Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy mám půlročního synka stále jen pořvává pa-papa, ba
Co myslíte že bude druhé? Jen mě to zajímá
Dá se naučit první svlůvka" Máma?
nebo to bude Táta?
Většina kamarádek totiž vždy říkala že vždy byl první otec a potom mamka ![]()
Tak u nás první byla baba, pak mama a teď skoro v 9,5 měsících táta. A co teda umí je čiči ![]()
U nas baba pak tata, ted umi spoustu dalsich, ale ja jsem nejspis Eda..
Taky mam rocniho chlapecka a rika hlavně táta..mama moc ne
dcera to mela ale naopak.
Pak rikame kde, ham, papa, dada a neco ani nevim co znamena. takove breptani
Na první slůvka si počkáš ještě téměř půl roku, objevují se před 1. rokem. Dost často jsou to Ne, Ham, Bác, Haf, Hají apod. Jen málo dětí má první slůvko máma.
Nas rocak zacal s mama, potom presel na baba a tata rika obcas, ale spis to zni jako dada. Na psa vola ej nej nej ![]()
U nás bylo první slůvko ham a druhé mňam. Docela divné vzhledem k tomu, že skoro nic nejí ![]()
Těřko říct, každý dítě je fakt jiný. starší řekl poprvý cíleně máma, mladší ham, ale oba až kolen 2. roku, to tý doby si breptali tu svou svahilštinu ![]()
@Melindaa mám půlroční a nic neříká…teda někdy při broukání neurčité slabiky ale fakt to nepovažuju za slova ![]()
Jéé tak děkuji tedy se mám na co těšit
Je to nádherný pocit slyšet jeho hlásek a breptání místo pláče
A jak jste na tom byli s prvnímy krůčky?
Kdy to začlo? ![]()
@Melindaa Koukla jsem na Vojtíška, máme skoro stejné děti..jen ta porodní váha mě pobavila
a co tam dělá Mario? ![]()
@Melindaa píše:
Jéé tak děkuji tedy se mám na co těšitJe to nádherný pocit slyšet jeho hlásek a breptání místo pláče
A jak jste na tom byli s prvnímy krůčky?
Kdy to začlo?
Postavila se poprvé asi v půl roce, ale to jenom tak nejistě vrávorala u šprušlí v postýlce. Asi o měsíc později si troufla udělat první krůčky podél nábytku a u toho zůstala hodně dlouho. Do prostoru bez držení se odvážila téměř přesně v roce.
Ja mam 10m prvni bylo asi jejej, lala, baba, tata, mňam, mama rika malo. Zacal zvatlat az tak mesic zpatky.
@Mikys píše:
Ja mam 10m prvni bylo asi jejej, lala, baba, tata, mňam, mama rika malo. Zacal zvatlat az tak mesic zpatky.
na 10 měsíců slušně ovládáš pc ![]()