Dcera ztrácí vlasy

Anonymní
1.4.25 21:24

Dcera ztrácí vlasy

Dobry den, nemá někdo prosím stejnou zkušenost?
Dcera 10 let. Začalo to když mi zavolali ze školy (cca 2 týdny zpět), že si všimli, že dceři nadměrně padají vlasy. Všimli si toho, protože mívá často pod svou židlí spoustu vlasů. Já si toho nevšimla až do upozornění školy. Začala jsem ji česat vlasy abych zjistila, jestli ji opravdu vlasy padají na tolik, že by mi museli volat ze školy a ano!!
V životě jsem neviděla tolik vypadaných vlasů po jednom učesaní. To množství vyčešeme po každém česání. Šla jsem hned k doktorce a ta udělala krevní testy. Tam se zjistily jen vysoké alergeny a histaminova intolerance. Nemyslím si úplně, že by to byla příčina. (Na alergologii ale zajdeme) Na kožním taky nic.
Nemáte nějaké doporučení kam ještě zajít?
Dnes jsem si prohlížela fotky z vánočního focení. Vlasů má už tak o polovinu méně si myslím a ofinu kterou měla stejně dlouhou jako zbytek vlasů má úplně kraťoučkou a jemnou.
Bojím se, že tímto tempem přijde brzo o vlasy.
Známi se mě ptali ještě jestli se ji nedělají vypadané kola jak u alopecie. Ale takové místa jsem ji na hlavě nenašla.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
1.4.25 21:27

Zašla bych na trichologické vyšetření. Tak se řídnutí vlasů také řeší.

• Citovat
  • Upravit
2200
1.4.25 21:29

Není dcera ve stresu?
Co vitamíny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
1.4.25 21:31

Zkusit nechat zkontrolovat i štítnou žlázu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.25 21:41
@Ťarbík01 píše: Více

To jsme probírali a není. Ani nejeví žádné známky stresu kdyby mi něco tajila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.25 21:41
@Yasmina21 píše: Více

To předpokládám udělala obvodní doktorka z těch krevních testů. Ale raději se zeptám.

Ještě nám říkala, že udělá testy na nějaké parazity v těle ze stolice, ale prý si nemyslí že by něco vyšlo, že to bývá jen výjimečně.

• Citovat
  • Upravit
3196
1.4.25 21:44

Co jídlo? Jí pravidelně, vyváženě, nehubne? Dnes už i 10-leté děti můžou trpět poruchou příjmu potravy, ale tak to by sis asi všimla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.25 21:45

Fotka pro představu. Tohle vyčešeme minimálně každý den večer. Dcera má dlouhé vlasy, ale i přesto si nemyslím, že je tohle množství v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
2668
1.4.25 21:47

Tak mezi nejčastější příčiny nadměrného vypadávání vlasů ( ne konkrétně v tomto pořadí ) patří:

1. Stres - nezažívá dcera v poslední době nějaký?
  2. Nemoc - z pravidla horečnaté onemocnění typu chřipka, covid atd. kdy stejně jako u stresu začínají vlasy padat cca. tři měsíce po tom
  3. Nedostatek živin (ale to by se na krvi odhalilo)
  4. Porucha štítné žlázy - tady by bylo vhodné endokrinologické vyšetření
  5. Některé typy léků - pokud dcera nějaké bere dočtete se to v příbalovém letáčku

A tedy ještě mě napadá zda za tím nemohou být i problémy s hormony. Protože dcera je věku když nastupuje puberta.

Bohužel v případě vypadávání vlasů je to běh na delší trať. Ale pokud se Vám podaří najít příčinu budete na dobré cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
1.4.25 21:48
@Anonymní píše: Více

Bože 🫣
Chuděrka
Tak toto je opravdu velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.25 21:49
@teroonka píše: Více

Ničeho jsem si nevšimla, navíc je gymnastka, dost hubená. Nemyslím si, že by ji vůbec napadlo hubnout.

Nepozorujeme doma u ní vůbec žádné změny.

• Citovat
  • Upravit
18718
1.4.25 21:49

Ja nevím, ale ze by jsi si toho nevšimla a musela počkat až tě upozornil i ze školy? Jestli apríl, tak fakt hodně spatny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.25 21:55
@hospodki píše: Více

Apríl opravdu ne.
Mám doma ještě 2 dcery, které mají stejně dlouhé vlasy. Po baráku je neustále spoustu vlasů a dcera se češe a připravuje do školy sama. Já ji češu jen na závody, ale nikdy jsem se nesnažila ji vědomě vyčesávat vlasy. Prostě rozčešeme, upleteme a hotovo.
Opravdu jsem nepostřehla tohle padání vlasů.
Dcera mi řekla až po telefonátu ze školy, že si všimla, že ji vlasy padají, ale taky ji nenapadlo mi to říct.

• Citovat
  • Upravit
407
1.4.25 21:56

Za tři měsíce přišla o polovinu vlasů, cizí si toho všimli a ty ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.25 21:58

Tolik jsem vyčesala když kojím třeťátko a jsem ve stresu plus ty vitamíny určitě.. taky mi začaly víc padat.. ale když to beru na jedno česání každý den tak je toho krapet míň, toto množství vyčešu tak po třech dnech nečesání.

Zkuste ty vitamíny doplnit, probrat to i s dcerou jestli jí něco netrápí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí