12letá dcera ve škole vůbec nepracuje

Yui
11.1.15 21:39

Dcera ve škole nepracuje

Dobrý den,
mám malinký problém. Mám dceru (12) a ta ve škole nepracuje. Na TV necvičí, na výtvarce nekreslí…Navíc si prý měla dopsat sešit a ona to prostě neudělala, takže jí to známkovali, skoro všichni učitelé říkají že nepracuje, nepíše do sešitů…Já nevím, nikdy s tím problém nebyl. Žádný. Prostě no problem, všechno skvělý, ve škole dobrý známky a teď…nekvalifikovaná z 2 předmětů z 1 naštěstí psali test…Já nevím, vždycky jsem se s ní učila, žádný problém neměla…Právě jsem se dozvěděla že na VV dcera nakreslila 2 obrázky a měla by nakreslit alespoň 3 další, doma. No a ona říkala, že jich kreslila víc ale že jí to p. učitelka neznámkovala, protože za ní nešla, prý se styděla, tomu celkem věřím, moje děti se stydí všeho :roll:…Tak jsme kreslili…Nakreslila 2 obrázky. Řekla jsem že jo to málo, tak nakreslila další, bez problémů. Ale teď se mi svěřila že se jí to (znovu) stydí dát, že jí to nedá, že jsou ty obrázky trapné a podobně :zed:…A kreslit ani cvičit už prý nebude, že jí to nebaví. Jasně, řešit to 5 hodinovým proslovem nebo fackou je dost… nepomáhá to. Já nevím, možná má ve škole nějaký problém? Nic jsme nezaznamenali…No často v noci brečí, je zpomalená, někdy až zasněná, že by puberta? Ale to mi přijde moc zlehčený, kvůli čemu by to bylo? :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4658
11.1.15 21:46

Co pedagogicko psychologická poradna? Evidentně má nějaký psychický problém, který se na Emiminu nevyřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
11.1.15 21:46

Může být puberta. Možná je zamilovaná, možná má problém se spolužáky, možná je přecitlivělá vlivem nastupující puberty a rozhodila jí něčí poznámka. Navodila bych s dcerou příjemnou atmosféru a trochu jí vyzpovídala - něco ji trápí. Z toho, co píšeš nevyplývá, že by se jí výrazně zhoršil prospěch, spíš se stydí se předvádět(TV, VV) - ty nedopsané sešity mi tam nesedí. Jak je na tom v ostatních předmětech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.1.15 21:48

Tak na to bacha, aby se ti neuzavřela do sebe. Odmítá se zapojovat, stydí se(možná výmluva), pláče po nocích..Měla by jsi s ní zajít na rozebrání k psychologovi, něco za tím vězí…rodinné problémy, šikana ve třídě, posměch spolužáků..I za učitely by jsi měla zajít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.1.15 21:50

Má ve třídě dobrou kamarádku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
11.1.15 21:50

Zdravím, nemá dcerka třeba problém s nějakým spolužákem/spolužačkou? Pokud v noci často pláče, něco v tom bude. Snažila bych se s ni promluvit, jestli na ni ve škole není někdo zlý, od toho se může odvíjet všechno ostatní. Pokud je tam šikana, umím si představit i to, že nechce kreslit nebo si psát zápisky do sešitu (děti se dokáží vyjadřovat tak, že to může hodně bolet). A jestli je stydliva, pripadne narazky může snášet ještě hůř, protože na ni upoutavaji pozornost ostatních dětí.. Určitě to chce promluvit si s ní, zeptat se, proč po nocích brečí, co se děje. Myslím, že z „lenosti“ ty změny v chování nebudou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.1.15 21:51

Bych rekla puberta, v puberte se clovek citi jako trapak permanentne, pokud to neni teda tridni hvezda.
S tim telakem ji chapu, ja taky trpela, neumim to s micem a furt se hrala vybijena, pak volejbal a uspech v tech micovych hrach byl porad vniman jako hodne podstatny pro spolecenskou prestiz jedince.
Chce to nejak podporit sebevedomi, aby pochopila, ze nazor jejich spoluzaku neni zas tak dulezity, ze na tom svet nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.1.15 21:54

A at si sesity pujci od nejake peclivky a okopiruje. Muzes ji rict, ze je to pristup zcela bezny na prednaskach na vysoke, jeden pise a dalsich pet chrape :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
11.1.15 22:02

@Yui obesla bych ucitele a zjistila podrobnosti. Aby ji treba nesikanovali nebo se ji neposmivali spoluzaci, muze mit i uplne jiny problem, jen tak to nevznikne. Na pubertu bych to hned nesvadela. Klidne bych zasla pro jistotu do nejake poradny k psychologovi, mozna se mu sveri lepe. Proc by v noci brecela bez duvodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yui
11.1.15 22:19

@blumen Já nevím, nikdy neměla v kolektivu problémy. Na tř. schůzkách mě nikdo neupozornil (a to je v tomhle naše škola dost schopná.)…Promluvit z dcerou, to je jeden velký horor, ona se nesvěří, to je ten problém :think:

• Citovat
  • Upravit
16216
11.1.15 22:27

@Yui A nesvěřila by se třeba tetě, babičce, starší sestřenici? Já bych to tipovala na první lásku, vyhýbá se práci v předmětech, kde se odkrývá a někdo ze třídy uvidí, jak cvičí, co namalovala. A ona se před někým nechce ztrapnit. Nesoustředí se na psaní sešitů, varianta i může být, že to bojkotuje, aby ukázala, že i ona jako tichá a stydlivá umí být za rebelku. Tohle období je hrozně citlivé, většina dospělých u dvanáctiletých smete lásku ze stolu s tím, že je to nesmysl, že je to ještě dítě, ale právě že to jsou ještě děti, tak to vnímají opravdově, silně, neví si s tím rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yui
11.1.15 22:33

@zrcadlo Hmm. Možná ano, možná je to pravda. Ale zase nechci nic podceňovat :oops: takové období měla jednou okolo 1. třídy. Kdy se nám narodily dvojčata já si říkala, že to má z toho že jsou 4 děti. Ale to je asi blbost :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
7009
11.1.15 22:39

@Yui a ma nejakou svoji partu mimo skolu? Deti, ktere maji svuj kolektiv i jinde byvaji v tomto klidnejsi, kdyz chodi treba do skauta, do sokola, kde je prostor se druzit. Pak nejsou zavisly jen na interakci se spoluzaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
11.1.15 23:31

Hele ja mela podobny problem, ve 12 me obtezoval spoluzak, ktery predcasne dospival a sly na nej hormony :pocitac:. Byla sem zoufala, byl o dve hlavy vyssi, o 50 kilo tezsi, proste korba. Ja premiant. Nasi na to prisli rychle. Za dva mesice byl klid a ja zas byla bezproblemova. Blby vzpominky :zed:

• Citovat
  • Upravit
20518
12.1.15 09:38

To je trošku jako posměch od spolužáků. ne vysloveně šikana, ale pokud je stydlivější, navíc začíná puberta, tak ty nůžky se budou ještě více otevírat. Dovedu si to představit, pár poznámek od traplých kluků a ještě trapnějších spolužaček, já nevím že nemá dost značkový boty, nebo naopak, že má úplně trapný cvičebný úbor… i to stačí. V tomhle věku je člověk strašně zranitelný a nemá dost zkušeností a sebevědomí si obhájit i právě takovou věc, jako je oblečení. A další, oblečení je jen příklad. Mohli komentovat obsah namalovaných obrázků, dělají si z ní posměch, co to zase kvákala u tabule. Byť právě puber´táci útočí právě proto, aby odvrátili pozornost od vlastních slabostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí