Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, holky, mam petimesicni dceru a pri kazdem kojeni je doslova mokra jsko mys, hlavne tedy na hlave a v obliceji, ma hodne vlasku a ty jsou vzdycky komplet mokre a oblicej same krupeje potu.
Po probuzeni rano to same, je fakt, ze ja se taky dost potim, ale teda ona bude chudera, pokud se to nezlepsi.
Maji to i Vase deti? Je to vezny jev, dedicnost? Diky za rady.
@Pandorka Tak takový extrém doma nemáme, ale tedy obě děti jsou výrazně horkokrevnější než já, takže onu poučku, že dítě má mít o vrstvu víc, jsem si velmi rychle upravila na to, že mají mít o vrstvu méně než já ![]()
A ráno se občas zpocené budí taky…
@j.a.n.i1 píše:
@Pandorka Tak takový extrém doma nemáme, ale tedy obě děti jsou výrazně horkokrevnější než já, takže onu poučku, že dítě má mít o vrstvu víc, jsem si velmi rychle upravila na to, že mají mít o vrstvu méně než já
A ráno se občas zpocené budí taky…
@Pandorka potili se mi tak oba kluci, jeden z toho vyrostl druhy zatim ne. Nadeje umira posledni ![]()
@Pandorka Naše se taky potí, vlásky má po spánku úplně mokrý. Při kojení ji držíš v náručí, tak to je pravděpodobně od toho. Jiné řešení než střídmější oblékání neznám ![]()
@poppaea píše:
@Pandorka Naše se taky potí, vlásky má po spánku úplně mokrý. Při kojení ji držíš v náručí, tak to je pravděpodobně od toho. Jiné řešení než střídmější oblékání neznám
ja ji prave moc nedrzim, hlavne ji kojim vleze a neni ani namacknuta na mne ![]()
@quinny píše:
@Pandorka potili se mi tak oba kluci, jeden z toho vyrostl druhy zatim ne. Nadeje umira posledni
tak neda se nic delat, tohle je drobnost, hlavne, ze jsou ta nase mladatka zdrava ![]()
@Pandorka Aha, no ono potivějšímu dítěti může stačit i to, že vůbec leží na podložce a u toho se namáhá. Taky netuším, co při tom má na sobě. Jinak možná bych to pro jistotu řekla pediatrovi, ale pochybuju, že by se to nějak řešilo ![]()
@poppaea urcite ji to reknu, ona se poti i ve vajicku, proste hruza, asi ji potidim nejake funkcni bodycko ![]()
@Pandorka Jo, s pocením v autosedačce máme taky zkušenosti - jak ve vajíčku, tak ve větší. Naštěstí před asi 2 měsíci jsme koupili nějakou cool vložku do sedačky, sice stála asi 800, ale to je fakt zázrak, po 2 hodinách spánku v autě má dítě vlásky, krk i záda úplně suché
(než se polije pitím
) Fakt lituju, že mě nenapadlo něco takovýho pořídit už dřív.
@poppaea mohla bys mi, prosim, poslat odkaz? A to je nejaka univerzalni vlozka?
Já nechci rozhodně strašit, ale probrala bych to s pediatrem. Když měl malý často v zimě virozy, které se manifestovaly pouze zvýšenou teplotou, zkoumala jsem všechno možné, ptala se i na nádory, a bylo mi řečeno, že se při nich např. děti hodně potí, zejména v noci, budí se spocené. V tomto případě to asi nebude ten případ, ale já od té doby pocení hlídám.
@Pandorka Možná je nějaká univerzální, nicméně my kupovali přímo na naši sedačku: http://www.mall.cz/…o-phoenixfix?…
Myslím, že když se podíváš na příslušenství k vaší autosedačce, třeba něco budou mít.
POdle me k teplu od Tebe se jeste namaha a tim se poti. Dcerka se u toho taky celkem poti a ma vlasky v zadu potem splavene.
Urcite to reknu doktorce, taky myslim, ze to nic nebude, ale pro jistotu, podle me to proste zdedila, ja se potim uplne hrozne i u polevky ![]()