat
  • Upravit
4486
12.11.11 15:26

Určitě to není na odklad, ale cvičte. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
12.11.11 15:28

Buď v pohodě dcera se naučila r v červnu (měla 6,5r)před nástupem do školy a ř v srpnu a už jí to jde úplně parádně. :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
12.11.11 15:28

Holky, díky. Na logo chodím s dcerou a cvičíme doma. Do září času dost, ale štve mě, jak učitelka šíří paniku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
12.11.11 15:40

Neboj, s dcerou jsme byli u zápisu a neuměla ješte r a ř. Na logo jsme v té době už dávno chodili. U zápisu se jen ptali, jestli na logopedii chodíme a že máme cvičit a dceru do školy normálně vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
12.11.11 16:15
Veveří píše:
Moje 5,5 dcera dochází do logopedie při MŠ. Neuměla „L“, to už se naučila a teď cvičíme R a čeká nás ještě Ř. Paní učitelka v tom vidí problém a říkala, že malá nemusí být kvůli vadě řeči přijata ke školní docházce (přitom je bystrá a na školu bude v září určitě zralá). Mně se to s tím R a Ř jeví jako čirý nesmysl - protože to by ve školce zřejmě uvízl i Havel, ne?

Syn se naučil r a ř v 6-ti letech o prázdninách před 1. třídou :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7414
12.11.11 16:55

Pani ucitelka je asi naka cvakla. Ja se naucila R az nekdy ve 13 a do skoly me vzali normalne v sesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
12.11.11 17:09

Podle mě to fakt na odklad není. Já šla do školy jen měsíc po tom, co mi bylo šest, sice jsem neuměla R a Ř, ale nijak mi to nepřekáželo.
Pak jsem nějak byla asi týden nemocná doma, a táta mě R a Ř za tu dobu naučil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
12.11.11 17:25

Taky jsem neuměla R a Ř, neumím do teď a už mám maturu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
12.11.11 17:26

co to je za doktorku?! Plno dětí neumí pořádně vyslovovat ještě v daleko pozdějším věku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.11.11 17:29

Mě vzali do školy normálně, bez odkladu. Neuměla jsem teda jen R a dodnes ráčkuju. Na logopedii jsem taky chodila x-let a nepomohlo mi to a vystudovala jsem i VŠ :). Neboj ve světě se neztratí :)

• Citovat
  • Upravit
14721
12.11.11 19:05
Erian píše:
Taky jsem neuměla R a Ř, neumím do teď a už mám maturu :lol:

Taky tak :mrgreen: Kdybych čekala, až se to naučím, nemám ještě ani první třídu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
12.11.11 19:27

R a Ř určitě problém pro přijetí do školy nebude, kolik inteligentních lidí s VŠ titulem vyslovuje tahle písmenka špatně… nezdá se paní učitelce spíš ještě něco, kvůli čeho by školu nedoporučovala? A řekla to logopedka nebo třídní učitelka?

rodiče občas své děti vnímají zkresleně a snaží se nepřipustit si, že dítko by nešlo do školy - teď nechci říct, že je to tvůj případ - takové případy mívá ve školce mamča a dítko pak zbytečně trpí, protože bývá pozadu a těžko to dohání. Naopak někdy nesmyslně o rok dýl zůstanou děti v MŠ, které tam pak akorát zlobí, protože se nudí.

Pokud je člověk na vážkách, je nejlepší navštívit dětského psychologa, který školu doporučí nebo navrhne raději odklad :wink: Vím, že k mamči do školky přímo psycholog docházel a rodiče si mohli dobrovolně říct, jestli jejich dítě má proklepnout nebo ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí